ALIEN_07
Türk Genci

Komando Er İbrahim Gedik'in şehit olduğu haberi, Toklu Mahallesi Cennet Sokak'taki baba ocağına gece ulaştı. Haberi, gece 00.30'da sıralarında aralarında bir albayın da bulunduğu askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde aileye ulaştırdı. Baba Abdurrahman Gedik, 5 çocuğu bulunduğunu, bunlardan erkek olan 3'ünün Doğu ve Güneydoğu'da askerlik yaptığını belirterek, “Büyük oğlum Hakkari Yüksekova'da, diğeri Şırnak'ta askerliğini tamamladı. İbrahim ise İzmir Narlıdere'deki acemi birliğinden sonra Siirt'e gitmişti” dedi.
Vatan için evladını kaybettiğini, yine de “vatan sağolsun” dediğini ifade eden Gedik, “Artık 2 evladım ve ben varım. Eğer ihtiyaç olursa seve seve teröristlerle çarpışmaya gideriz. Benim yüreğim yanıyor, başkalarınınki yanmasın” diye konuştu.
Vatani görevini 1991 yılında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tamamladığını belirten şehidin ağabeyi Emin Gedik (38) ise “Ben de o dönemde çatışmalara girdim, ufak tefek yaralar aldım” dedi.
Kardeşi İbrahim'in en son Kurban Bayramı tatilinde Trabzon'a geldiğini, ailesiyle görüştüğünü dile getiren Emin Gedik, “Operasyondan 2 gün önce de beni aradı. Zaten 3-4 günde bir arardı. Daha sonra ben kendisine ulaşmaya çalıştım, ancak son konuşmamız bu oldu” diye konuştu.
İçlerinin yandığını, ancak geride kalanlara sabır dilediklerini belirten Emin Gedik, Erzurumlu olduklarını, 2 yıl önce Erzurum'dan Trabzon'a göç ettiklerini, bekar olan kardeşi İbrahim'in de askere gitmeden önce bir zücaciye dükkanında işçi olarak çalıştığını sözlerine ekledi