Kendini Bilge Sanan Cahiller

bunlara oy veren cahil kesim sabah haberlerinde izledim gene soyulmuşlar,
Bunlar adam olmaz diyince kızıyorlar.
Bu cahillerin evine gelen sahtekarlar, bir bardak su içiyor.
Ve bunları sizde büyü var diyerek kandırıyor,
büyüyü bozmak için altınlarını getirmesini istiyor sahtekearlar,
Ve bu cahiller altınlarını okutmak için sahtekearların eline teslim ediyorlar paraları,
ve olan oluyo tabi.
cinlerim meleklerim sizi çarpar diyerekten olay yerinden uzaklaşıyorlar.

Bu şekilde kandırılan cahilleri, Dini kullanarak 5 yaşındaki çocuk bile kandırabilir.
Ver alttan cehennem odununu bak sana karşı gelebiliyomu.

Üstüne hergün mazota benzine zam haberleri
Kimseden gık çıkıyormu bak bakalım.
ABD'de bizim 3'de 1 fiyatımız akaryakıt ama hergün protesto var.
Ama dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanan bizden çıt yok.
Şimdi yoldan çevirsen bi adamı , desen böyle böyle Nihat Sırdar'ın başlattığı bir protesto var sabahları 07:45 de korna basma eylemi.
"kornaya niye basıyon bilader sabah sabah delirdinmi sen" der , diyende çok.
Hadi çık işin içinden.

bahsettiğin mevzular Türk milletin vahim durumu, bir çok noktada haklısında; her partiyi destekleyenin bi cahil olma nedenini göstermişsin..Peki alternatifin ne..yani bu millet nasıl cehaletten kurtulur..

bahsettiğin mevzular Türk milletin vahim durumu, bir çok noktada haklısında; her partiyi destekleyenin bi cahil olma nedenini göstermişsin..Peki alternatifin ne..yani bu millet nasıl cehaletten kurtulur..
Kardeşim alternatif inanki yok.
Ama milletin artık bişeylerden ibret alması lazım.
Yüzlerce kez dolandırıldılar, bankalarda paraları batırıldı,
Sadece ibret almaları lazım olaylardan.

Cehalet bilmemek değil bildiğini görmemektir.neleri göremiyoruz.
Türban, iş kapısı oldu... Bizdensin simgesi... Eskiden, askerliğini yapmayana, işi olmayana kız vermezlermiş... İçkisi kumarı yok denirmiş... Şimdi öyle mi.. Şekil de değişti, mantık da, yaşayış da... Eşin başındaki türban, beylerin en büyük referansı haline geldi... Eşi türbanlı olmayanlar, çaycı bile yapılmaz hale geldi... Bunun din ile ilgisi yok, din sömürüsü bunun adı... 3 yaşındaki kızın başını bağlayıp, eylemlerde en öne atmayı, kimse din ve vicdan ile açıklayamaz çünkü... Bu millete AKP dinini öğretmedi... Bu millet, AKP'den dinini öğrenmedi... Bu millet dinini biliyor ve istediği gibi de yaşıyor... Ama Türbana çekiliyor bilerek dikkatler... 301 karambole gitti... Tek dil karambole götürülecek... Başörtüsüye değil lafım türban adı altında ideolojiyi empoze ve kabul ettirme inadına... Siyasi simgeyi, bayrak olarak dikme çabasına... Neticede türban arttı mı... Arttı... Bağlama şekilleri arttı mı... Arttı... Türban sosyetesi arttı mı... Arttı... Vakko'dan giyinen, Cristion Door'dan makyaj yapan, Şamdan'da yemek yiyen, BMW X5 ile gezen türbanlı sayısı arttı mı... Arttı... Peki bunlar artarken, bunlar varken, gerçekten inancı için başörtüsü takan sayısı arttı mı... Artmadı... Fakir edebiyatı ile biz halkız derler, askere gitmeyen çocukları gemicilik oynar, damatları Sabah ve ATV ihalesine tek başına girer, alır ve gider... O nedenle, göründükleri gibi olmayanlar değil, oldukları gibi görünmeyenler bunlar... Bizim anlatmaya çalıştığımız da bu...

Bir solukta okudum harika bir yazı teşeekürler emeğinize...

birdahaki secimlerde 1 er ton komur değilde 2 şer ton verirler tekrar secilirler bu cevap iyi sanırım.

bu millet cehaletten nasıl kurtulur? biliyormusun kardeşim alkoliklerin tedavisinde ön şart kişinin alkolik olduğunu kabul etmesinden geçer. etrafında sen iyisin, alkolik değilsin diyen bir ton senin sırtından geçinen kişi varsa işin zor. aslında başka bir örnekle devam etmek istiyorum. bir kişi veya küçük bir kabile değil sorunumuz. 70 küsur milyonluk bir ülke. yani eğitimi, ekonomisi, kültürü, inançları v.b her değeri çok rahat kullanılırak yıkılabilir, ama geri toplamak, düzeltmek çok daha zordur. özellikle birileri bu yıkımı bilerek ve isteyerek organize ediyorsa. topyekün bir çözüm sunacak birilerinin çıkması böyle ortamlarda imkansıza yakın bir olasılıktır. yani diyorumki dost bildiğimize silahımızı, atımızı avradımızı teslim etmişiz. o ise silahımızla sırtımızdan ateş etmiş, bizse onun yanlışlık oldu , istemeden vurdum derken bir yandanda yaramızı daha çok deşmesine safça dostum böyle şeyler olur dert değil diyorsak, atda gider avratda. hadi inandır şimdi bu saf anadolu çocuğuna dostunun onu isteyerek vurduğuna ve gözünün at ile avratta olduğuna. tek yolumuz ne yazıkki sağcı, solcu, dinli, dinsiz şu bu tartışmalarından sıyrılıp( ki bu forumda bile kasıtlı olarak bunları öne getirip bu birliğe engel olan örnekler görürsün) önce saygıyla şu siyasetçilerden ve yazar bozmaları ile tv şarlatanlarından vazgeçmekten geçiyor. ve koca bir topluma sadece doğruyu söyleyip, manevi değerleri kullanmadan ulaşmak gerekiyor. ama belirteyim bunlar yinede çözmeyecektir çünkü karşımızdakiler biz uyanmadan bir çok şeyi kontrol altına almış durumda. artı gerçekten nasıl çözülür bunu yıllardır düşünüyorum, halada bulabilmiş değilim.bunlar sadece fanatik taraftarlık kavgalarından sıyrılmış bir toplumla mümkün. yani bizde namümkün. saygılarımla.

