Ayrıldığım sevgilim hakkında dert yanarken bana destek vermek için "Boşver kanka, o kız sana fazlaydı zaten" diyen dostum, umarım dilin sürçmüştür!
Kocam 2 yaşındaki oğluma basketbol maçlarında kullanılan "mola" işaretini yapmayı öğretmiş. Ben ne zaman sinirlenip söylenmeye başlasam küçük sıpa eliyle bana mola işareti yapıp "Anne mola" diyerek beni susturuyor. Helal olsun bana, şu dünyada beni susturacak kişiyi doğurmuşum.
"Yazılıda aynı şeyleri yazdığımız halde neden arkadaşım benden yüksek not aldı?” diyen öğrencisine, "Ona telif hakkı verdim" diyen öğretmen arkadaşı ayakta alkışlıyorum.
Sırtüstü uzandıktan sonra ellerini ensesinde birleştirip, bacaklarınıda üst üste attıyor. Yüzünde hafif bir tebessüm var... Bazen "Ne rahat adamsın, gamsızlığın uyku şekline bile yansıyor" diyorum. Bazen "Bu nasıl uyumaktır?" diye gece gece gülme krizine giriyorum. Kulağına eğilip "Gören de sahilde güneşleniyor sanır" diyorum, duymuyor. Sonra senelerdir kendine zaman ayıramadığı, burnumuzun dibindeki denize bile giremediği aklıma geliyor, üzülüyorum. Ama bir gerçek var ki, ayıkken olduğu gibi uyurken de psikolojimle oynuyor, kendisini anca buradan tebrik ediyorum
İşe etek giyip gittiğim günlerde beni "İşe yürüyerek gidip geliyorsun, üşürsün(!)" gerekçesiyle almaya gelen bir kocam var.
Kocası pilavına lapa dedi diye bir hafta küsen kişiye 30 senelik evli kadın denir. Baba o laf denir mi ya, ne yaptın sen?
Üstlerine ölsünler diye ilaç sıkmama rağmen masama konup çiftleşen iki kara sinek kadar kimse dalga geçmemişti benimle.
"Bak elime." dedi gülümseyerek. "Ellerimize değil kağıtlara resim yapıyorduk." dedim. "Ama senden ayrılacağım diye elime ikimizi yaptım tükenmez kalemle. Kağıt yırtılır." dedi. Kalem tükenir belki, okul da kapanır. Ama ben seni unutabilir miyim uğruna dombili olduğum canım öğrencim Fatih'im?
OGS cihazı almak için bankaya gittim. Ruhsat ve kimlik istedi. "Ruhsatım yanımda değil plakayı söylesem olmaz mı?" dedim. "Olmaz ruhsat gerekli!" cevabını aldım. İyi ki de almışım; "Benim arabanın plakası neydi ya?"
Bakıcı teyzemiz evde temizlik yapmış, ortalığı toplamış. Çalışan bir anne olarak nasıl memnun oldum bilemezsiniz. Taa ki gece kocamla beraber yaklaşık yarım saatimizi prezervatif aramakla geçirene dek. Ne diyeyim sana, off teyze off!
Önüm yakışıklı, arkam yakışıklı, sağım yakışıklı ve ben de nişanlıyım! Sadece soluma dönüp camdan dışarıyı seyredebiliyorum...
MSN sohbeti tıkanınca "Bana çocukluğunu anlat" dedi. "Çocukluğumda çok küçüktüm, benden iyi annem bilir, dur onu çağırayım o anlatsın" dedim. Küstü gitti!
Kalabalık bir arkadaş grubu ile tabu oynuyoruz. Derken sıra sevgilime geliyor ve bütün havasıyla bana dönüp "Ruhumsarışınruhum, canım sevgilim, bende ne var?" diye soruyor. Bütün sevimliliğimi takınıp "Bağsur" diye cevaplıyorum. Hadi ben sarışınım da, keşke sen de karizma sözcüğünü başka şekilde anlatmayı deneseydin sevgilim. "Sarışın olmak bir süreden sonra beyin hücrelerini öldürüyormuş" demecin çok gücüme gitti, çok.
Eski karıma her ay başında olduğu gibi, para gönderdim ve "Hesabına yatırdım, ayrıca kandilin de mübarek olsun" diye mesaj attım. Cevap geld:; "Biraz fazla gönderseydin, kandil simidi alırdık".
"Bir erkekte ilk dikkat ettiğiniz şey nedir?" sorusuna "Uyurken horlayıp horlamadığı" diye cevap veren arkadaş, sen bazı şeylere dikkat etmeye geç başlıyorsun sanırım!