Kendiliğinden Yanan İnsanların Sırrı

grandeur

New member
Reaction score
0
İnsan bedeninin bilinen bir dış etki olmadan, kabarcıklanması, tütmesi veya başka bir şekilde tutuşması mümkün müdür? Tıbben insan kemiklerinin tamamen kömürleşmesi için 3000 derece ve üstü ısılar gerekirken hiçbir sebep yokken yanıp kül olan insanların esrarı nedir? Konumuz; Spontaneous Human Combustion, kısa adıyla ise SCH olarak tanımlanan “Kendiliğinden İnsan Yanmaları.”

Devamı

Kendiliğinden Yanma Olayları, insanların herhangi bir görünür tetikleyicisi olmadan içten gelen bir ateşle yandıkları iddiasıdır. Genellikle ölümle sonuçlandığı söylenen bu olayların nedenleri halen açıklanamamaktadır. Bu durum iki genel tartışma alanı üretmiştir. Bir grup bilimsel açıklamalara sığınırken, diğer grup da neden olarak parapsikolojik etmenleri göstermektedirler. Birçok parapsikolojik olayda olduğu gibi kendiliğinden yanma olayları da tam olarak açıklanamamakta ve bu nedenle paranormal gerçekliği halen tartışılmakta olan olaylardır.

Bilimsel açıklamalar:
Fitil efekti hipotezi: Bu açıklamaya göre kurbanın vücut yağı kıyafetleri tarafından emilir. Bunun sonucu olarak kıyafetler, ters bir mum gibi, fitil görevi görür. Kazara ya da herhangi bir nedenle ateş alan kıyafetler kendiliğinden yanma olayına neden olur.
Statik elektrik hipotezi: İnsan vücudundaki statik elektrik seviyesinin yükselmesi sonucu ansız bir parlamayla tetiklenip vücudun ateş alması durumudur.

Paranormal açıklamlar
Bir teoriye göre, iç enerji alanlarındaki nedeni bilinmeyen artış esasında ruhun kontrolsüz yükselmesinden kaynaklanır. Bu, 9 voltluk bir devreye şebeke elektriği vermek gibidir.[kaynak belirtilmeli] Bunun sebebinin astral katlarda yükselmek veya bir şekilde oraya doğru sürüklenmek ile olduğu açıklanmaktadır.
1944 yılında Peter Jones olaydan canlı kurtuldu. Bildirdiğine göre hiçbir sıcaklık hissetmemiş veya alev görmemişti. Ayrıca acı da duymamıştı.

Kendiliğiden yanarak öldüğü iddia edilen bazı kişiler:
Robert Francis Bailey
Dr John Irving Bentley
Jacqueline Fitzsimon
George I. Mott
Mary Hardy Reeser
Jeannie Saffin
Henry Thomas
Seb Orlande

Herşey allahtandır.O yanan arkadaşlar müslüman değillerse asıl öteki tarafta nasıl yanacaklar

Çok ilginç, bilim bu konuyu açıklıyamıyorsa ya bir şarlatanlık vardır yada bilim yeteri kadar gelişmemiştir. Aslı astarı olmayan uyduruk yada çarpıtılmış zırvalıklardır sanırım.

Herşey allahtandır.O yanan arkadaşlar müslüman değillerse asıl öteki tarafta nasıl yanacaklar

sen nası gerizekalı aptal bi orospu çocuğusun lan. cahil şerefsiz her boka dinsizliği öbür tarafta yanmayı katıyosunuzya geberin şerefsiz herifler.

sen nası gerizekalı aptal bi orospu çocuğusun lan. cahil şerefsiz her boka dinsizliği öbür tarafta yanmayı katıyosunuzya geberin şerefsiz herifler.

Ne diyosun adamın dediğinden sanane herkes kendi istediğini aşalamayarak yazabilir !!

sen nası gerizekalı aptal bi orospu çocuğusun lan. Cahil şerefsiz her boka dinsizliği öbür tarafta yanmayı katıyosunuzya geberin şerefsiz herifler.

ayni sÖzler senİn İÇİnde geÇerlİ canim benİm. Bende ayni cevabi sana yÖneltİyorum.

belki bir konuda haklısın ama bunu farklı şekilde dile getirseydin o zaman amacına daha iyi ulaşırdın diye düşünüyorum.

arkadaşlar insanlar hayatta bişeylere inanmadan yaşayamazlar dimi kafayı yeriz o zaman.

ben şuna inanıyorum; bizi yokluktan var eden bir güç var ve bizi boşuna yokluktan var etmedi ve bizi çikolata yememiz yada dünya zevklerinden faydalanmamız içinde yaratmadı.

bize verilen en büyük kabiliyetlerden birini en doğru şekilde kullanıp kullanamadığımıza dair sınav için var etti.

yani aklımız var, düşünebilme ve sonuçlama gibi bir kapasitemiz var ve bunu en doğru şekilde kullanıp uygulayanlarında mükaafatı olucağına inanıyorum.

islam inancını incelediğimizde insan yaşamı ne kadar büyük bir değer kazanıyor ve biz boşuna yaşamadığımızı ve ne yapmamız gerektiğini yazıyor yani bu bizim hayatımızın kullanma klavuzu demekte sakınca yok doğru şekilde yapılması durumunda işler yolunda gidecektir.

Kurallar: kurallar uymak için konulur. neyse...

içimi döktüm biraz iyimi :D

küfür eden arkadaşımıza gelsin bu:
(bağırma lan milletin içinde :D)

Geri