şu kömur verme konusunda şunları soylemk isterim...bilmiyorum kaçınız bu açıdan baktınız..bence düşünmek lazım bundann onceki partiler ne yaptıda bu halk bir çuval komure oy verecek hale geldi bukadar muhtaç duruma düştü...demekki hiç birşey yapmadılarki bu halk boyle bir duruma düştü(yapılan doğru yada yanlış tartışmam bu değil)..ozetle ne eskiden gelen partiler nede şimdiki partiler değişen birşey yok hepsi aynı..düşünceleri aynı çıkarlar doğrultusunda herşeyi kullan halk zaten muhtaç duruma düşmüş..başa gelincede istediğini yaparsın...bence asıl cahil insanlar bunlar..ve halkın isyanında bahsediyor bazı arkadaşlar neyle isyan etsin protesto etsin arkadaşım...binlerce kişinin evinde yemek bekleyen çocuğu var sesini çıkrabiliyormu..sonuç olarak yazıda yazanlara geliyorum eğitim şart bildiğini hayatında gostermek şart inandığın değerler yanlış yapınca kabul edip gerekn tavrı koymak şart...vatan millet sevgisini kalbinde taşıman şart-İNSAN OLMAK ŞART-

Atatürk zamanında çok hızlı bir kalkınma hamlesi gerçekleştirmiştir Türkiye.
Hem de daha cahil daha fakir bir halk ile.
Çünkü cahil halkı eğitmek kolaydır.
Cahil olduğunu bilen insan dünyanın en erdemli insanıdır aslında.
Biz anlamayız biz bilmeyiz diyen köylü nüfusundan çocukları alır okula gönderirsin, aç kurtlar gibi kitaplara saldırırlar okurlar öğrenirler tartışırlar gelişirler.

Diğer cahiller de bu okuyan çocuklara hayranlık duyarak onların peşinde örgütlenirler. Sonuçta bir kalkınma hamlesi başlar.

Günümüz Türkiye'sinde ise kimse kitap okumaz. Kimse tarih okumaz. Kimse sosyolojoi okumaz. Kimse siyaset biliminden anlamaz ama herkesin bir siyasi görüşü vardır.
Yarı cahil parti taraftarları haline getirilmişiz.

Ben bilmem beyim bilir mantığı ile hareket eden ev kadınları gibiyiz. Parti liderleri ne derse o.
Birileri Türk İslam ülküsü der, diğerler Marx'ın sınıf çatışması öbürü Liberaliz babamı bile özelleştiririm der.
Peki bu adamların içinde hangisi bir üretim yapıyor? Hangisinin kendine özel bir felsefesi var? Hangisi kendi siyasi projelerini ve altyapısını üretiyor?

Hepsi ithal hepsi başkasından alıntı hepsi fanatik hepsi uzlaşmacı değil. Bir kere hepsi savunanların ürettiği bir hareket değil savunanların tükettiği bir siyasi görüş.

Atatürk'ü Atattürk yapan şey üreten bir siyasetçi olmasıydı. O çok okumuş, çok görmüş geçirmiş insan yönetiminin felsefi yanlarını içselleştirmiş bir insandı. Atatürk dünyanın değişik yerlerinden değişik siyasi örgütlenme modellerini almış harmanlayıp Türk insanına uygun bir model üretmişti.

Şimdiki siyasetçiler kendi üretmedikleri siyasi hareketlerine tüketici partizanlar oluşturuyor.
Üretmeden tüketince bütçe açığı veriyorsunuz ekonomide.
Siyasi görüş ve felsefe üretmeden partizanca siyaset tüketince de SİYASET AÇIĞI veriyorsunuz.
Bu açık bir gün öyle bir yere gelir ki Tayyip oğlunu damadını alır Amerika'ya gider, giren çıkan yine senin benim gibi sıradan insana olur.

saygılar

Hepinizin ağzına sağlık, türkiyemin içinde bulunduğu konumu çok iyi anlatmışsınız. Sonumuz ne olacak bilmiyorum. ülkemiz giderek katlanan bi çöküşün içine sürükleniyo ve bu milleti bir kurtuluş savaşı daha bekliyo gibi ama savaşacak ortam bu sefer verilmeyecek gibi öyle içten içten işgal ediliyoki, o göremeyen körleri tebrik etmek lazım görmek için ilk başta karşı görüşlere saygı duyulmalı ve onları dinlemeli. okumalı, araştırmalı ayrıca HATIRLA SEVGİLİ dizisinide izlerseniz birebir tarihi görebilirsiniz

Geri