GeHeNNa
New member
- Reaction score
- 0
Bir kediyle bir erkek karşılaştırılabilir mi? Birinin diğerinden herhangi bir yönde üstünlüğü ya da eksikliği olması diye birşey söz konusu olamaz tabii. Elmayla armutu toplamaya çalışmak gibi.. Ama ikisinin de kadınlara karşı tutumunda taban tabana zıt denebilecek bazı özellikler var ki, mizahi olarak bunları kitabında ele alan kedisever kadın yazar Allia Zobeli okuduğumda eğlenceli ve keyifli dakikalar geçirdim.
Öncelikle şunu söylemeliyim ki, kendi adıma bu yazımda bahsettiğim şeylerin feminizm ya da herhangi bir izmle alakası yoktur ve sadece mizahi bir içerik taşıyan cümleler, benzetmeler ve karşılaştırmalar; siz okurların yüzünde tebessüm oluşturabilmek ve keyifli birkaç dakika geçirmenizi amaçlamaktadır.
Allia Zobelin Bir Kediyi Bir Erkeğe Tercih Etmek İçin 101 Neden adlı kitabından alıntı cümleler ve parantez içindeki benim yorumlarımla hoşça vakit geçirmenizi diliyorum.
(101 nedenin hepsini değil, en ilginç bulduklarımı yazmayı seçtim.)
* * * * * * * * * *
Yaşantımda daima erkekler olmadı ama daima kediler oldu. Oscar, Pookie, Twinkle, Toes Nose, Scruffy, 3. Winston-Stanley olsun, Vanessa olsun, her kedim kendi zekasını ve katkısız duygusallığını korumuşlardır.
Bu dört ayaklı yaratıklarda olup, iki ayaklı yaratıklarda olmayan şey neydi ? Siz altıncı his deyin, ben konfor sağlayan yaratıklar diyeyim. Ne olursa olsun, sonuçta neşeli bir ilişki ortaya çıkar. Yine de ben boşverin şu erkekleri fikrini savunmuyorum. Sadece bir kedinin daha seçici olması gerektiğini söylüyorum, sıcak, oyuncu, sevecen, şefkatli, güvenilir ve sabırlı birini aramasını öneriyorum. Öyle birisi ki, sizi olduğunuz gibi kabullensin ve bu halinizi mükemmel bulsun.
Yani kısacası kedi gibi bir erkek olsun... Siz de zevkini sürün...
Allia Zobel
* * * * * * * * * *
İşte bir kediyi bir erkeğe tercih etmek için bazı nedenler
Kediler, size bağlanmaktan korkmazlar.
(Üstelik sadece biraz yemek ve biraz sevgi karşılığında)
Kediniz, siz sabah uyandığınızda, suratınızın ne halde olduğunu umursamaz.
(Çok güzel görünüyorsun hayatım, demese de)
Bir kedi, hiçbir zaman sizin kadın arkadaşlarınıza asılmaz.
(Ama kabul etmek gerekir ki, bu, her erkek ve her kedi için geçerli değildir.)
Bir kedi, size hiçbir zaman nasıl giyinmeniz gerektiğini ve sizin boya küpüne batmışçasına makyaj yaptığınızı söylemez.
(Onların ilgilendiği, bizim dış görünüşümüz değil, kendilerine nasıl davrandığımız olmalı sanırım)
Kediler, daima temizliklerine özen gösterirler, üstelik bunu yapmak için de banyoyu uzun süre işgal etmezler.
(Gazete okuma alışkanlıkları olsaydı, bunu da tuvalette yapmazlardı, eminim.)
Kediler, klozet kapağını açık bırakmazlar.
(Üstelik kapağı açık duran bir klozet gördüklerinde, iğrennç, dediklerini de duyar gibiyim.)
Kediler, yükselen tansiyonunuzu normale indirir.
(Ya erkekler? Tam tersi mi yoksa?)
Kediler, bağımsız kadınlara bayılırlar.
(Kendilerine benzeyenden hoşlanırlar yani, erkekler gibi kendine benzeyeni tehlikeli bulmazlar.)
Kediniz, değişen ruh hallerinize gayet iyi uyum sağlayabilir.
(Çoğu zaman halden anlar yani)
Bir kedinin kendini maço hissetmesi için, bir Doberman ya da Pitbullla arkadaşlık etmeye ihtiyacı yoktur.
(Peki kadınlar kendini maço hissetme ihtiyacı duysaydı?)

Kediler, size düzenli olarak, duygularını ifade eden armağanlar verirler.
(Bunlar fare ya da kuş gibi şeyler olsa da, erkeklerden de kendi doğalarına uygun hediyeler bekleriz sadece)
Kediler, şefkatin gerekliliğini ve önemini çok iyi bilirler.
(Bir de bunu erkeklere anlatabilselerdi...)
Kediler, sizinle kuvvet kavgasına asla girişmezler.
