Gitar Calmak istiyorum diyen yada muzik yapmak istiyorum diyen herkesin en once
ogrenmesi gereken olay Klasik Muzik.
Oncelikle ben bunlari dinlemem yada kafami yoruyor diyorsaniz hic baslamamak daha
iyi , malum kulak denen harikulade cihaz ancak Klasik muzik gibi icinde gamlar
armoniler preludeler vb.. binlerce teknigi ayni anda icinde barindirabilen muziklerle
akort ediliyor.
Yeni baslayacak arkadaslarima onerim , POP metoduna girmeden dahada once
Notasyon , Transpoze , Arpej , Solfej ve Tablasyon metodlarna cok iyi adapte olarak
calismalari ondan sonra bilen biri yada iyi bir program esliginde Klasik Muzige adim
adim girerek calismalaridir.
Mesela maddi durumunuz iyiyse en az Carlo Domeniconni yada Bachi yemis yutmus
bir ogretmenden ders alabilir ve direk olaya damardan girebilirsiniz.
Yok benim maddi durumum yok dersenizde size Guitar PRO denen bir programdan
bahsetmek istiyorum.
Ben henuz gitarda iki riff bir kac akor basarken birde Nothing Else Mattersi calip
kendimi iyi zannederken bu programla ilk surumunde tanistim.
O an benim ciddi bicimde gitaristlik hayatm basladi . Klasik Muzigi cocukluktan beri
dinleyip Ohaaa nasl yapiyor herifler derken birden bire kendim bile klasik muzik
partisyonlari ve kompozisyonlari uretmeye basladim, Gitarin dilini ogrendim
Fugatonun Legatonun Apkrasendonun vb.. bir cok terimi birer $arki sanirken
olmazsa olmaz teknikler olduklarini ogrendim ve bana bunu Guitar Pro ogretti.
Programi bir ogretmen gibi ciddiye alin zaten calisirken notalari program size kendisi calarak gosterebiliyor , boylece gore gore dinleye dinleye hemde cook cok kisa bir surede Hayvani eserleri ciddi bir calisma sayesinde sankide Hasan Cihattan ders almi$casina hava atarak calabilirsiniz tabi hava icin calarakta bir yere gelemezsiniz. Klasik Muzik dedim ya ruhani bir yetenek katiyor insana ve enstrumanla konusmayi ogreniyorsunuz.
Simdi yapmaniz gereken basit size 10 parca ismi veriyorum , bunlari siraya gore calisin,. Sonuc alacaginiz ciddiyetinizle garantilidir. Nekadar iyi calisirsaniz okadar iyi sonuclar alrsiniz...
1 - Romance de Amour
2 - Natalie
3 - Boure de Bach ( J.S.BACH )
4 - Reccuerdos de la Elhambra ( F.Tarrega )
5 - Astorias yada Leyenda ( isaac Albeniz )
6 - Capricio Cap Arape ( F.Tarrega )
7- Chaconne ( J.S.BACH )
8- Koyun Baba ( Carlo Domeniconni )
9- Maleguena
10 - Moonlight Sonata ( L.V.Beethofen )
guitar pro progrmani internetten indirin , ( www.guitar-pro.com ) , sonrada ( www.mysongbook.com ) dan bu verdigim repertuari aratip indirin ve direk calismaya baslayin.
benim 3 ayimi aldi bunlari ogrenmek ve 11.seneme girdim gitarda ama 5 senedir profesyonelim diyebiliyorsam bu program sayesinde.
FUGATO ve Pentatonik Dizelere calismayida asla unutmayin , Kromatik tekniklerinizide okuyarak gelistirin , ve son onerim klasik gitar icin olacak
Yeni basliyorsaniz : Eagle ( gul agaci ) , Antonio Sanchez , Elhambra ve Admira
kullanarak baslayin cunku gitarin sesini begenmezseniz oda ogrenme isteginizi etkileyebilir , kolay gelsin
sorunuz olursa buraya brakin okudugumda cevaplarim
Allah Utandirmasin
ogrenmesi gereken olay Klasik Muzik.
