JetPack gerçek oldu

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Filmlerde, oyunlarda ve fantastik edebiyatta karşımıza çıkan JetPack, üzerimize bağladığımız jet motorları ile havalanıp uçmamızı sağlıyor.

Martin firması bu hayali gerçekleştirmiş gözüküyor. 86 bin dolarınız varsa havacılık şirketi size de bir tane satabilir. Araç öncelikli olarak ambulans doktorları (bizde yok ama paramedikler), kurtarma ekipleri, askeri timler gibi acil durum personelini hedefliyor. Helikopterlerin iniş yapamayacağı dar veya fazla engebeli alanlarda ya da tıkalı yollarda mükemmel bir alternatif olabilecek fakat sınırlı taşıma kapasitesi ile de techizatı sınırlanmırmak gerekecek.

Araç saatte 100 km hıza ulaşabiliyor ve saniyede 5 metre havalanabiliyor. Tanıtım videosunda render sallanıyor fakat fikir güzel.

[video=JetPack gerçek oldu.]8659[/video]

çok güzelmiş yönetici kardeş.babama söyliyem de karne hediyesi alsın bi tane

1950 li yıllarda sırta takılan ve insanı uçuran roket motorları yapıldı.
Hatta james bond filimlerinden birinde gerçek cihazla yapılmış gerçek bir uçuş sahnesi bile vardır ancak ABD ordusu cihaza fazla gürültülü olması ve ağır bir cihazı olan bir piyadenin uçmasının avantaj sağlamayacağı görüşleri dolayısı ile ilgisini kaybetti.
Açıkcası o 50 senelik jetpacki görünce insana bunlar biraz fazla naif görünüyor.

ben de hindistana giderken amerikayı keşfettim zamanında

Geri