Klasik Muzik ve Gitar

pantera

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Gitar Calmak istiyorum diyen yada muzik yapmak istiyorum diyen herkesin en once
ogrenmesi gereken olay Klasik Muzik.

Oncelikle ben bunlari dinlemem yada kafami yoruyor diyorsaniz hic baslamamak daha
iyi , malum kulak denen harikulade cihaz ancak Klasik muzik gibi icinde gamlar
armoniler preludeler vb.. binlerce teknigi ayni anda icinde barindirabilen muziklerle
akort ediliyor.

Yeni baslayacak arkadaslarima onerim , POP metoduna girmeden dahada once
Notasyon , Transpoze , Arpej , Solfej ve Tablasyon metodlarna cok iyi adapte olarak
calismalari ondan sonra bilen biri yada iyi bir program esliginde Klasik Muzige adim
adim girerek calismalaridir.

Mesela maddi durumunuz iyiyse en az Carlo Domeniconni yada Bachi yemis yutmus
bir ogretmenden ders alabilir ve direk olaya damardan girebilirsiniz.

Yok benim maddi durumum yok dersenizde size Guitar PRO denen bir programdan
bahsetmek istiyorum.

Ben henuz gitarda iki riff bir kac akor basarken birde Nothing Else Mattersi calip
kendimi iyi zannederken bu programla ilk surumunde tanistim.

O an benim ciddi bicimde gitaristlik hayatm basladi . Klasik Muzigi cocukluktan beri
dinleyip Ohaaa nasl yapiyor herifler derken birden bire kendim bile klasik muzik
partisyonlari ve kompozisyonlari uretmeye basladim, Gitarin dilini ogrendim
Fugatonun Legatonun Apkrasendonun vb.. bir cok terimi birer $arki sanirken
olmazsa olmaz teknikler olduklarini ogrendim ve bana bunu Guitar Pro ogretti.

Programi bir ogretmen gibi ciddiye alin zaten calisirken notalari program size kendisi calarak gosterebiliyor , boylece gore gore dinleye dinleye hemde cook cok kisa bir surede Hayvani eserleri ciddi bir calisma sayesinde sankide Hasan Cihattan ders almi$casina hava atarak calabilirsiniz tabi hava icin calarakta bir yere gelemezsiniz. Klasik Muzik dedim ya ruhani bir yetenek katiyor insana ve enstrumanla konusmayi ogreniyorsunuz.

Simdi yapmaniz gereken basit size 10 parca ismi veriyorum , bunlari siraya gore calisin,. Sonuc alacaginiz ciddiyetinizle garantilidir. Nekadar iyi calisirsaniz okadar iyi sonuclar alrsiniz...

1 - Romance de Amour
2 - Natalie
3 - Boure de Bach ( J.S.BACH )
4 - Reccuerdos de la Elhambra ( F.Tarrega )
5 - Astorias yada Leyenda ( isaac Albeniz )
6 - Capricio Cap Arape ( F.Tarrega )
7- Chaconne ( J.S.BACH )
8- Koyun Baba ( Carlo Domeniconni )
9- Maleguena
10 - Moonlight Sonata ( L.V.Beethofen )

guitar pro progrmani internetten indirin , ( www.guitar-pro.com ) , sonrada ( www.mysongbook.com ) dan bu verdigim repertuari aratip indirin ve direk calismaya baslayin.

benim 3 ayimi aldi bunlari ogrenmek ve 11.seneme girdim gitarda ama 5 senedir profesyonelim diyebiliyorsam bu program sayesinde.

FUGATO ve Pentatonik Dizelere calismayida asla unutmayin , Kromatik tekniklerinizide okuyarak gelistirin , ve son onerim klasik gitar icin olacak

Yeni basliyorsaniz : Eagle ( gul agaci ) , Antonio Sanchez , Elhambra ve Admira

kullanarak baslayin cunku gitarin sesini begenmezseniz oda ogrenme isteginizi etkileyebilir , kolay gelsin

sorunuz olursa buraya brakin okudugumda cevaplarim

Allah Utandirmasin

güsel alıntı yapmışsın o zaman ben bilmiom çok merak ettim nie gül ağacı açıklarmısın sanırım sebebleri vardır ve ben yeni başlayanlara asla gül ağacı önermem nie gül ağazı anlatırsan sevinirim. . .

paylasım yapıosun eywallah ama alıntı yapmasan yada biraz daha bilirkisi olarak konussan daha cok yardımcı olursun sanırım..

ALINTI YAPMADIM birincisi ,

10 DAN fazla senemi gitara verdim iki , Gul Agaci ve Mahon gitarin sustain ozelligini ortaya cikartir , insanlara iylik ediyorum sonucta,

sidik yaristirmak yerine kendinizde sanat adina bir haltlar yeyin ve oyle konusun ,

Klasik Muzik resitallerimde oluyor cogu yerde, bircok kendi eserimede sahibim...

insanlara siz mi la re sol basmayi bir ayda ogretirken , Bu benim verdigim bilgiler ile 6 ayda klasik gitarist olabilir herkes...

