Kola içince 1 saat içinde vücudumuzda olanlar

Renovatio1

New member
Reaction score
0
Kola içince 1 saat içinde vücudumuzda olanlar...

İlk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur

40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebeklerniz büyür. kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak (sigara da ki gibi)

Ama ne de olsa başka bir kola içersiniz ve geçer dimi...

hmm ilginçmiş :saskin sağol paylaşım için

ben yinede severim ve içerim:D

yazdıklarında haksızda değilsin hani bir kısmı bende oluyor mesela susuzluk gibi
bilgi için teşekkürler

haklısın ama dediğin gibi alışkanlık yapıyor. paylaşım için tşkler

kim ne derse desin kardeşim kola ve sigara waz geçilmezim dir.zararlarını bildigim halde.

ölürsem kola yüzünden ölüyüm :D:D:D

günde iki tane içmezsem rüyalarıma giriyor

sigara içmem ama koalyı içerim ve kolayı asla bırakmam

tam kola içerken ii gitti sagolasın :D günde en az 3-4 tane kutu kola içiyorum azaltmak gerekecek anlaşılan. zararı oldugunu biliodm ama bu kadarını bilmiodum

son yazdıın şeyde koptum :):):D:D:D ama saol paylaşım için ... ama yine de içmeye devam edicem bende size bi ipucu veriim

bi light kola alın(en az 500 ml olsun coca cola olursa daa ii) bide mentos yada sağlam bi mint şekeri alın kolanın içine 5 tane bırakıp hemen kaçın .::..... kola köpürerek köpüğünü yaklaşık 4 mt. yukarı fışkırtıyor (4 metre abartmıyom)

denenmiştir...(tabi ben 2 litrelikte denedim ve 8 tane mentos attım garanti olsun die ama 4 tane yetiomuş bi arkadaşın söölediine göre)

Geri