Kürtçe kanal TRT 6, cumartesi yayında

mchasso

New member
Reaction score
0
Türkiye'de yıllardan beri tartışılan Kürtçe televizyon, 20 Aralık'ta test yayınına başlıyor. Kürtçe, Arapça, Farsça gibi dillerde program yapacak kanalın adı TRT 6 olacak.

tam tersi pkk bu kanala karsı. cunku kanal devletin kanalı ve pkk borusu ötmeyecek. ve devlet yasalar cercevesinde "top benim istedigmle oynarım" misali istedigi sanatcıları sunucuları yazarları vs. cıkartacak. mesela gecen haberlerde izledim kürtlerin en sevilen ses sanatcısı şiwan perwer bu kanalda cıkamayacak. mehmed uzun yasasaydı eminim onu da cıkarmayacaklardı. yani bu kanal bir anlamda kürtlerin gozunu boyamak icin acılacak. tabi kurtlerin cogu durumun farkında. ama insanların cogu galeyana gelip pkk televizyon'a da cıktı diyerek bir nevi provakasyona alet olmuş olacak.

tam tersi pkk bu kanala karsı. cunku kanal devletin kanalı ve pkk borusu ötmeyecek. ve devlet yasalar cercevesinde "top benim istedigmle oynarım" misali istedigi sanatcıları sunucuları yazarları vs. cıkartacak. mesela gecen haberlerde izledim kürtlerin en sevilen ses sanatcısı şiwan perwer bu kanalda cıkamayacak. mehmed uzun yasasaydı eminim onu da cıkarmayacaklardı. yani bu kanal bir anlamda kürtlerin gozunu boyamak icin acılacak. tabi kurtlerin cogu durumun farkında. ama insanların cogu galeyana gelip pkk televizyon'a da cıktı diyerek bir nevi provakasyona alet olmuş olacak.

aynen öyle kardeşim...

hayır beyler aksine daha derin düsünürseniz bu binevi kurtlere jesttir.yani kürtlerin devlet tarafından onemsendigini anlatır. yani orgutu yandasları tarafından insanların beynını yıkayan kanallar deilde devlet kontrolunde devlet ve vatanın sevgisini asılayan bir kanal bence bir de su taraftan bakın trt devlet televiz yonu diosunuz. yorum yapmada once 5 kez dusunun.ben ahıska turklerindenim ama benim gorusum bu.. ve bu bir gercek muzikleri hosuma gidio :D DİLLERİNİ ANLAMASAMDA :S

Beyler sunu analayın bazı s3r3fsıyzler ortalıgı karıstıran lar kurtlerin hepsini bir kaba koymak yanlış...unutmasın kurtuluş savasındada canlarını koyanların bazılarıda kürt...

Hepimiz bu vatanın cocuğuyuz...

bence bu kanalın acılması ıyı oldu nıye dıyeceksınız? cunkı bazı yabancı uydudakı yayın organları turkıye alehıne yalan yanlış haberlerı sunmakta ıdı bızım kurt dıye adlandırdıgımız bazı vatandaslarımız bu haberlere ınanıyor ve turkıye ıcın ıyı duygular beslemıyor ama turkıyenın bır kurtce kanalı olursa gerceklerı gosterır ve ınsanlarımız dogru habere ınanır sagda solda yalan habere ınanıp kanmaz o yuzden bu kanalın acılması ısabetlı olmus derım...

türkiyenin üçte biri kürtçe konuşuyor türkçe bile bilmeyen vatandaşlarımız var onlar içinde bir kanal olması kötü bir şey olmaması gerek teşekkürler

hayırlı olsun güzel müzikler veriyorlar...

kürt devleti mi varda kürtçe bir dil oluyor !!! Kürtçe diye zaten bir dil yok Kürtçe : Farsça arapça ve türkçe'nin karışımından uydurdukları konuşma dili !!!

Geri