ρђilσѕσρђ
♥ ∂υуqυ ♥
- Katılım
- 31 Ocak 2006
- Mesajlar
- 1,690
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 34
Kremalı Dondurma
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 8-10
Zorluk: Kolay
Malzemeler
3 bardak süt
1 bardak tepeleme+ 1 yemek kaşığı toz şeker
4
yumurta sarısı
1/ 2 paket şekerli
vanilya
1 çay kaşığı rende limon kabuğu
Yapilis Tarifi
Kalaylı bakır bir tencerede yumurtayla şekeri iyice karıştırın. Sıcak sütü azar azar katıp yedirin. Vanilya, limon kabuğu koyup kısık ateş üzerinde devamlı karıştırın. Kaynama derecesine getirin. ( Krema karıştırılmadan kaynatılırsa kesilir.)
Ateşten alıp savurarak soğutun. Buzdolabında veya makinede dondurun.
Kaymaklı Dondurma
Mutfak: Diger
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 8-10
Zorluk: Kolay
Malzemeler
750 gr ( 3 bardak) süt
225 gr ( 1 bardak) tozşeker
5 gr ( 1 tatlı kaşığı) salep
Yapilis Tarifi
Sütle salebi bir tencerede ateşe koyun. Devamlı karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Şeker katıp 5-10 dakika daha kaynatın.
Ateşten indirdikten sonra savurarak soğutun. Daha önce açıkladığımız gibi buzdolabında veya makinede dondurun.
Sütlü Meyveli Dondurma
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 8-10
Zorluk: Kolay
Yapilis Tarifi
Salebi bir bardak suyla ezin. Kalan suyu sütle kaynatın ve salebi karıştırarak ekleyin. Kaynamaya başlarken şeker katın. Ateşten indirip soğutun. Sonra meyve suyuyla karıştırıp dondurun
Erciyes Usulü Dondurma
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay
Malzemeler
1 limon
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı kuru
kayısı
1 fincan antep fıstığı
300 gr. dondurma
6 adet gofret
Yapilis Tarifi
Kayısıların üzerlerine şeker, yarım limon suyu ve iki su bardak su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, kayısıları 60 dakika yavaş yavaş yumuşayana kadar kaynatın. Pişen kayısıları süzerek bir kaba alın ve soğutun. Tencerede kalan suyu ağdalaşıncaya kadar pişirin. Elde ettiğiniz şurubu kayısıların üzerine gezdirerek dökün. Her kup bardağına veya kaseye iki çorba kaşığı dondurma koyun ve üzerine altı-yedi adet kayısı dizin. Kenarına bir adet gofret koyup veya üzerlerine fıstık parçaları serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
yapan olursa banada gonderir ins. :hhman: