Kentucky Fried Chickens (+16) gerçekler

kRuMp

murcielago
Reaction score
0
KFC artık Kentucky Fried Chicken diye açılımlı olarak hiç bir yerde adını yazmıyor. Biz bunun Fried yani yağda kızartılmış a karşı bir önlem olduğunu düşünüyorduk, meğerse durum farklıymış. Esas gizledikleri Chicken yani tavuk muş. Hiç biryerde tavuk kelimesini de kullanmıyorlar, daha doğrusu hükümetleri kullandırmıyorlarmış. Nedeni ise, kızarttıklarının hakiki tavuk değil de aşağıda resmi görülenden de beter genetic olarak oynanmış bir organizma olduğu imiş. Bu değişime uğramış yaratık hem daha ucuza mal oluyormuş, hem kemikçe fakir ama et olarak şişirilmiş bir canlı yetişiyormuş, hem de tüy ve kanat derdi olmuyormuş.
bu tavuklara yazık!

40gw.jpg

showletter8rv.jpg

showletter30ea.jpg

ne alakası var ya besbelli tüyleri yolunmuş hayvan onlar. Genetik olarak neyi daha ucuza mal oluyo ya ? Genetik olarak üretilen yeni nesil bir hayvanın neresi ucuz ??? Dolly amerikan hükümetine kaça mal oldu ??? İstanbul Üniversitesinde üretilen koyunlar devlete kaça mal oldu ???

Uzunefeye şiddetle katılıyorum
hatta eklemekte isterim Türkiye'ye o tavukları ithal ediyorlardır taşıma bedava ne de olsa
kusura bakmayın ama 4 yaşındaki çocuklar bile inanmıyor bunlara artık

malesef arkadaslar , biz olaya tek tarafli bakiyoruz,
su durumu dusunmekte fayda var,
adamlar 20 senelik maliyet hesabi yapiyorlar,
bu genetik islem yapilinca, soyle bir durum meydana geliyor;

bu islem icin calisan makinelerden,bakim onarim masraflarindan, iscilerden, olusan atiklardan,bunlari yok etme derdinden,atik depolama tesislerinden, ve bunlar gibi bircok teferruattan kurtuluyorlar,

ayrica gelisim sureci kisaliyor ve daha fazla verim aliyorlar,

sonucta yaptiklari onlar acisindan mantikli, dogru olma olasiligi fazla

onu bunu bilmem de yazın bi hot wings yedim 3 gun cır cır :) o yuzden yemeyin

şimdi bizim yediğimiz tavukalrada hormon veriyorlar daha kısa zamanda büyütmek için

onlar birz daha fazlasını kullandırıyorlar

bu tavukları haberlerde bir kaç sene evvel görmüştüm israil böyle tavuklar yetiştiriyormuş genleri ile oynayıp tüysüz tavuk ve horoz yetiştiriyormuş

malesef arkadaslar , biz olaya tek tarafli bakiyoruz,
su durumu dusunmekte fayda var,
adamlar 20 senelik maliyet hesabi yapiyorlar,
bu genetik islem yapilinca, soyle bir durum meydana geliyor;

bu islem icin calisan makinelerden,bakim onarim masraflarindan, iscilerden, olusan atiklardan,bunlari yok etme derdinden,atik depolama tesislerinden, ve bunlar gibi bircok teferruattan kurtuluyorlar,

ayrica gelisim sureci kisaliyor ve daha fazla verim aliyorlar,

sonucta yaptiklari onlar acisindan mantikli, dogru olma olasiligi fazla

usta olaya birz daha dar açıdan bakalım istersen
Türkiye açısından bakalım

birincisi tavukları kendileri yetiştirmiyorlar burada, çünkü KFC yetiştirmeye kalkarsa ortaya çıkacak ortalama maliyet tavuk çiftliklerinden satın almalarından ortaya çıkacak maliyetten daha yüksektir, bu yüzdendir ki tavukları daha ucuz bir fiyata tavuk çftliklerinden satın alıyorlar

