Newwave
Altın Üye
Düşündüm taşındım yaa benimde hackhellgirls'e bir katkım olsun dedim
İşte başlıyoruz birazcık pahalı bir yemek ama olsun !!
Jumbo Karides Tava
Malzemeler:
1 Kg. Kabuklu Jumbo Karides
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
3 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1/5 Demet Maydanoz
1/2 Limon Suyu
Haşlama Su'yu Malzemeleri
2 Litre Su
2 Yemek Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Sirke
1 Adet Soğan
6 Adet Tane Karabiber
1 Defne Yaprağı
Kereviz Sapı
Maydanoz sapı
Ön Hazırlık:
Karidesler bol su ile bir güzel yıkanacak ve süzülecek. Sarımsaklar soyulacak, her biri boyuna iki parçaya bölünecek. Maydanoz, ince kıyılacak. Soğan soyulacak, 4 Parçaya bölünecek. Not: Kereviz sapı, maydanoz sapı, defne yaprağı ve karabiber haşlama suyu için zorunlu değildir. Karidese aroma yüklemek için kullanılmaktadır.
Karides'in Haşlanması:
Ocak üzerinde ki tencereye, 2 Litre su, 2 Yemek kaşığı tuz, 2 Yemek kaşığı sirke, 4 Eşit parçaya bölünmüş soğan, karabiber, defne yaprağı, kereviz sapı ve maydanoz sapı konulacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı, en düşük ısı konumunda 15 dakika süre ile tencerede ki malzemeler kaynatılacak. Ocak ısısı, yüksek ısı konumuna ayarlanacak. Kaynayan su içerisine kabuklu karidesler atılacak, tencere kaynamaya başladıktan sonra saat'a bakılacak. 6 Dakika süre ile karidesler haşlanacak. Süre bitiminde, karidesler süzgeç içerisine alınacak ve soğuk su'dan geçirilecek.
Karidesin Ayıklanması:
Sol el parmakları arsına alınan karidesin baş kısmı, sağ el yardımı ile kopartılacak. Karın kısmında bulunan ayaklar kopartılacak. Kabuklar, karın kısmından kaldırılmak surtetiyle sırta doğru kaldırılacak ve soyulacak. İç karidesler bir kap içerisine alınacak. 'Yaklaşık, 350 gr. iç karides çıkar'
Maharetini Göster:
Tava içerisine 5 Yemek kaşığı zeytinyağı konulacak, ısıtılacak. Sarımsak parçaları ilave edilecek, hafif pembemsi renk alıncıya kadar kavrulacak ve sonra sarımsaklar yağ içerisinden alınacak, atılacak. Karidesler ilave edilecek, ocak ısısı yüksek ısı konumunda olacak. Yüksek ısı da karidesler, 2 dakika süre ile alt üst edilerek kavrulacak. Karidesler, tava içerisinden karıştırma kabı içerisine alınacak. Üzerine, kıyılmış maydanoz, pul biber, limon suyu ilave edilecek, karıştırılacak. Sonrası malum.
'Kolay Gelsin'
Umarım beğenmişsinizdir Afiyet olsun iyi forumlar hepinize.
İşte başlıyoruz birazcık pahalı bir yemek ama olsun !!
Jumbo Karides Tava
Malzemeler:
1 Kg. Kabuklu Jumbo Karides
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
3 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1/5 Demet Maydanoz
1/2 Limon Suyu
Haşlama Su'yu Malzemeleri
2 Litre Su
2 Yemek Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Sirke
1 Adet Soğan
6 Adet Tane Karabiber
1 Defne Yaprağı
Kereviz Sapı
Maydanoz sapı
Ön Hazırlık:
Karidesler bol su ile bir güzel yıkanacak ve süzülecek. Sarımsaklar soyulacak, her biri boyuna iki parçaya bölünecek. Maydanoz, ince kıyılacak. Soğan soyulacak, 4 Parçaya bölünecek. Not: Kereviz sapı, maydanoz sapı, defne yaprağı ve karabiber haşlama suyu için zorunlu değildir. Karidese aroma yüklemek için kullanılmaktadır.
Karides'in Haşlanması:
Ocak üzerinde ki tencereye, 2 Litre su, 2 Yemek kaşığı tuz, 2 Yemek kaşığı sirke, 4 Eşit parçaya bölünmüş soğan, karabiber, defne yaprağı, kereviz sapı ve maydanoz sapı konulacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı, en düşük ısı konumunda 15 dakika süre ile tencerede ki malzemeler kaynatılacak. Ocak ısısı, yüksek ısı konumuna ayarlanacak. Kaynayan su içerisine kabuklu karidesler atılacak, tencere kaynamaya başladıktan sonra saat'a bakılacak. 6 Dakika süre ile karidesler haşlanacak. Süre bitiminde, karidesler süzgeç içerisine alınacak ve soğuk su'dan geçirilecek.
Karidesin Ayıklanması:
Sol el parmakları arsına alınan karidesin baş kısmı, sağ el yardımı ile kopartılacak. Karın kısmında bulunan ayaklar kopartılacak. Kabuklar, karın kısmından kaldırılmak surtetiyle sırta doğru kaldırılacak ve soyulacak. İç karidesler bir kap içerisine alınacak. 'Yaklaşık, 350 gr. iç karides çıkar'
Maharetini Göster:
Tava içerisine 5 Yemek kaşığı zeytinyağı konulacak, ısıtılacak. Sarımsak parçaları ilave edilecek, hafif pembemsi renk alıncıya kadar kavrulacak ve sonra sarımsaklar yağ içerisinden alınacak, atılacak. Karidesler ilave edilecek, ocak ısısı yüksek ısı konumunda olacak. Yüksek ısı da karidesler, 2 dakika süre ile alt üst edilerek kavrulacak. Karidesler, tava içerisinden karıştırma kabı içerisine alınacak. Üzerine, kıyılmış maydanoz, pul biber, limon suyu ilave edilecek, karıştırılacak. Sonrası malum.
'Kolay Gelsin'
Umarım beğenmişsinizdir Afiyet olsun iyi forumlar hepinize.