peace_346
New member
- Katılım
- 2 Eki 2005
- Mesajlar
- 1,820
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 35

Sağlık ve güzellik kaynağı olan keten tohumunun faydaları saymakla bitmiyor. Kolesterol düşürücü, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı gibi pek çok etkisi olan keten tohumu; sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı yenilerek tüketilebiliyor. Uzmanlar, keten tohumunun yararlarını şöyle sıralıyor: Ruhsal bozukluklara, konsantrasyon eksikliğine, yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına ve midebağırsak sorunlarına iyi gelir. Bağırsakları yumuşatır, kabızlığı önler. Kemikleri, hafızayı. bağışıklık ve sinir sistemini güçlendirir. Menopoza bağlı şikayetleri hafifletir. Kalp-damar hastalıklarından korur. Kolesterol, şeker seviyesini dengeler. Yüksek tansiyonu düşürür. Romatizmal hastalıkları önler. Egzama ve sedef hastalıklarında, nasırlarda kompres olarak kullanılır. Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar. Öksürüğü giderir.