ikincisi İsraildekilerin veya Amerika'dakilerin ne yedikleri hiçte umrumuzda olmamalı
o tavukları Türkiye'den aldıklarına göre soframıza gelen tavuklarla aynı tavukları kullanıyorlar ve bu da tavuklar,
başta Tarım Köyişleri Bakanlığı olmak üzere çeşitli sağlık kurumunun denetimi altında üretiliyor anlamına geliyor

devam edecek olursak, Türkiye'de inorganik bitkisel üretime fazla karışılmamakla birlikte,
hayvansal gıda üretiminde inorganik ve usullere aykırı üretim kesin olarak yasaklanmıştır,hatta güncel bir konu olarak "helal gıda" uygulaması tartışılmakta olan ülkemizde, tüysüz tavukların bize yedirilebileceğini düşünmek hiç mantıklı değil

Bunlara dayanarak böyle bir habere inanmanın veya doğruluğunu savunmanın mantıksız olduğunu söylemek durumundayım

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;3535602' Alıntı:
usta olaya birz daha dar açıdan bakalım istersen
Türkiye açısından bakalım

birincisi tavukları kendileri yetiştirmiyorlar burada, çünkü KFC yetiştirmeye kalkarsa ortaya çıkacak ortalama maliyet tavuk çiftliklerinden satın almalarından ortaya çıkacak maliyetten daha yüksektir, bu yüzdendir ki tavukları daha ucuz bir fiyata tavuk çftliklerinden satın alıyorlar

ikincisi İsraildekilerin veya Amerika'dakilerin ne yedikleri hiçte umrumuzda olmamalı
o tavukları Türkiye'den aldıklarına göre soframıza gelen tavuklarla aynı tavukları kullanıyorlar ve bu da tavuklar,
başta Tarım Köyişleri Bakanlığı olmak üzere çeşitli sağlık kurumunun denetimi altında üretiliyor anlamına geliyor

devam edecek olursak, Türkiye'de inorganik bitkisel üretime fazla karışılmamakla birlikte,
hayvansal gıda üretiminde inorganik ve usullere aykırı üretim kesin olarak yasaklanmıştır,hatta güncel bir konu olarak "helal gıda" uygulaması tartışılmakta olan ülkemizde, tüysüz tavukların bize yedirilebileceğini düşünmek hiç mantıklı değil

Bunlara dayanarak böyle bir habere inanmanın veya doğruluğunu savunmanın mantıksız olduğunu söylemek durumundayım

dikkat edersen bu hususta Turkiye'den bahsetmedim, ayrica kendilerinin yetistirip yetistirmediginden de bahsetmedim, global olarak bakmaya calistim

***benim acimdan nasil kesildigi ve yetistirildigi onemli, dusuncelerimi soracak olursan her seyin dogali guzel***

Turkiye genleriyle oynanmis urunler ile ilgili bircok sorun yasanmaktadir,

or:
ziraat noktasinda:
patates,domates,bugday vs.

hayvancilik noktasinda biz daha hormon gibi ilaclarla basa cikamiyoruz gerisini sen dusun derim

istersen neyi nasil yedigimize sen suradan bir bak ya da buradan olmadi buradan ama en kapsamlisi budur herhalde bu da mi yetmedi o zaman buradan bu da olmaz diyorsan pes dogrusu diyorum ve hayvacilikla ilgili neler dusunuluyor suraya bakmani tavsiye ediyorum, bu da mi yetmez o zaman buraya da bir goz at

biz hala gercek veya degil diye tartismaya devam edelim...

dedigim gibi herseyin dogali guzel, sana ne diyeyim :vur gitsin be kardes

ya genetiğiyle oynanınca ne olacakki.. sonuçta insana zararı varmı ona bakılır.. yoksa tüylü tüysüz bana ne :D tüyünü yemiorum ki :D

abi rres min altında koskaca arastırma labaratuarlarında kullanılan hayvanlar oldukları yazıyor. cok sinirlendim simdi ya ::D adamın böle bisiye ihtiyacı oldugunu düsünen zihniyet ne abi? ADAM KFC tavuktan ucuz ne war? böyle bebek bebek b.k atmalar yakısmıyor.cırt.!