Konusmak yerine is yapin beyler !

sevgili arkadaşlar..
baktım ki bi kavga gürültü, yapmayın yazıktır..yukarıda yazanları okudum ve güzel bilgiler var teşekkür ediyorum arkadaşıma..çevreye bakıyorum da, gitar çok popüler ve en çok çalınmak istenen enstrüman haline gelmiş durumda ama ne yazıkki yeni başlayan arkadaşlar bu konuda çok sabırsız ve aceleci davranıyor..bakıyorum 3 ay geçmiş sadece yüzeysel bilgiler kullanılarak gruplar kurulmuş müzik yapılmaya çalışılıyor.. hangi çalgı olursa olsun teknik zorunluluklar ( ki bunlar ilerleyebilmeniz amacıyla hazırlanır) asla gözardı edilmemesi gereken unsurlardır. bu yüzden konuya hakim insanlarla başlangıç bilgilerini almak, ilerlemeniz açısından tek ve kesin yoldur..ve tüm arkadaşlara tavsiyem şudur: mutlaka nota öğrenin.çünkü bu sizin kendi başınızada ilerlemenizi sağlar..ve müzik dünyasındaki tüm büyük gitaristlere baktığınızda klasik müzik eğitimi almış ve klasik çalmış olduklarını görürsünüz..bkz: kirk hammet,santana vs..

bukadar kafa ütüledikten sonra sormak istiyorum: elimde 10.000 sayfanın üzerinde klasik nota, 7000 civarında gp3 ve gp4 formatlarında şarkı, 2000 kadar da akor var..bunları sitemiz müzisyenlerine aktarmak isterim ama bu dosyaları serverlara nasıl ileteceğimi bilemedim, uğraştım ama sonuç gelmedi..bi anlatın da yollayayım herkes kullansın.. mesela hemenpaylaş adresine yollamak istiyorum..

saygılarımla
atakan canata
eskişehir anadolu güzel sanatlar lisesi gitar öğretmeni

gül sağlam ağaçtır..tuşede ve sapta kullanıldığında çok dirençlidir,tellerin basıncını rahatlıkla göğüsler .sap kolay kolay atmaz..özellikle alt model gitarlar alırken sapın gül olması konusuna dikkat edin..

way be sevndim bu tip sitelerde sizin gibi adamların olmasına.bende mzsynm:)

barisarock.gif

way be sevndim bu tip sitelerde sizin gibi adamların olmasına.bende mzsynm.guzel valla:)

barisarock.gif

sevgili arkadaşlar..
baktım ki bi kavga gürültü, yapmayın yazıktır..yukarıda yazanları okudum ve güzel bilgiler var teşekkür ediyorum arkadaşıma..çevreye bakıyorum da, gitar çok popüler ve en çok çalınmak istenen enstrüman haline gelmiş durumda ama ne yazıkki yeni başlayan arkadaşlar bu konuda çok sabırsız ve aceleci davranıyor..bakıyorum 3 ay geçmiş sadece yüzeysel bilgiler kullanılarak gruplar kurulmuş müzik yapılmaya çalışılıyor.. hangi çalgı olursa olsun teknik zorunluluklar ( ki bunlar ilerleyebilmeniz amacıyla hazırlanır) asla gözardı edilmemesi gereken unsurlardır. bu yüzden konuya hakim insanlarla başlangıç bilgilerini almak, ilerlemeniz açısından tek ve kesin yoldur..ve tüm arkadaşlara tavsiyem şudur: mutlaka nota öğrenin.çünkü bu sizin kendi başınızada ilerlemenizi sağlar..ve müzik dünyasındaki tüm büyük gitaristlere baktığınızda klasik müzik eğitimi almış ve klasik çalmış olduklarını görürsünüz..bkz: kirk hammet,santana vs..

bukadar kafa ütüledikten sonra sormak istiyorum: elimde 10.000 sayfanın üzerinde klasik nota, 7000 civarında gp3 ve gp4 formatlarında şarkı, 2000 kadar da akor var..bunları sitemiz müzisyenlerine aktarmak isterim ama bu dosyaları serverlara nasıl ileteceğimi bilemedim, uğraştım ama sonuç gelmedi..bi anlatın da yollayayım herkes kullansın.. mesela hemenpaylaş adresine yollamak istiyorum..

saygılarımla
atakan canata
eskişehir anadolu güzel sanatlar lisesi gitar öğretmeni

Hocam elinizdeki klasik nota, gp3,gp4 ve nota arşivlerini bilgisayarınızdan rar dosyası haline getirip hepsini rapidshare dan upload edip paylaşabilirsiniz. www.rapidshare.com üzerinden upload yazan yere basıp bilgisayarınızdan arşivinizin rar halini tıklayıp siteye yüklüyorsunuz sonra site size link veriyo o link üzerinden herkes indirebiliyo...

saygılarımla

Çavgın Çinkit

bende klasik çalıyorum su an pek iyi sayılmam

ama içimde elektro tutkusu var :D

Geri