Oncelikle ben bunlari dinlemem yada kafami yoruyor diyorsaniz hic baslamamak daha
iyi , malum kulak denen harikulade cihaz ancak Klasik muzik gibi icinde gamlar
armoniler preludeler vb.. binlerce teknigi ayni anda icinde barindirabilen muziklerle
akort ediliyor.
Yeni baslayacak arkadaslarima onerim , POP metoduna girmeden dahada once
Notasyon , Transpoze , Arpej , Solfej ve Tablasyon metodlarna cok iyi adapte olarak
calismalari ondan sonra bilen biri yada iyi bir program esliginde Klasik Muzige adim
adim girerek calismalaridir.
Mesela maddi durumunuz iyiyse en az Carlo Domeniconni yada Bachi yemis yutmus
bir ogretmenden ders alabilir ve direk olaya damardan girebilirsiniz.
Yok benim maddi durumum yok dersenizde size Guitar PRO denen bir programdan
bahsetmek istiyorum.
Ben henuz gitarda iki riff bir kac akor basarken birde Nothing Else Mattersi calip
kendimi iyi zannederken bu programla ilk surumunde tanistim.
O an benim ciddi bicimde gitaristlik hayatm basladi . Klasik Muzigi cocukluktan beri
dinleyip Ohaaa nasl yapiyor herifler derken birden bire kendim bile klasik muzik
partisyonlari ve kompozisyonlari uretmeye basladim, Gitarin dilini ogrendim
Fugatonun Legatonun Apkrasendonun vb.. bir cok terimi birer $arki sanirken
olmazsa olmaz teknikler olduklarini ogrendim ve bana bunu Guitar Pro ogretti.
Programi bir ogretmen gibi ciddiye alin zaten calisirken notalari program size kendisi calarak gosterebiliyor , boylece gore gore dinleye dinleye hemde cook cok kisa bir surede Hayvani eserleri ciddi bir calisma sayesinde sankide Hasan Cihattan ders almi$casina hava atarak calabilirsiniz tabi hava icin calarakta bir yere gelemezsiniz. Klasik Muzik dedim ya ruhani bir yetenek katiyor insana ve enstrumanla konusmayi ogreniyorsunuz.
Simdi yapmaniz gereken basit size 10 parca ismi veriyorum , bunlari siraya gore calisin,. Sonuc alacaginiz ciddiyetinizle garantilidir. Nekadar iyi calisirsaniz okadar iyi sonuclar alrsiniz...
1 - Romance de Amour
2 - Natalie
3 - Boure de Bach ( J.S.BACH )
4 - Reccuerdos de la Elhambra ( F.Tarrega )
5 - Astorias yada Leyenda ( isaac Albeniz )
6 - Capricio Cap Arape ( F.Tarrega )
7- Chaconne ( J.S.BACH )
8- Koyun Baba ( Carlo Domeniconni )
9- Maleguena
10 - Moonlight Sonata ( L.V.Beethofen )
guitar pro progrmani internetten indirin , ( www.guitar-pro.com ) , sonrada ( www.mysongbook.com ) dan bu verdigim repertuari aratip indirin ve direk calismaya baslayin.
benim 3 ayimi aldi bunlari ogrenmek ve 11.seneme girdim gitarda ama 5 senedir profesyonelim diyebiliyorsam bu program sayesinde.
FUGATO ve Pentatonik Dizelere calismayida asla unutmayin , Kromatik tekniklerinizide okuyarak gelistirin , ve son onerim klasik gitar icin olacak
Yeni basliyorsaniz : Eagle ( gul agaci ) , Antonio Sanchez , Elhambra ve Admira
kullanarak baslayin cunku gitarin sesini begenmezseniz oda ogrenme isteginizi etkileyebilir , kolay gelsin
sorunuz olursa buraya brakin okudugumda cevaplarim
Allah Utandirmasin