dikkat edersen bu hususta Turkiye'den bahsetmedim, ayrica kendilerinin yetistirip yetistirmediginden de bahsetmedim, global olarak bakmaya calistim

***benim acimdan nasil kesildigi ve yetistirildigi onemli, dusuncelerimi soracak olursan her seyin dogali guzel***

Turkiye genleriyle oynanmis urunler ile ilgili bircok sorun yasanmaktadir,

or:
ziraat noktasinda:
patates,domates,bugday vs.

hayvancilik noktasinda biz daha hormon gibi ilaclarla basa cikamiyoruz gerisini sen dusun derim

istersen neyi nasil yedigimize sen suradan bir bak ya da buradan olmadi buradan ama en kapsamlisi budur herhalde bu da mi yetmedi o zaman buradan bu da olmaz diyorsan pes dogrusu diyorum ve hayvacilikla ilgili neler dusunuluyor suraya bakmani tavsiye ediyorum, bu da mi yetmez o zaman buraya da bir goz at

biz hala gercek veya degil diye tartismaya devam edelim...

dedigim gibi herseyin dogali guzel, sana ne diyeyim :vur gitsin be kardes

eğer soruna global olarak bakmaya devam edeceksen domuz yiyenler köpek yiyenler, fare ve çeşitli böcekleri de yiyenler var :D bu adamlar tüysüz tavuk yeseler bunlara hiç dokunmaz, hem domuzun genetiği ile de oynanmıyor adamlar onu bile pork diye bi güzel yiyorlar şimdi yazık değil mi bu adamlara???

farklı bir açıdan bakalım:
Biz evimize tavuk alırken acaba bu tavuk nasıl yetiştiriliyor diye düşünüyor muyuz?
hiçte sanmıyorum
çok merakı olanlar tadını beğendiği veya güvendiği bir marka tavuk varsa süpermarketten alırlar onu yerler
Bunun dışındakiler ya kasaptan alır ya da köydeki memet emmi yollar o tavuğu keser yerler
madem bu kadar duyarlıyız tavuk çiftliklerine gidip bakalım!

işin komik tarafı dışarıda tavuk yemeyen ve fast food restoranlarını pekte sevmeyen birisi olarak (KFC de yılda en fazla 2-3 kez yemek yerim çünkü pahalı benim için)
bu adamları savunuyor durumuna düşüyorum

aslında hayır hiçte savunmuyorum aksine düzeltilmeleri gerektiğini düşünüyorum, ama saçma sapan zırvalarla suçlanmalarını da bir o kadar adaletsiz hatta yargısız infaz bu yapılan.

Herşeyin en güzeli doğalı ama tavuğun sıcaktan ölmesini engellemek tüysüz hale getirmek için yani genetiğiyle oynayanlar suçsuz, o ne idüğü belirsiz yemleri verenler suçsuz, KFC suçlu(?!?)
Eti ve veya tavuğu, kasap Nuri amca nasıl alıyorsa bu amcalarda öyle alıyorlar
Sonuçta adamlar tavuğun yediği yemi de kendisi verecek değil, genetik olarak değiştirilmiş yemi tavuğa verenler suçludur
Tek farkları fast food restoranları kasap amcama kıyasla toptan aldıkları için daha ucuza almaları =)

Şimdi aklıma McDonalds veya Burger King gibi şirketlerin ezeli rakiplerine karşı böyle saçma haberler yayma olasılığı geliyor fakat hayır, çünkü böyle bir haberden onlarda zarar göreceklerdir
bu olay işgüzar bir vatandaşımızın çıplak tavuk görüp aaa kentucky yapmıştır kesin bunu demesinden ibaret bir mail zinciri ne yazık ki

bir de anlamadığım yerler var:

