Kıblenin Yanlış Olduğu 77 yıl sonra anlaşıldı

icemen

New member
Reaction score
0
kiblenin-yanlis-oldugu-77-yil-sonra-anlasildi.jpg

Kırıkkale merkezde 1932 yılında ibadete açılan Azaboğlu Camii'nin kıblesinin yanlış yönde olduğu 77 yıl sonra ortaya çıktı.
Yapılan ölçümlerde kıblenin 45 derece batıya kaydığının anlaşılmasının ardından şaşkına dönen Azapoğlu Camii cemaati, ibadetlerinin kabul olup olmadığı şüphesiyle endişeye kapıldı. Bunun üzerine bir açıklama yapan Kırıkkale İl Müftüsü Osman Şarklı, "Bu zamana kadar kılınan namazlarda herhangi bir tereddüt yoktur. Namazların iadesi gerekmez. Kılınan namazlar sahihtir" dedi.

Cami cemaatinden Şadi Yaman, konunun cemaat arasında huzursuzluğa sebep olduğunu belirterek, ya halıların yönlerinin değiştirilerek hatanın düzeltilmesini ya da yetkili makamların konu ile ilgili açıklama yapmasını istedi. Yaman, kıblenin 45 derece yanlış yönde olduğunu duyunca şaşırdıklarını söyledi.

Yıllardır ibadetlerini mevcut kıbleye göre yaptıklarını, cenazelerini de buna göre defnettiklerini açıklayan Yaman, "Söylentiler doğruysa, yıllar önce yapılan ve ibadete açılan caminin yıkılacak hali yok. En azından halıların yönü değiştirilerek kıblenin düzeltilmesi sağlanabilir. Eğer böyle bir durum yoksa cemaati rahatlatıcı bir açıklama yapılsın. Çarşı camiinde de benzer bir durumun olduğu söylentileri var. Umarız aynı durum yeni yapılacak Nur Cami inşaatında yaşanmaz" dedi.

İddialar üzerine çalışma başlatan Kırıkkale Müftülüğü, Azaboğlu Camii'nde ölçümler yaptırdı. Yapılan ölçümler sonrasında Azaboğlu Camii'nin kıblesinin yanlış olduğu tespit edildi. 77 yıl önce yapılan ve ibadete açılan camide önümüzdeki günlerde kıble düzenlemesine gidileceği bildirildi.

İl Müftüsü Osman Şarklı, "İddialar üzerine camimizde ölçümler yaptırdık. Hafif eğrilik doğrudur. Caminin halılarının yönünü değiştirerek düzeltme yoluna gideceğiz. En son teknolojileri kullanarak tüm camilerimizde kıble tespiti yapacağız" dedi.

Müftü Şarklı, bu zamana kadar burada kılınan namazların sahih olup olmadığı konusundaki soru üzerine, "Kıbledeki kayma bilinmediği için bu zamana kadar kılınan namazlarda herhangi bir tereddüt yoktur. Namazların iadesi gerekmez. Kılınan namazlar sahihtir" dedi.​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• kiblenin-yanlis-oldugu-77-yil-sonra-anlasildi.jpg
    kiblenin-yanlis-oldugu-77-yil-sonra-anlasildi.jpg
    12.5 KB · Görüntüleme: 44,346
Müftü Şarklı, bu zamana kadar burada kılınan namazların sahih olup olmadığı konusundaki soru üzerine, "Kıbledeki kayma bilinmediği için bu zamana kadar kılınan namazlarda herhangi bir tereddüt yoktur. Namazların iadesi gerekmez. Kılınan namazlar sahihtir" dedi.

Önemli Olan Bu bence

Bırakın artık Ergenekon yüzünden Kıblemizide mi şaşırdık! bu kadar korkak ve ödlek olmayın,Ergenekoncularda ehli müslim din kardeşlerimizdir.Sakın inkar etmeyin başkalarınada kardeş diyorsunuz haaaa!!!

