Kemal Kılıçdaroğlu'ndan şok açıklama

redyellow2

New member
Reaction score
0
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan şok açıklama

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ABD ziyareti öncesi Turkish Policy Quarterly Dergisine Yeni CHP'yi anlattığı röportajında, Amerika'ya çok sıcak mesajlar verdi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki ABD karşıtlığını AKP'nin kışkırttığını iddia ettiği röportajında, Türkiye'ye yönelik tehdidin komşu ülkelerden beklenmesi gerektiğini de söyledi.

Kılıçdaroğlu, yeni CHP'nin Amerika'yla çok daha sağlam ilişkiler kuracağını sözlerine ekledi.

ySnZuate.jpg

'Yeni CHP' konusundaki bir soruya, CHP'de yaşanan sürecin basit bir yönetim değişikliği olmadığı söyleyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"CHP'de yeni olan sadece partinin başına yeni bir liderin geçmesi değildir. CHP için değişim, Türkiye'nin siyasal, sosyal ve ekonomik gereksinimlerine cevap verecek şekilde daha derin bir dönüşümü ifade etmektedir. Bugün CHP, adına yakışır şekilde, halk için halkla yeniden bütünleşmektedir. Partiye bu süreçte yön veren etkenler sosyal demokrat bir vizyon ve adil ve müreffeh bir topluma ulaşma idealidir. Yeni CHP yönelimi hem süreklilik hem de değişimle tanımlanacaktır."

"AKP sadece AB yanlısı görünüyor"

CHP'nin AB ile ilgili görüşleri üzerine sorulan soruya Kılıçdaroğlu, "CHP Türkiye'nin AB'ye üye olmasını hedeflemektedir. AB, NATO ile birlikte Avro-Atlantik camiasının temel direkleridir. Türkiye bu camianın vefalı bir üyesi olagelmiştir ve kararlılıkla öyle kalmalıdır. Dolayısıyla AB üyeliği Türkiye için basit bir dış politika konusundan ibaret değildir. Aynı durum AB açısından da geçerlidir. " cevabını verdi.

AKP hükümetinin başta "o sıralar kendine ait bir alternatif politikaya sahip olmadığından" AB yanlısı bir siyaset izlediğini savunan Kılıçdaroğlu, " Aslında AKP Avro-Atlantik camiası üyeliğinde kendini ''evinde'' hissetmemektedir. AKP kendini başka coğrafyalarda, örneğin Orta Doğu'da daha rahat hissetmektedir. Öte yandan bu coğrafyalarda izlediği politikalarla ve sürekli yaptığı Osmanlı referanslarıyla rahatsızlık yaratmaktadır" dedi.

"Kamuoyu ABD'ye karşı kışkırtılıyor"

Röportajda ABD ile Türkiye ilişkilerine de değinen CHP lideri, Türkiye'de oluşan ABD karşıtlığı konusunda sorumluluğun AKP'nin uyguladığı kışkırtıcı politikalarda olduğunu öne sürdü. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"AKP ABD ile ilişkilerimiz konusunda sorumluluk üstlenmekten kaçınmış, bunu yerine tek yönlü politikalarını başka yerlerde daha rahat bir şekilde sürdürebilmek için ve diğer iç politika ama emelleri doğrultusunda kamuoyunu ABD aleyhine kışkırtmıştır. Türk-Amerikan ilişkileri yeniden, eşitlik, karşılıklı güven ve saygı ile birbirinin meşru çıkarlarını gözetmeye dayalı işlevsel bir yola sokulmalıdır. CHP olarak Amerikalı müttefiklerimizle, anlaştığımız alanlar üzerine yoğunlaşmaya ve anlaşmazlık alanlarımızı da azaltmaya yönelik saydam bir ilişki tesis etmeye çaba sarf edeceğiz."

"Asker siyasetin dışında olmalı"

