Kaç kişiyiz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

facetoface

Altın Üye
Reaction score
0
kapak.gif

Yazma, düşünme, söyleme...
Vururlar...
Her seferinde vurdular...
Herkesin tereddütsüz onaylayacağı bir fikrin yoksa sus...
Bırak boğazlansın hayat, paramparça olsun...
Sen karışma, çoluğun çocuğun var...
Bunların acıması yok.
Yürekleri yok, akılları bir kan damlası kadar.
Hrant Dink'in vurulduğu yerden oluk oluk kan kaybediyoruz.
Açıldı yine hiç kapanmayan yara.
'Yine başladı' demenin rezil çaresizliği başladı yine.
Memleketim benim, durmadan il olmaya çalışan kasaba..
Ve işte o kasaba meydanında işlenen bir cinayet daha...
Herkesin gözü önünde yine...
Büyük kalabalığın büyük sessizliğinin tam ortasında yine...
Memleketim, şimdi kalbinin Hrant Dink yanından vurulan gözü yaşlı dev...
Herkesin kendi biz'i var BİZ'in içinde, içimizde...
Bir büyük BİZ'den uğursuz bir patlamayla dağılmış bir sürü küçük biz...
Biz kimiz? Hangimiz hangi Biz'in içindeyiz.
Biz'in içindeki hangi biz'in parçasıyız?
Peki kendisi gibi düşünmeyeni incitmek istemeyen
Biz kaç kişiyiz?
Kâğıtlara yazıp mikrofonlara söylediği 'gerçekler' yüzünden, ve sadece iflah olmaz bir vicdan sahibi olduğu için kendi özel gerçeğini berbat etmeyi göze alanlar size göre BİZDEN midir ONLARDAN mıdır?...
...Program bellidir aslında ...Önce teşhir...
Yani bir biçimde 'haber değeri' taşıyan kişi üzerinden sorumsuz,akılsız bir sürü manşet..
Genelde 'tepki gösterenleri' örtülü ya da örtüsüz haklı bulan (haklı bulmuyorsa bile en azından haksızlığına vurgu yapmayan), o tepkiye
'sebebiyet veren' kişiyi zalimlerin masasına servis eden haberler,yayınlar... Ardından tehditler... Sonrası malum...
Sonrası ölüm.
Sonrası acı, sessizlik ve klişeler...
Hırant Dink ölürken bile kalabalığımızın güvercinlere ilişmeyeceğinden söz ediyordu.
O ölürken bile zalimleri için dua etti.
Gladyatöre öldürme kararını veren gürültülü kalabalığın orasına burasına dağılmış, kaleminden, fikrinden, ekmek derdinden başka sermayesi ve örgütü olmayanlar...
Demokrat, özgürlükçü, barışçı, uzlaşmacı, uzlaştırıcı ya da hangi iyi insan kendine hangi adı takarsa taksın, hiçbir güçbirliğinin şemsiyesi altında olmayan, korunmayan, daha da ötesi korunarak yaşamak istemeyen..
Kendisini düşmanı kadar önemsemeyen..
Düşmanı gibi düşmanlık duygusu taşımayan 'biz'... Kaç kişiyiz?...
Kahrolası vicdanının risklere soktuğu, silahlı,soğuk ve acımasız katillere karşı korunmasız, dara düştüğünde şiire, kitaba, kızına, oğluna ailesine, sevdiğine sığınan biz... kaç kişiyiz?
Bu karanlık sürecekse ve yakın bir aydınlık umudu yoksa karanlıkta görebilmeyi becermekten başka çare yok.
Bir gün o büyük BİZ, aklın,bilimin, demokrasinin ışığında yeniden birleşene kadar,hepimiz BİZ olana kadar,karanlıkta bakmaktan,görmekten ve
söylemekten başka yol yok...
Umutsuzluğa kapılmak için pek çok neden varken bile umuttan başka ilaç yok.
Biz çok kişiyiz aslında...
Zannetiğimizden de çok...

YILMAZ ERDOĞAN

21/01/2007 Radikal Gazetesi

Sonrası ölüm.
Sonrası acı, sessizlik ve klişeler...
Hırant Dink ölürken bile kalabalığımızın güvercinlere ilişmeyeceğinden söz ediyordu.
O ölürken bile zalimleri için dua etti.

?????????

'biz'... Kaç kişiyiz?...

Sen varsın apo var baydemir var

Biz çok kişiyiz aslında...
Zannetiğimizden de çok...

Evet asLında azımsanmayacak kadar çoksunuz da hep böyLe süsLü keLimeLerLe asıL niyetinizi gösteremeyip sağda soLda ağıtLar yakıyorsunuz..Ama eLbet kendinize yakacağınız ağıt zamanı da geLecektir

ikra ellerine sağlık. Bir kansızın ardından kendine pay çıkarmak isteyenlere gerçekten güzzel cevap vermişsin.

