Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kapınıza dilenciler geldiği zaman ne tepki veriyorsunuz?
valla genelde apartmana sokmuyoruz hatta son 1 yıldır hiç kapımızı dilenci çalmadı diyebilirim.
diyelimki çaldı delikten bakarım "aha dilenci" kapıyı açmam odama geçer müziğimi açarım :sigara:
büyükler derler ki kadınlar değil de erkek dilencileri boş cevirme bazıları dilenci değildir çünkü eğer ilk defa gördüğüm bi erkek dilenciyse boş cevirmem..............
ilk başta dilencinin tipine bakarım herkez dilencileri günümüzdeki çingeneler olarak bilir onlarda çoğu zaman eli ayağı tutan insanlar oluyor yada bir hastalık uyduruyorlar bu tür insanlara kesinlikle sadaka vermem gitsin çalışsın ama bakarım gözle görülür bir hastalığı var o zaman veririm veya çok yaşlı olan birisi ise veririm mesela bir örnek veriyim size.
taksimden kasımpaşaya giderken balıkçıların bulunduğu bir mekan var ordan geçerdim sürekli araba ile bir tane yaşlı amca saçı sakalı bembeyazdı elinde ufak bir tas ile oturduğu yerden 3 5 kuruş para dilenirdi o amcayı ne zaman görsem orda mutlaka 5 YTL verir geçerdim uzun süre o amcaya sadakamı eksik etmedim bir gün yine ordan geçeceğim sıra amcanın parasını hazırladım geçtiğimde amca yerinde yoktu içim burkuldu bir anda acaba vefatmı etti dedim ondan sonrada o amcayı orda hiç göremedim
benim tepkim kapımı çalan dilencileri mutlaka apartman dışına kadar çıkartırım öyle yaşlı falan diye de para vermem bizim burda yaşlı bi amca var dileniyor gelen geçen kendi yaşlarında kadınlara benimle evlen param çok diyo siz bundan sonra dilenciye para verir misiniz???
oo ben çok bonkör biriyimdir asla geri çevşrmem hatta bi keresinde dilenci kadına 10 ykr ondan sonra yolda gelirken köprüdeki ufaklığa ise 25 ykr verdim yaaaa
bi keresinde alt kattaki amcam`a ekmek alacak paramiz yok demisler. amcamda para yerine ekmek wermis dilencilere. almamislar ben ekmegi ne yapayim demis haha