Kılıçdaroğlu Türkiye'de asker-sivil ilişkilerinin son dönemdeki durumu hakkındaki bir soruya, CHP'nin ordunun itibarını koruyarak siyasetin dışında tutacağını söyleyerek cevap verdi.
Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
"Türkiye'de Silahlı Kuvvetlerin ülke tarihinde özel bir yeri vardır. Silahlı Kuvvetler ülkede saygın bir kurumdur. CHP Silahlı Kuvvetleri, kurumun itibarını koruyarak siyasetin dışında tutacaktır. Ülkemizde çağdaş demokrasilerde geçerli normlara uygun bir sivil-asker ilişkisi oluşturmak için gerekli adımları atacağız. Sivillerle askerler arasında karşılıklı saygı ve dayanışmayı yeniden oluşturmayı amaçlıyoruz."
'Yeni CHP'nin kadın ve gençlik konularına özel önem verdiğini söyleyen ve YÖK'ü kaldırma sözü veren Kılıçdaroğlu, CHP ile Kürtler arasındaki "soğukluğa" ilişkin bir soruya ise şu cevabı verdi:
"CHP'yi siyaset sahnesinde yeniden bir çekim merkezi haline getiren şey, partimizin Türkiye'nin tüm halkıyla bağlarını bir bütün olarak yeniden güçlendirmiş olmasıdır. Hiçbir dışlanma yoktur. Hiçbir engel yoktur. CHP tüm vatandaşların haklarını savunmaktadır. Vatandaşlarımızdan herhangi bir grubun sorunları bizim sorunlarımızdır. Etnik kimlik temel bir veridir ve bunu kendi kimliklerinin bir öğesi olarak gören ve belirten herkes bunu yapmakta özgürdür. Ancak, etnik kimlik halkımızın çeşitli katmanları için bir ayrışma değil, birleşme unsuru olmalıdır. Bizim felsefemize göre etnik ya da dini temele dayalı siyasal, ekonomik ve kültürel ayrılık duvarları inşa etmek demokrasi ve sosyal adaletle bağdaşmaz."
Zorunlu din dersinin
kaldırılması ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın reforme edilmesi gerektiğini söyleyen CHP lideri, " Alevi toplumu kendi inançlarını kendi ibadet yerlerinde istedikleri gibi yaşama, hayatlarını nasıl uygun görüyorlarsa o şekilde sürdürme hakkına sahiptir" dedi.

Türkiye'ye tehdit komşularından gelir

AKP hükümetinin ''komşularla sıfır sorun'' politikaları ve bunun Türkiye'nin geleneksel müttefikleri olan ABD, İsrail, NATO ve Azerbaycan ilişkilerine etkileri üzerine görüşleri sorulan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:
"AKP hükümetinin izlediği ''komşularla sıfır sorun'' politikasının başarısız olduğunu, hatta birçok durumda ters teptiğini düşünüyorum. İlerde daha vahim sonuçlar da beklenebilecek olmakla birlikte, bu başarısızlığın bedellerini şimdiden görmek mümkün. Azerbaycan ile ilişkilerimizin durumu örneklerden sadece biridir. (...) Geçmiş uygulamadan farklı olan, AKP'nin bu politika ile ulaşılmak istenen hedefi ıskalamasıdır! AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu güne komşularımızla aramızda mevcut sorunların hepsi çözülmemiş olarak varlıklarını sürdürmektedirler. Komşularımızla ticari ve ekonomik ilişkilerimizin artması iyi bir şeydir, ancak bu ''sıfır sorun'' siyasetinin başarısı demek değildir. Sorunlar aynen devam ettiği gibi neredeyse tüm komşularımızla ilişkilerimizde sürekli yeni sıkıntılar meydana gelmektedir. Türkiye, bölgesel politikaları nedeniyle Avro-Atlantik camiasına mensup müttefikleri ile de arasına mesafe koymaktadır. İsrail ile bozulan ilişkiler, Türkiye'yi Orta-Doğu barış sürecinde anlamlı bir rol oynama olanağından mahrum kılmıştır. Türkiye Arap-İsrail anlaşmazlığında artık güvenilir bir aracı değil, bir taraf olarak algılanmaktadır."

Füze kalkanı projesinde Türkiye'nin Lizbon'da kararı imzalamasını doğru bulduğunu belirten CHP lideri şunları kaydetti: "Türkiye'nin Lizbon'daki NATO zirvesinde füze savunma prensibini imzalaması doğru bir karardır. NATO, hala Avro-Atlantik sisteminin temel savunma çıpasıdır. Türkiye'ye yönelik herhangi bir tehdidin esas itibariyle komşularından gelmesi beklenmelidir."

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan şok açıklama | Haber5.com - Gerçek ve Özgürlükçü

Bu ne diyor ya?

"akp kamuoyunu abd aleyhine kışkırtıyormuş"!!!!

birincisi akp böyle bir şey yapmaz, yapamaz.

İkincisi diyelim ki yapıyor, ellerine sağlık, kim abd aleyhine kışkırtma yapıyorsa onun yüreğine sağlık derim.

Hey gidi chp hey!

Abdci chp!

Bu chpye sol demek herhalde sola hakaret olur!

partini de al git derler sana amerikaya...akpli degilim ama sacma buldum beklenen lider degil

yeni CHP'nin Amerika'yla çok daha sağlam ilişkiler kuracağını sözlerine ekledi.

