Komşu ile ortak internet'te sıkıntı...

gixxx

New member
Reaction score
0
1,5 ay önce komşumla ortak internet kullanmaya başladık. (8 mbit'e kadar limitsiz.) Modem de komşumda. Bana kablo çektik. Bir ay sorunsuz kullandım. Zaten komşum pek nette takılmaz indirmeyle falan işi yok. Sonra komşumun üstündeki komşu da ortak oldu. Tanımıyorum kimdir nedir bilmem. İşte 2 haftadır bazen sayfalara ulaşamıyorum. google'da bulduğum sonuçlara tıklayınca sayfa açılmıyor. geriye basıyorum arka arkaya, anca o zaman açılıyor. Youtube'da da videolar çok geç başlıyor. Sizce sorun nedir? Nasıl çözerim?

Kotayı aşmış olabilirsiniz 50 gb kota aşilinca hiz 1mbps'ye düşüyor

Hacular, yine kendi sorunumu kendim çözdüm. Nasıl çözdüğümü anlatayım da faydamız dokunsun. Ben komşumla net kullanmadan önce, kendi netim vardı. Yasak sitelere giriş için örneğin youtube falan... :D ona göre elle dns ayarı girmiştim. Komşumla kullanmaya başladıktan sonra aile filtresi olduğunu söyledi. sıkıntı olmayacağını söyledim, ne deseydim... :D Ben de otomatiğe çevirdim dns atamalarını. Fark ettim ki ondan kaynaklıymış bu durum. Elle girdim, şimdi sorun yok...
Şunu sorayım o zaman: Aile filtresine takılmadan nasıl girerim bu yasak sitelere, yasak dediysek höt desen filtre giriyor, yoksa bana ne sasha greyden canım :D

Yanlış dns kullanımı böyle yapıyor,hatta daha kötüsünüde gördüm :)

Geri