Kar yemeyi sevenlere uyarı

-=C4ŠĦ=-

ΡŜίĶǾΡΛţ ЎАzãŗ
Reaction score
0
Kış aylarında kar yemeyi sevenler, uzmanlar tarafından uyarılıyor. Birçok virüsü içinde barındıran kar, hastalıklara davetiye çıkarıyor. İşte karla gelen hastalıklar...
Konuyla ilgili İHA muhabirine bilgi veren Isparta Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Hamdi Sözen, halk arasında kar helvası olarak bilinen veya yağan kardan yemeyi alışkanlık haline getirenlerin sağlıklarında problem olabileceğine dikkat çekti.

Virüs ve bakterilerin soğuya dayanıklı olduğunun altını çizen Sözen, bunların 50-60 dereceden sonra dayanıklılıklarının azaldığını ifade etti. Soğuya dayanıklı virüs ve bakterilerin karda yaşamlarını sürdürebildiklerini vurgulayan Dr. Sözen, bunun sonucunda birçok hastalıkların meydana gelebileceğini kaydetti. Dr. Sözen, "Kar temizdir demek çok yanlış. Bazı yörelerde kar helvası çok yaygındır. Tadı güzel olabilir; ancak bu yiyecek türü hastalıklara davetiye çıkarmakta. Soğuk algınlığının yanı sıra çok tüketilmesi halinde bulantı, kusma ve tedavisi uzun sürebilecek hastalıklar meydana gelebilir. O nedenle kar yemeyi alışkanlık haline getirenler sağlıklarını tehlikeye atmaktan vazgeçsinler" dedi.

haklısın cash kar yiyenleri uyarmak lazım....

ewt haklısn ama ist. heralde yenemez sobaların pis kurumları,

eksozlar vs. ama köydeysen bunlar pekte bağlamaz insanı toprak bile yiyebilirsin:D

Kar yemek kadar güzel bişey var mı, yağan ikinci kardan sonra bide temiz biryerden yenmesinde sakınca görmüyorum bırakın uzmanları falan :)

aydinsn' Alıntı:
Kar yemek kadar güzel bişey var mı, yağan ikinci kardan sonra bide temiz biryerden yenmesinde sakınca görmüyorum bırakın uzmanları falan :)

hehe..arkadaşım ne pis boğazsın yaw.. yenmez diyolar işte..

atın ölümü arpadan olsun ank.dayım ve kar yemeye devam edicem :D

YeSeK Ne oLuR Ya :d

SaNqi iÇiNDe TRoJeN VaR WiN32.pArtiaA vİrÜSÜ vAr :d

~uYuSTuRuCu~' Alıntı:
YeSeK Ne oLuR Ya :d

SaNqi iÇiNDe TRoJeN VaR WiN32.pArtiaA vİrÜSÜ vAr :d
hakketen ya sanki virus deyince önemli birşey olsan he he :)

yani biz erz de iken bi anlayış hakimdi benim tanıdığım çevredeki insanlarda ..
1. ve 2. kar yenmez sonraki karların üzerine düşen kar yenilebilir gibi bi mantık... tabi neden öyle olduğunu bilmiyorum araştırmadımda saçmada geldi..
ama bi insan en fazla ne kadar kar yiyebilir ki..

Zaten 2 KiŞtir İstanbul'dan Uzagiz Mersİn'de Kar GÖremİyoruz...........................

Geri