1-)Bu fast food restoranlarının mutfakları yeteri kadar temiz değil, bundan kimse bahsetmez

2-)Fast food restoranlarında çok sayıda sigortasız işçi çalıştırlıyor, buna kimse birşey demez

3-)Fast food restoranları kalitesiz hizmet veriyor(ekmek kuyruğu şeklindeki self servis) , bundan kimse şikayetçi olmaz

4-)Fast food restoranlarında ortalama bir yemek 5 ila 10 YTL arasında, yenilen yemeğe bakılırsa bu çok fazla, kimse çıkıpta bunlar çok pahalı demez

5-)Fast food sağlıksız.Defalarca yanmış yağda kızaran patatesler olsun hijyenik koşullara uymayan çalışanları olsun fast food restoranları sağlıksız.Hatırlıyorum da küçüklüğümde 1 yıl süreyle öğlen yemiştim ve yaklaşık 10 kilo almıştım :D

ŞİMDİ
bütün bunları görmeyipte bunları eleştirmeyipte tavukların genetiğiyle oynanıyor derseniz işte buna gülerim, bakmam için verdiğin linklerin yarısında tavuk kelimesi bile yoktu(google amca nankördür)
diğerlerinde ise genetiği değiştirilmiş tavuk yemleri ile ilgili yazıları kısmen okumuş oldum.Konuyla direkt ilgili olarak birşey görebildiğimi söyleyemiyeceğim sadece yemlerin ne iğrenç bir şekilde değiştirildiğini okudum diyebilirim

kısaca diyorum ki; herkes üstüne düşeni iyi yapsın
yani

-Tavuk üreticisi adam gibi yem kullansın,tavukları doğru dürüst beslesin
-Bakanlık iyi denetim yapsın ve kanunlarla tüketicinin sağlığını korumaya yönelik adımlar atsın
-Fast Food restoranları da bir an önce adam edilsin
-Evimizde oturduğumuz yerden bir resim görüpte, yahu bu restoranlar kanlı etleri pişiriyolar, tavukları tüylerini yokedip(hatta tavuğa kendi tüylerini yediriyorlar zuahahha :)) onu da sonra bize yediriyorlar vs. vs. saçma sapan iddialara uydurmayalım ve uyduranlara da inanmayalım

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;3537881' Alıntı:
kısaca diyorum ki; herkes üstüne düşeni iyi yapsın
yani

-Tavuk üreticisi adam gibi yem kullansın,tavukları doğru dürüst beslesin
-Bakanlık iyi denetim yapsın ve kanunlarla tüketicinin sağlığını korumaya yönelik adımlar atsın
-Fast Food restoranları da bir an önce adam edilsin
-Evimizde oturduğumuz yerden bir resim görüpte, yahu bu restoranlar kanlı etleri pişiriyolar, tavukları tüylerini yokedip(hatta tavuğa kendi tüylerini yediriyorlar zuahahha :)) onu da sonra bize yediriyorlar vs. vs. saçma sapan iddialara uydurmayalım ve uyduranlara da inanmayalım

zaten ayni seylerden bahsediyoruz, herkes isini dogru durust yapsa hicbirseye gerek kalmayacak, bazi olaylara taviz verilmezse, zaten bu gibi spekulasyonlarda ortaya cikmayacak

merak etme 8-10 seneden beri bu gibi yerlere gitmiyorum bile,
giden ulkelerdeki insanlarin halini goruyoruz.michelin amblemindeki insanlara donuyorlar,

mcdonald's hamburgerlerinden cikanlar hala gozume geliyor da aman diyorum:D

kisacasi ikimizde olaya ayni gozden bakiyoruz ama farkinda degilmisiz gibi geldi,:goz:
dedigim gibi adamlar para kazanabilmek icin herseyi yapiyorlar,

saglicakla kal

Geri