K12.tr site

dhtdarkness

New member
Reaction score
0
Belki konu yanlış yerdedir.
Bu k12.tr li siteler hangi siteden host edilio yani sitemynet gibi mi yoksa paralı mı ? Sorum bu cwp larsanız sewinirim:d

walla kardeş bildigim kadarı ile paralı

Paralı bır sıtedır.Ucuz oldugu ıcın genellıkle okullar bu alan adını kullanıyor

Paralıdır bu. heryer host edebilir bunları
bunun anlamı lise ye karşılık gelir yani 12. sınıfa kadar olan okullar gibi

örnek:
zartlisesi.k12.tr

eet genellikle okullar kullanıo örnek olarak reklam amacıyla vermiorm ölsem zaten okulun sitesinin reklamını yapmam
egelisesi.k12.tr

peki hangi host admin hangi siteden upload falan yapıo

Arkadaşlar son soruma cwp weren yok mu ya

araştır bence kardeş ya bi ton hosting firması war walla

peki bu site için whois çekebilirmiis

forewer onu biliom saol da whois çekmek istiom kimin maile ait olduunu anlamak için o k m u

Euheue Bizim Eski Lise aLmıştı Bir K12 Li Site , Parasını OdiyememisLEr Kapanmıstı =)

k12.tr admini olarak son noktayı koyayım. k12.tr domainleri odtü den alınıyor resmi veya özel okul olduğnuzu belgelemek zorundasınız yıllık 5 ytl ucuzluğu önemli değil k12.tr dominleri milli eğitim bakanlığı okulların web sitelerinde kullanılmasını istiyor. hosting konusuda okulula kalmış çoğu paralı host satın alıyor.
www.kasimliilkogretimokulu.k12.tr

net008 arkadaşımızında yukarıda bahsettği gibi,

k12.tr ilköğretim kurumları (lise dahil) okullar için tahsis edilmiş alan adıdır. Ücretli olup. direk olarak nic.tr (odtü) domain servisinden alınabilmektedir. k12.tr alan adı nic.tr yani odtü tarafından yıllık 5,00 YTL karşılığı;

* alan adı talebinde bulunan kuruluş devlet okulu ise, ilköğretim, lise ve dengi okulların müdürlük makamınca verilmiş, antetli kağıt üzerinde makamca imzalanmış ve kaşeli yazılı izin belgesi,
* alan adı talebinde bulunan kuruluş özel okul ise, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen Özel Öğretim Kurumları Ruhsatnamesi

Yukarıda istenilen belgeler de tamamlanmak koşuluyla tahsis edilmektedir. bu konuda daha detaylı bilgiyi odtünün www.nic.tr adresinden edinebilirsin.

Hosting konusunda ise genelde host firmalarını kullanmakta fayda olacağı inancındayım. Nedeni ise k12.tr kurumsal bir alan adı ve bir eğitim kurumunun dışarı açılan bir penceresi, kaliteli ve problemsiz olması gerekmekte. Ve kaliteli bir host ücret olarak maddi bir yük getirmekte ama alınan hizmet, problemlere yaklaşım açısı ve desteği, aradığınız zaman karşıdan cevap almanız ve sorunlara kısa zamanda çözüm bulmanız v.b. nedenler önemli ve kayda değer altı çizilmesi gereken noktalar.

Anlattığım kadarıyla inşallah yardımcı olmuşumdur.

sen k12 sitesini hacklemek mi işstiyosun sana bi önerim hiç başlama ble çoğu kaltesiz fakat güvenliği güzel:D

Normal bir serverdir Bunu bütün host firmaları Verebiliyor.Who is çekebilirsin normal bir sayfadır buda Ben yönettiğim için biliyorum;)

k12.tr uzantısı liseler ve ilköğretimler için alınır ve merkez üstü odtü nic.tr dir fiyatı 5 milyondur. nic.tr sadece domaini verir hostu gidip başka yerden alacaksın whoisi nic.tr den çekebilrisin başka yerlerde veriyor ama onlardanic ten alıp satıyor pahalı yani

Geri