Kürsüde konuşurken eline bir not verildi. Erdoğan konuşmasını kesti ve...

_bozkurt_

New member
Reaction score
0
Erdoğan'dan gözaltılara ilk yorum
Türkiye'nin eski kuvvet komutanlarının gözaltına alınmasıyla çalkalandığı saatlerde İspanya'da konuşma yapan Başbakan Erdoğan'a bir not uzatıldı.

Türkiye'de eski kuvvet komutanlarının 'Balyoz Darbe Planı' iddiaları üzerine gözaltına alındığı saatlerde Başbakan Tayyip Erdoğan İspanya'nın başkenti Madrid'teydi.

Erdoğan, Hükümetler arası zirve için geldiği İspanya'da 'Yeni Ekonomi Forumu' tarafından düzenlenen kahvaltıda konuşurken Türkiye'de şok gözaltılar gerçekleşiyordu.

Başbakan'ın konuşması sırasında bir not uzatıldı. Konuşmasını keserek notu uzun uzun inceleyen Erdoğan, konuşmasına kaldığı yerden devam etti.

Kameralar önünde Erdoğan'a uzatılan notun, Türkiye'deki gözaltıları haber verdiği sanılıyor.

2 SAAT SONRA AÇIKLAMA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İspanya'da ev sahibi ülke Başbakanı Zapatero ile düzenlediği ortak basın toplantısında 'Balyoz Darbe Planı' iddialarıyla ilgili gözaltıları yorumladı:

''Şu ana kadar 40'ı aşkın bir gözaltı söz konusu. Yargıya intikal etmiş bir olay. Yürütme burada sadece yargının talimatıyla, bu talimatı yerine getirme hususunda görevini ifa ediyor. Şu anda bunun akıbeti nedir ne değildir onu bilemiyorum. Ancak güvenlik güçleri bu teslimi yaptıktan sonra yargı değerlendirmesini yapacaktır''

Erdoğan yargı reformu tartışmalarıyla ilgili de konuştu: "Şu anda muhalefetin bu konuya bir desteğinin olmadığını biliyoruz. Bizler iktidar partisi olarak çalışmamızı sürdürüyoruz. Katkılarını verirler veya vermezler...
Vermemeleri halinde bizler parlamentoya bunu götürmenin gayreti içindeyiz. Parlamentodan referandum için yeterli destek alırsak halka götüreceğiz. Halkımız, sadece siyasi partiler değil tüm stklar, halkımız böylle bir beklenti içerisinde. Referandumdan beklentilere cevap verecek bir sonucun çıkacağını düşünüyorum."

habertürk

Geri