Haklısın aslında

Onlar Çok Kişiler.

büyükten küçüğe sayalım isterdim ama satırlar yetmez.

adamın biri, beyin yaşını çok güzel ortaya koyan bir yorum yapmış ve yaşıtlarınıda peşine takmış gidiyor.

bir adamın düşündüklerini söylediğinden dolayı öldürülüyor ve birileride bundan rahatsızlık duyuyor, düşünce özgürlüğü diye barbarbağırıyor ve sen bu insanları pkk ile aynı kefeye koyuyorsun HAHAHAHAAH. bu işte provakasyonun dikalaası.

bu insanlar senin yaptığın bu bayağı yorumlara kanacak kadar saf değil ve SOL senin yaptığın bu bayağı yorumlarla yıpranacak kadar zayıf değil

Zapatas' Alıntı:
adamın biri, beyin yaşını çok güzel ortaya koyan bir yorum yapmış ve yaşıtlarınıda peşine takmış gidiyor.

bir adamın düşündüklerini söylediğinden dolayı öldürülüyor ve birileride bundan rahatsızlık duyuyor, düşünce özgürlüğü diye barbarbağırıyor ve sen bu insanları pkk ile aynı kefeye koyuyorsun HAHAHAHAAH. bu işte provakasyonun dikalaası.

bu insanlar senin yaptığın bu bayağı yorumlara kanacak kadar saf değil ve SOL senin yaptığın bu bayağı yorumlarla yıpranacak kadar zayıf değil

arkadaşım eleştiri yapıcı olunca güzel aşağılayınca ve sağa sola sataşınca eleştiri olmaktan çıkıyo,sen bu yorumlarınla SOLu yıpratırsın bizlere gerek kalmaz zaten..
bu arada barbarbağırmak değil basbas bağırmak olcak, sen üstün beyin yaşınla nasıl kaçırdın bunu..
yazar hayat görüşümle zıt bir adam olmasına rağmen ,gerçekten çok güzel bir yazı,eline sağlık facetoface..

Zapatas' Alıntı:

demekki arkadaslar SOL ermeni imis..solu kendin yiprattin zaten bu olayla ne ilgisi varsa solun herneyse yazdiklarini okumani tavsiye ederim seviyeni daha fazla dusurme..

haala demogoji hala demogoji, ifrit sen demogog olmalısın:)

hiçbir millete küfretmek benim kitabımda yoktur, tıpkı, bir milleti nası isminden dolayı yüceltmek yoksa..

eğerki Türklüğe küfretmişse kanun var yargı var elin oğlunamı düşmüş onu yargılamak.

nası işinize gelince alemin en bitirim kanun savunucusu kesiliyorsunuz, işinize gelmeyincede, Türkiyede yasalar işlemiyor diyebiliyorsunuz

işinize gelince Allah Peygamber diyorsunuz, işinize gelmeyincede onun verdiği canı alma hakkını kendinizde görüyorsunuz

işte buna gülünür

HAHAHAHAHAHAH..

edit:
herkes hata yapar texas. bırakta, düşündüklerimizi yazıya aktarırken hata yapalım, düşünürken bir hata olmasında

ayrıca sol ne Ermenidir nede başka bir millettir. zaten Yılmaz Erdoğanın "BİZ" diye bahsettikleri Ermeniler değil ve sataşılan kişiler ise Yılmaz Erdoğanın "BİZ" diye bahsettikleri.. bence sen bütün yazılanları baştan oku sideways

saygılarr

Zapatas' Alıntı:
haala demogoji hala demogoji, ifrit sen demogog olmalısın:)

hiçbir millete küfretmek benim kitabımda yoktur, tıpkı, bir milleti nası isminden dolayı yüceltmek yoksa..

eğerki Türklüğe küfretmişse kanun var yargı var elin oğlunamı düşmüş onu yargılamak.

nası işinize gelince alemin en bitirim kanun savunucusu kesiliyorsunuz, işinize gelmeyincede, Türkiyede yasalar işlemiyor diyebiliyorsunuz

işinize gelince Allah Peygamber diyorsunuz, işinize gelmeyincede onun verdiği canı alma hakkını kendinizde görüyorsunuz

işte buna gülünür

HAHAHAHAHAHAH..

edit:
herkes hata yapar texas. bırakta, düşündüklerimizi yazıya aktarırken hata yapalım, düşünürken bir hata olmasında

ayrıca sol ne Ermenidir nede başka bir millettir. zaten Yılmaz Erdoğanın "BİZ" diye bahsettikleri Ermeniler değil ve sataşılan kişiler ise Yılmaz Erdoğanın "BİZ" diye bahsettikleri.. bence sen bütün yazılanları baştan oku sideways

saygılarr

"BiZ" mis siz kimsiniz bea..?!
biz siz diye diye bu hale getirdiniz ya bu ulkeyi..
Allah sonumuzu hayir etsin

ben orjinal yazıdan alıntı yaptım.

