Kredi kartında aidat kalkıyor!

€rd@ls10

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

Gelen tepkiler üzerine yasaya konan 35 TL’lik kredi kartı yıllık aidatının tamamen kaldırılması isteniyor

277333.jpg

TBMM Genel Kurulu’nda bugün görüşülen kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısında kredi kartlarından aidat alınması düzenlemesi çıkarıldı.

Tasarı Kuruldan aynı şekilde geçerse bankalar artık kredi kartlarından aidat alamayacak. Böylece bankalar da 1.5 milyar liralık bir gelirden mahrum kalacak.

“35 TL” MADDESİ ÇIKARILDI

Kamuoyunda uzun süredir tartışılan kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısı bugün Komisyon'dan geçerek Genel Kurul'a gönderildi. Tasarıdaki ilk düzenleme içerisinde kart aidatlarına ilişkin yer alan '3 bin 500 TL’ye kadar kullanım limiti kredi kartları için 35 TL’ye, 3 bin 500 TL ve daha fazla bir tutarda kullanım limitli kredi kartları için limitin yüzde 1’ini geçmeyecek şekilde bankaların tutar belirlemesi' hükmü tasarıdan çıkartıldı.

Tasarının Genel Kurul'dan bu şekilde geçmesi halinde artık bankalar kredi kartlarından aidat alamayacak.

BANKALARA DARBE

Kredi kartından aidat alınamayacak olması bankaların gelirlerini de önemli oranda etkileyecek. Türkiye'de 44 milyon civarında kredi kartı bulunduğuna göre, ortalama 35 liradan bankalar toplamda 1.5 milyar TL gelir kaybına uğrayacak.

kaynak

peki bu aidatı verenler nabıcakki ben geçen ay ödedim kredi kartı aidatını? enayi miyim şimdi ben?

2 yıldır 1 kuruş alamadılar benden. tam kartlarımın kullanım süresi dolacakken de böle bişi çıktı valla devlet sırf bana çalışıyo:D

2 yıldır 1 kuruş alamadılar benden. tam kartlarımın kullanım süresi dolacakken de böle bişi çıktı valla devlet sırf bana çalışıyo:D

daha yasallaşmamış ama :D bende geçen ay senem doldu verdik çeşke daha önce cıksaydı su iş?kurtulurduk belkı azda degıl 35 tl gerı alırız ınsallah

Kaç Yıldan Beri Var Bu Tasarı şerefsizler Yinede Alıyor Sende Gidip Tüder( Türkiye Tüketici Derneği) şikayet Ediyorsun Il Yada Ilçe Hakem Heyetine Yolluyorlar Ondan Sonra Hakem Heyeti Seni Haklı Bulursa şimdiye Kadar ödediğin Bütün Paraları Alıyorsun O Kadar Meşakkatli Bi Iş Ki Ben Cesaret Edip Uğraşmadım Zamanım Yok Işte Türkiyenin Adalet Anlayışı Bu Arkadaşlar Enayi Gibi O Para Her Yıl Bi Defa Gelir Bende öderim

Geri