KadınLar Günü'nde kadına mikrofon yok

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Dünya KadınLar Günü nedeniyLe Erzurum'daki topLantıda su sorununu diLe getiren kadının eLinden mikrofon aLındı: Sen geç şöyLe arkada otur

100309-kadin2.v2.jpg
100309-kadin1.standard.jpg

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda içme suyu sorununu anlatan kadının elinden mikrofon alındı. Belediye Başkanı Ahmet Küçüker de kadına, 'Geç sen şöyle arkada otur' dedi.

Kadın sorunlarının tartışıldığı toplantıda söz alan ev kadını Leyla Sözen, merkez Palandöken ilçesinde Selçulbey Caddesi'ndeki Eminevlerde oturduğunu, Palandöken'den gelen suyun halk tarafından kullanılmadığını, içme suyu ihtiyaçlarını Solakzade Camisi bahçesinde bulunan çeşmeden karşıladıklarını söyledi.

Su taşımaktan yorulduğunu ifade eden Leyla Sözen, "Su taşıyamıyorum. Ellerim kollarım ağrıyor. Ailemiz kalabalık. Para ile su alamıyoruz. Şebeke suyundan çay bile yapamıyoruz. Eşim su taşıyamıyor. Reis bey suları niye böyle yaptı? Kadınlar Günü olduğu için söylüyorum bunu" dedi.

ALKIŞLAR YETMEDİ

Toplantıya katılan bir grup, Sözen'in konuşmasını alkışlarla desteklerken, bir görevli mikrofonu almak için bazı yetkililere işaret etti. O sırada bir kişi kadının elinden mikrofonu aldı.

Dünya Kadınlar Günü'nde içme suyu sorununu anlattığı için Sözen'e Belediye Kültür Müdürü Güven Gülüm, "Sen geç şöyle arkada otur" dedi.

MİKROFON ORTAYA ÇIKTI

Programın sunucusu da, Kadınlar Günü'nde içme suyu sorununu anlatan Sözen'e teşekkür ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e söz verdi.

Bu sırada konuşmasının bir bölümünü mikrofonsuz yapan Sözen'in elinden mikrofonu alan görevlinin cebinden çıkan mikrofon Kültür Müdürü Gülüm tarafından Başkan Küçükler'e verildi.

"O ZAMAN NEREDEN TAŞIYORDUNUZ SUYU?"

Başkan Küçükler de önceki yıllarda içme suyu sıkıntısı olduğunu, Palandöken'den gelen suyla birlikte sorunun ortadan kalktığını anımsattı.

Ahmet Küçükler, "Şehire artıma tesisinden su vermeye başladık. Suyumuzda kimyasal, biyolojik, bakteriyolojik olarak problem yok. Ben bile o suyu kullanıyorum. Damak tadı farklılığı olabilir. Bu şehirde iki saatten fazla çoğu yerde su akmıyordu. Hatta bazı evlerde 2- 3 gün hiç akmıyordu. O günlerde nereden taşıyordunuz suyu? Şimdi 24 saat evinizde su akıyor. Çeşmeden su taşımak tamamen sağlık açısından yanlış" diye konuştu.

Ekli dosyalar

• 100309-kadin2.v2.jpg
    100309-kadin2.v2.jpg
    10 KB · Görüntüleme: 715
Yaşasın hala Türkiye de yaşıyoruz demokratik Türkiye aydın ve kadına önem veren yükselen Türkiye ...artık ne derseniz

alın bu belediye baskanı bozuntusunu gorevden

Demokrasinin bile oyunlaştığı bu ülkede olan sade vatandaşa oluyor.Sen şu partilisin sen şu partilisin diye insanları taraf tutmaya zorlayan zihniyetin kolaçan ettiği güzelim ülkemde ne zaman insana insan gözüyle bakılacak.Kim ne derse desin kim beğenmezse beğenmesin ama bu ülkeye ATATÜRK gibi bir adamın gelmesi acaba uzun mudur?

Geri