hem zaten bu ülke türk, kürt, ermeni, sünni, alevi..... diye fazlasıyla bölünmüş. kültür zenginliğini ifade etmesi gereken bu ayrılıklar tarafların birbirine üstünlük kurma aracı haline gelmiş

ve bu bölünmüşlükten "BİZ" sorumlu değiliz

Zapatas' Alıntı:
ben orjinal yazıdan alıntı yaptım.

hem zaten bu ülke türk, kürt, ermeni, sünni, alevi..... diye fazlasıyla bölünmüş. kültür zenginliğini ifade etmesi gereken bu ayrılıklar tarafların birbirine üstünlük kurma aracı haline gelmiş

ve bu bölünmüşlükten "BİZ" sorumlu değiliz

Sen oyle zannet arkadasım sana gore bolunmus olabilir BIZ e gore burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ ve herkez TÜRK ........aksini iddaa eden varsa gitsin ERMENİSTAN a bu kadar basit.......

yazıyı beğenmedim
klişelerin bir parçası gibi geldi gözüme
bir insan ölür sonra hakkında yazı yazılır
yazarlık bu değildir Yılmaz Erdoğan.

ama bazı düşünme özürlülerin ırkçı mesajları forum ortamına hiç yakışmamış.

fletch o yorumda sana yakısmamıs dai...

daha aynı gun aksam televızyonda yıgenı mı herneyse onun cocuguna isim koyarken güLen adam hastaneye zıyaretcı kabul ederken nası olurda o gunun sabahına böle yazı yazar biz miş... hea siz... sen yiğenin su dağda yakalanan ... bu su o... devam edin biz lere.... siz oldugunuz kadar bizde varız...

bir bireyi kişiyi eleştirmek ne kadar kolay...
ama eleştirmek zor zanaat
bilgi ister birikim ister arastırma ister

bakın erdoganın yazarlıgına veya kişiligine laf edin diye acmadım bu konuyu
begendigim bir yazıydı paylastım
yazı hakkında yorum yapılır ve gidilir bu kadar basit
ha ben avukatımıyım ? hayır... ben sadece sanat anlamında ulkesine abi-kardes yaptıklarıyla gurur duyan bir vatandasım
hanginiz vizonteleyi, heybeden gercek ustu aşkı, bir demet tiyatroyu, onlarca şiirini yok sayabilirsiniz?
peki abisinin sultans of the dance ının dunyadaki basarılarıyla gurur duymadınız ?
peki siz ulkeniz icin ne yaptınız? ulkenizin cıkarı için adam mı oldurdunuz yoksa adam oldureni kahraman mı ilan ettiniz?
ama okumayı sevmeyip boş konuşmayı seven bir toplum oldugumuz icin acımasızca eleştiridiniz olayları hiç olmadık yerlere cektiniz.

tartısma ortamı yaratmayın yapacaksanız yazıya gore yorum yapın konuyu baska yerlere cekmeyin...

facetoface, sence kendi alanin da basarili olmus olan birisi, diger tum alanlarda da soz soyleme hakkina sahip midir? daha dogrusu yetkinligi var midir?

soylediklerini yok sayan yok ama var olmasida pek birsey degistirmiyor, birde asil sorun su, turkiyede bazi insanlar dunyanin kendi etrafinda dondugunu saniyor, kendileri birseye iyi diyorsa o iyidir, kotu diyorsa kotudur. yilmaz erdogan sana gore kaliteli seyler uretiyordur, baskalarina gore kalitesiz.

bu arada zapatas kimin clonu yahu :)

ifrit' Alıntı:
facetoface, sence kendi alanin da basarili olmus olan birisi, diger tum alanlarda da soz soyleme hakkina sahip midir? daha dogrusu yetkinligi var midir?

niye sahip olmasın?
ben şimdi istedigim konu hakkında yorum yapabilirim kimin benim fikirlerimi eleştirmeye hakkı var?
adı üstünde "deneme yazısı".. hani okullarda hocalar hep sınavlarda ister "bir deneme yazısı yazın" diye...
ben x meslegiyle ugrasıyorum oyuzden futbol hakkında soz soyleme hakkına sahip degilim
var mı boyle bişey?

aslında bir kişi bi konu hakkında bilgili değilse ve yorum yapıyosa kendini biraz gülünç duruma düşürür,erman toroglu da tavuklar hakkında bilgi yapmıstı ziraat ve veteriner odaları onu yerden yere vurmustu...

facetoface, anlatmak istedigimi yanlis algilamissin,

bir kisinin mesleginde gosterdigi basari ile olaylar hakkinda gorusleri ayri seylerdir, meslegindeki basarisi olaylar hakkindaki yorumunun da dogru oldugunu gostermez

mesleginde en basarili olanin hayata bakis acisi en guzel olacak diye birsey yok...

yoksa basinin icinde bosluk olan bazilari gibi ``sen 3 kurusluk aklinla nasil olurda n.h. hakkinda yorum yaparsin`` mealinde bir cumle soylemedim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri