net008 arkadaşımızında yukarıda bahsettği gibi,
k12.tr ilköğretim kurumları (lise dahil) okullar için tahsis edilmiş alan adıdır. Ücretli olup. direk olarak nic.tr (odtü) domain servisinden alınabilmektedir. k12.tr alan adı nic.tr yani odtü tarafından yıllık 5,00 YTL karşılığı;
* alan adı talebinde bulunan kuruluş devlet okulu ise, ilköğretim, lise ve dengi okulların müdürlük makamınca verilmiş, antetli kağıt üzerinde makamca imzalanmış ve kaşeli yazılı izin belgesi,
* alan adı talebinde bulunan kuruluş özel okul ise, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen Özel Öğretim Kurumları Ruhsatnamesi
Yukarıda istenilen belgeler de tamamlanmak koşuluyla tahsis edilmektedir. bu konuda daha detaylı bilgiyi odtünün
www.nic.tr adresinden edinebilirsin.
Hosting konusunda ise genelde host firmalarını kullanmakta fayda olacağı inancındayım. Nedeni ise k12.tr kurumsal bir alan adı ve bir eğitim kurumunun dışarı açılan bir penceresi, kaliteli ve problemsiz olması gerekmekte. Ve kaliteli bir host ücret olarak maddi bir yük getirmekte ama alınan hizmet, problemlere yaklaşım açısı ve desteği, aradığınız zaman karşıdan cevap almanız ve sorunlara kısa zamanda çözüm bulmanız v.b. nedenler önemli ve kayda değer altı çizilmesi gereken noktalar.
Anlattığım kadarıyla inşallah yardımcı olmuşumdur.