(Kas kuvvetinin üstün gelmekle alakası olmadığını ve istediklerinin yaptırmanın çok daha kolay yöntemleri olduğunu bilirler.)
Kediler, uzun tırnakların ne denli işe yaradığını ve tırnak kırılmasının ne denli sinir bozucu birşey olduğunu gayet iyi bilirler.
(Bu, sadece uzun tırnaklardan şikayetçi olan erkekler için tabii)
Kediler, sizin onlardan daha yaşlı olmanızı umursamazlar.
(Bu lafın üzerine fazla yoruma gerek yok bence)
Kediler, hazır konserve yiyeceklerden hiçbir zaman şikayetçi olmazlar.
(Akşam neden yemek pişirmediğinize kızıp kolay hazırlanan hazır yiyecekler yüzünden olay çıkarmazlar.)
Kediler, bıyıklarında yemek artıkları ile gezinmezler.
(Sözümüz meclisten dışarı)
Perhizinizi bozduğunuzda, kediniz de sizin moralinizi bozacak davranışlarda bulunmaz.
(Daha anlayışlı ve daha hoşgörülüdürler.)
Bir kediye bebekmiş muamelesi yapıp onunla çocuksu bir dille ve ses tonuyla konuştuğunuzda asla kızmaz hatta bundan hoşlanır.
(Oysa erkekler de aslında bazen çocuk gibi oldukları halde, nedense bunu asla kabul etmezler.)
Kediler, sakin ve başbaşa yenen yemekleri severler.
(Arkadaşlarını da çağırıp geç saatlere kadar süren bol gürültülü muhabbetler yapmayı değil, sizin yanınızda sakin ve huzurlu geçen yemek sonrası romantizmi tercih ederler.)
Kediniz, sizinle birlikte yaşlanmaktan korkmaz.
(Yaşlanmaktan korkmak değil, birlikte yaşlanmaktan korkmak)
(Merak edenler için; kitabın yazarı Allia Zobel, çocukluğunun ve gençliğinin büyük bölümünü kedilerle birlikte geçirmiş ve orta yaşlara doğru evlenmiştir. Şimdi ise eşi, çocuğu ve kedileriyle birlikte mutlu bir yaşam sürmektedir.)
Bu yazının amacı, daha önce de söylediğim gibi, kesinlikle erkeklere karşı bir tutum sergilemek ya da kedileri onlara tercih etmek gibi bir imada bulunmak değil; kadın ve kedi ilişkisine erkekleri de katarak eğlenceli bir kombinasyon oluşturmak ve yüzlerde bir tebessüm yaratabilmektir.
Hepsiyle birlikte sevgi dolu günler geçirmeniz dileğiyle.
...ALINTI...
Kızmaca yok arkadaşlar
Öncelikle şunu söylemeliyim ki, kendi adıma bu yazımda bahsettiğim şeylerin feminizm ya da herhangi bir izmle alakası yoktur ve sadece mizahi bir içerik taşıyan cümleler, benzetmeler ve karşılaştırmalar; siz okurların yüzünde tebessüm oluşturabilmek ve keyifli birkaç dakika geçirmenizi amaçlamaktadır.
Allia Zobelin Bir Kediyi Bir Erkeğe Tercih Etmek İçin 101 Neden adlı kitabından alıntı cümleler ve parantez içindeki benim yorumlarımla hoşça vakit geçirmenizi diliyorum.
(101 nedenin hepsini değil, en ilginç bulduklarımı yazmayı seçtim.)
* * * * * * * * * *
Yaşantımda daima erkekler olmadı ama daima kediler oldu. Oscar, Pookie, Twinkle, Toes Nose, Scruffy, 3. Winston-Stanley olsun, Vanessa olsun, her kedim kendi zekasını ve katkısız duygusallığını korumuşlardır.
Bu dört ayaklı yaratıklarda olup, iki ayaklı yaratıklarda olmayan şey neydi ? Siz altıncı his deyin, ben konfor sağlayan yaratıklar diyeyim. Ne olursa olsun, sonuçta neşeli bir ilişki ortaya çıkar. Yine de ben boşverin şu erkekleri fikrini savunmuyorum. Sadece bir kedinin daha seçici olması gerektiğini söylüyorum, sıcak, oyuncu, sevecen, şefkatli, güvenilir ve sabırlı birini aramasını öneriyorum. Öyle birisi ki, sizi olduğunuz gibi kabullensin ve bu halinizi mükemmel bulsun.
Yani kısacası kedi gibi bir erkek olsun... Siz de zevkini sürün...
Allia Zobel
* * * * * * * * * *
İşte bir kediyi bir erkeğe tercih etmek için bazı nedenler
Kediler, size bağlanmaktan korkmazlar.
(Üstelik sadece biraz yemek ve biraz sevgi karşılığında)
Kediniz, siz sabah uyandığınızda, suratınızın ne halde olduğunu umursamaz.