Bırakın artık Ergenekon yüzünden Kıblemizide mi şaşırdık! bu kadar korkak ve ödlek olmayın,Ergenekoncularda ehli müslim din kardeşlerimizdir.Sakın inkar etmeyin başkalarınada kardeş diyorsunuz haaaa!!!

Toplumun zihnindeki paranoyayı orta oyunu ya da vodvilde kullanılacak bir tümce niyetine espiri gibi yazdım gözüm korkaklık ödleklik senin bilmeden yaptığın ne idüğü belirsiz yorumun. Tanımadığım birisine böyle yazmak istemezdim ama bu bir karşılık yazdığına

Toplumun zihnindeki paranoyayı orta oyunu ya da vodvilde kullanılacak bir tümce niyetine espiri gibi yazdım gözüm korkaklık ödleklik senin bilmeden yaptığın ne idüğü belirsiz yorumun. Tanımadığım birisine böyle yazmak istemezdim ama bu bir karşılık yazdığına

Bir daha dikkatli oku benim yazımı,içindeki manayı anlamadıysan ben ne yapayım.

bu işide hangi akla sığınarak ergenekonla ilişkilendiriyorsunuz....

yürü be sanal muhalefet yolun çooook

daha bazı fikri hür (!) arkadaşlar kendilerince karayı ak göstermek için işi komediye dökmüşler ancak bu maya bu sefer tutmayacak gibi

her pisliği bu ülkeye bulaştırıp ardından ''aa olur mu hiç canım onlar suçsuz '' diyecek kadar iyiniyetli olanlar olası bi karşıt zihniyetlerinde yerden yere vurmayı şiar edinmişken , kalkıp da burda toplumun inandığı değerlerini dalgaya almaya çalışmaya çalışmak anca kaliteyi gösterir ...

bişey olacaksa ya herkese ya hiçkimseye ...

dinimiz akıl dinidir,mantık dinidir,orucken bilmeden karnını doyuran kişinin bile orucu bozulmazken namazda da birşey olacagını sanmıyorum...önemli olan niyettir....

bu nasıl iş yapılırken usta mı şaşırmış yok sa zamanla kayma mı olmuş

daha bazı fikri hür (!) arkadaşlar kendilerince karayı ak göstermek için işi komediye dökmüşler ancak bu maya bu sefer tutmayacak gibi

her pisliği bu ülkeye bulaştırıp ardından ''aa olur mu hiç canım onlar suçsuz '' diyecek kadar iyiniyetli olanlar olası bi karşıt zihniyetlerinde yerden yere vurmayı şiar edinmişken , kalkıp da burda toplumun inandığı değerlerini dalgaya almaya çalışmaya çalışmak anca kaliteyi gösterir ...

bişey olacaksa ya herkese ya hiçkimseye ...

Siz rahat görünmeye çalışıyorsunuz ama demek ki içten içe ne kadar gerginsiniz. Verdiğin cevaba bak. Güldürü-taşlama yapıyorum diyorum herhalde vodvilin orta oyununun ne olduğunu bilmiyorsun ya da bildiğin halde birilerine laf sokayım diye yırtınıyorsun. (Bire gafil sen kimsin de kalite ölçümü yapıyorsun. Vasfını söyle de ona göre tavır alalım.)

önemLi oLan niyet.. ALLah heryerde,secde ediyorsak ALLah'a secde ederiz..
ayrıca kafasına kuş yapsa şaka da oLsa ergenekon demek de çok komik ben de yapıcam aLtıma..

şimdi 77 yıldır orada namaz kılanların namazları kabul olmuş mudur ki .s

şaşkın olduktan sonra kıblenin doğru olmasıda bir anlam ifade etmez......

allah şaşırtmasın

insan şaşırdımı ahiretini de yakar (şaşkınlara rabbim hidayet nasip)

hemen ergenekona bagladınız ben kırıkkale liyim....her cuma namzazında ordaydık...duydum çok üzüldüm ama bilinmiyordu...İnş Allah namazlarımızı kabul eder...

Tövbe tövbe o nasıl işki...

Geri