monsterkil
New member
- Reaction score
- 0
Türk fıkra kültürü içinde Karadeniz Fıkralarının önemli bir yeri ve özel bir konumu vardır.
Veee birinci fıkra
ARABANIN PLAKASI
Temel ile Fadime Müzeyi geziyorlardı.Bir Mısır Mumyasının önüne geldiler.Hayretle mumyayı incelerken gözlerine bir yazı ilişti.''M.Ö.2000'' yazıyordu.
Fadime:Ne demek M.Ö.2000 diye sordu.Temel:
Bunda anlamayacak ne var adama çarpıp bunu o hale getiren arabanın plakası!
Fidye
Zengin bir iş adamı olan Temel'in oğlunu kaçırıp 500 milyar lira fidye istemişlerdi.Fidye isteyenlerin gönderdiği pakette birde oğlanın kulağı çıktı.Temel bunun üzerine emir verdi:
Bekleyin tüm parçalar gelince yeniden birleştiririz.
Yarı yolda yorgunluk
Temel Karadeniz'i yüzerek geçmeye karar verir.Günlerce yüzmüş.Motorla takip eden gözlemciler:Tam yarı yoldasın demişler
Temel:Yoruldum.deyip geri yüzmeye başlamış .
Yalan mı?Doğru mu?
Zengin bir ağa eğlence olsun diye yalan söyleme yarışı düzenlemiş.Kazanana yüz miyon verecekmiş.Bir sürü adam gelmiş ama bir türlü kazanacak yalanı söyleyememişler.
Sonunda Temel:
Benim babam sizin babanıza yüz milyon borç vermiş.Bana yüz milyon borcunuz var demiş
Hemen ağa:Yalan diye tepki gösterir
Gayesine ulaşan Temel:Yalansa en iyi yalanı söyledim.Doğruysa yüz milyonu mu isterim demiş.:durdurun
Veee birinci fıkra
ARABANIN PLAKASI
Temel ile Fadime Müzeyi geziyorlardı.Bir Mısır Mumyasının önüne geldiler.Hayretle mumyayı incelerken gözlerine bir yazı ilişti.''M.Ö.2000'' yazıyordu.
Fadime:Ne demek M.Ö.2000 diye sordu.Temel:
Bunda anlamayacak ne var adama çarpıp bunu o hale getiren arabanın plakası!
Fidye
Zengin bir iş adamı olan Temel'in oğlunu kaçırıp 500 milyar lira fidye istemişlerdi.Fidye isteyenlerin gönderdiği pakette birde oğlanın kulağı çıktı.Temel bunun üzerine emir verdi:
Bekleyin tüm parçalar gelince yeniden birleştiririz.
Yarı yolda yorgunluk
Temel Karadeniz'i yüzerek geçmeye karar verir.Günlerce yüzmüş.Motorla takip eden gözlemciler:Tam yarı yoldasın demişler
Temel:Yoruldum.deyip geri yüzmeye başlamış .
Yalan mı?Doğru mu?
Zengin bir ağa eğlence olsun diye yalan söyleme yarışı düzenlemiş.Kazanana yüz miyon verecekmiş.Bir sürü adam gelmiş ama bir türlü kazanacak yalanı söyleyememişler.
Sonunda Temel:
Benim babam sizin babanıza yüz milyon borç vermiş.Bana yüz milyon borcunuz var demiş
Hemen ağa:Yalan diye tepki gösterir
Gayesine ulaşan Temel:Yalansa en iyi yalanı söyledim.Doğruysa yüz milyonu mu isterim demiş.:durdurun