(Çok güzel görünüyorsun hayatım, demese de)
Bir kedi, hiçbir zaman sizin kadın arkadaşlarınıza asılmaz.
(Ama kabul etmek gerekir ki, bu, her erkek ve her kedi için geçerli değildir.)
Bir kedi, size hiçbir zaman nasıl giyinmeniz gerektiğini ve sizin boya küpüne batmışçasına makyaj yaptığınızı söylemez.
(Onların ilgilendiği, bizim dış görünüşümüz değil, kendilerine nasıl davrandığımız olmalı sanırım)
Kediler, daima temizliklerine özen gösterirler, üstelik bunu yapmak için de banyoyu uzun süre işgal etmezler.
(Gazete okuma alışkanlıkları olsaydı, bunu da tuvalette yapmazlardı, eminim.)
Kediler, klozet kapağını açık bırakmazlar.
(Üstelik kapağı açık duran bir klozet gördüklerinde, iğrennç, dediklerini de duyar gibiyim.)
Kediler, yükselen tansiyonunuzu normale indirir.
(Ya erkekler? Tam tersi mi yoksa?)
Kediler, bağımsız kadınlara bayılırlar.
(Kendilerine benzeyenden hoşlanırlar yani, erkekler gibi kendine benzeyeni tehlikeli bulmazlar.)
Kediniz, değişen ruh hallerinize gayet iyi uyum sağlayabilir.
(Çoğu zaman halden anlar yani)
Bir kedinin kendini maço hissetmesi için, bir Doberman ya da Pitbullla arkadaşlık etmeye ihtiyacı yoktur.
(Peki kadınlar kendini maço hissetme ihtiyacı duysaydı?)

Kediler, size düzenli olarak, duygularını ifade eden armağanlar verirler.
(Bunlar fare ya da kuş gibi şeyler olsa da, erkeklerden de kendi doğalarına uygun hediyeler bekleriz sadece)
Kediler, şefkatin gerekliliğini ve önemini çok iyi bilirler.
(Bir de bunu erkeklere anlatabilselerdi...)
Kediler, sizinle kuvvet kavgasına asla girişmezler.
(Kas kuvvetinin üstün gelmekle alakası olmadığını ve istediklerinin yaptırmanın çok daha kolay yöntemleri olduğunu bilirler.)
Kediler, uzun tırnakların ne denli işe yaradığını ve tırnak kırılmasının ne denli sinir bozucu birşey olduğunu gayet iyi bilirler.
(Bu, sadece uzun tırnaklardan şikayetçi olan erkekler için tabii)
Kediler, sizin onlardan daha yaşlı olmanızı umursamazlar.
(Bu lafın üzerine fazla yoruma gerek yok bence)
Kediler, hazır konserve yiyeceklerden hiçbir zaman şikayetçi olmazlar.
(Akşam neden yemek pişirmediğinize kızıp kolay hazırlanan hazır yiyecekler yüzünden olay çıkarmazlar.)
Kediler, bıyıklarında yemek artıkları ile gezinmezler.
(Sözümüz meclisten dışarı)
Perhizinizi bozduğunuzda, kediniz de sizin moralinizi bozacak davranışlarda bulunmaz.
(Daha anlayışlı ve daha hoşgörülüdürler.)
Bir kediye bebekmiş muamelesi yapıp onunla çocuksu bir dille ve ses tonuyla konuştuğunuzda asla kızmaz hatta bundan hoşlanır.
(Oysa erkekler de aslında bazen çocuk gibi oldukları halde, nedense bunu asla kabul etmezler.)
Kediler, sakin ve başbaşa yenen yemekleri severler.
(Arkadaşlarını da çağırıp geç saatlere kadar süren bol gürültülü muhabbetler yapmayı değil, sizin yanınızda sakin ve huzurlu geçen yemek sonrası romantizmi tercih ederler.)
Kediniz, sizinle birlikte yaşlanmaktan korkmaz.
(Yaşlanmaktan korkmak değil, birlikte yaşlanmaktan korkmak)
(Merak edenler için; kitabın yazarı Allia Zobel, çocukluğunun ve gençliğinin büyük bölümünü kedilerle birlikte geçirmiş ve orta yaşlara doğru evlenmiştir. Şimdi ise eşi, çocuğu ve kedileriyle birlikte mutlu bir yaşam sürmektedir.)
Bu yazının amacı, daha önce de söylediğim gibi, kesinlikle erkeklere karşı bir tutum sergilemek ya da kedileri onlara tercih etmek gibi bir imada bulunmak değil; kadın ve kedi ilişkisine erkekleri de katarak eğlenceli bir kombinasyon oluşturmak ve yüzlerde bir tebessüm yaratabilmektir.
Hepsiyle birlikte sevgi dolu günler geçirmeniz dileğiyle.
...ALINTI...
Kızmaca yok arkadaşlar