Amerika'yla çok daha sağlam ilişkiler kuracağını

Beterin bete
ri var
Ya Amerika bizimle Sağlam ilişkiler kur
saydı-o zaman ne yapardık

Ben bu seçimi AKP'nin kazanmasını istemiyorum. Ancak Kılıçdaroğlu niçin böyle yersiz açıklamalar yapıyor onu da anlayamıyorum. Herkesin gönlünü alayım diyerek her görüşten bir parça ekleyerek hazırladığı bir çorbayı karıştırıp duruyor. Sonunda kimse asıl niyetinin ne olduğunu ya da ne demeye çalıştığını anlayamıyor. Türkiye'nin geçmişi ile ilgili halkı rahatsız eden ne varsa onları tekrar ele almış bu konuşmasında da. ABD ile daha sıkı ilişkiler kurmak ve ordunun saygınlığını (yani heybetini) geri kazandırmaktan bahsetmiş. Sonrasında herkesin eşit olduğu bir toplumdan bahsetse de, konuşmanın bu kısmını duyan ya da okuyanlar çoktan not verme işlemini tamamlayacaktır zaten. Türk halkı AKP'den de çok memnun değil aslında, ama bunun alternatifi olarak eskiye dönmeyi de bir çözüm olarak görmüyor. Keşke Kılıçdaroğlu biraz daha tutarlı ve ekonomik icraatlara yönelik konuşmalar yapsa...

'' ve sürekli yaptığı Osmanlı referanslarıyla rahatsızlık yaratmaktadır''

Kendi ceddinden rahatsız olan adamdan neler beklenebilir ki ?

Ayrıca hala ''amerika öcü,kaç'' düşüncesinde olanları da anlayamadım ve sanırım anlayamacağım.
Hadi dünya savaşlarında neyse emperyalizm söz konusuydu,hatta 60'larda da 70 lerin başına kadar söz konusyudu diyelim

Ama yıl olmuş 2011 hala 1960'ları içinde yaşayan arkadaşlar var.
Enseye tokat.....parmak olmaktan bahsetmiyorum ama Amerika her zaman müttefik olarak
kalmalıdır bence.Bu bir kozdur ve bunu kabullenemeyerek 1960'lardan devşirme yapmak bana her zaman komik geliyor.

Gerek varmıydı böyLe bi açıkLamaya ?? biz zaten şuan ki iktidara niye kızıyoruz ? amerikanın maşası oLduğu için demi ?? sende git biz daha iyi bi maşa oLucaz de..Off off..

MozoLe Miяach;5317657' Alıntı:
Gerek varmıydı böyLe bi açıkLamaya ?? biz zaten şuan ki iktidara niye kızıyoruz ? amerikanın maşası oLduğu için demi ?? sende git biz daha iyi bi maşa oLucaz de..Off off..

içindekini dışarı dökmüş:)

chp'li kardeşlerimiz bu açıklamaya çok üzülmüştür eminim. ama siyasetin gerçeği, bunların tek derdi koltuk. Ülkeyi seni-beni düşündükleri yok. Aklınca Amerikaya türkiyedeki maşan olmaya hazırım yeter ki beni başbakan yap mesajı veriyor.

abd nin bi sözünü hatırlıyorum.

"bizim adamlarımız tek bi yerde değil,onlar her yerde" demişti.

şimdi bu sözün anlamını çok daha ii anlıyorum.

akp nin zaten ne olduğunu biliyodum ama chp den de soğudum.

zaten türkiye nin başına gerçek bi lider,gerçek bi vatansever getirmezler.

ha onlara nolur yazıcıoğlu gibi intihar süsü verirler.

şimdi abd nin istemeyeceği hiçbirşeyin olmayacağı kanaatine vardım.

chp,dünyadaki kurulan ilk antiemperyalist partidir.

kılıçdaroğlunun açıklamalarına bakın hele bide.

bu da chp yi niye eleştirmiyorsun diyenlere kapak olsun.

şimdi benim chp li değil gerçek bi vatansever olduğumu da görmüşsünüzdür umarım.

Sende bulunan zihniyet Turkiyeyi Abdye bagimli kiliyor zaten . Birak kim kiskiriyorsa kiskirsin abd ye karsi .

hiçbirine oy vermemek en iyisi :) zaten nezaman bu ülkede bir yürekli çıksa büyük ihtimal suikaste kurban gidiyor ne hikmetse :)eldekileri değerlendirmek lazım şimdilik biri çıkana kadar. inançlarını azalttılar milletin artık kime güveneceğini şaşırdı herkes onun için sandıkta boş atın kafanız rahat olsun.

ahh be ke-mal tutamadın ceneni dimi yapma bunu nasılda bunu yaprsın diyecek söz kalmadı artık AKP demek amerikaya karşı kışkırtıyor :w00t: cok güldüm ya :w00t: :w00t: acımıyorum artık sana oy verenlerin haline :w00t: :w00t: :blush:

Geri