""""kuş gribi""" beraber düsüncelerimizi paylasalım

ofoking

New member
Reaction score
0
""""kuş gribi""" beraber düsüncelerimizi paylasalım

gecenlerde deli dana simdi ise kus gribi köyde yasayan dayım ne yapsın ya danası deli oluyo tavugu grip (veba ) amca ne var ne yok satıp basını alıp gitsin mi insaffffffff yaniii :clap: su sadece tavuk eti yiyen tipler vardır ya onlara da acıyorum artık ne yapacaklar balığa dönerler balıklarında artık başına ne gelir allah bilir """"balık uçuğu""" :boks:

artık ne yersen yeeee :eek:

Bence devLetLer arası bi0L0jik savaş 0Labilir çünki nedeni biLinmiy0 ve böle 0Lsa bile hep sakLarLar

soyle bisey aklima geldi kus gribi bence penguenlerden gecmistir..
penguenler soguk suda yuzdukten sonra kurulanmiyolar gariplarim hasta oluyo grib oluyolar kuslarda bunlarin bulunduklari yerden gecerken penguenlerden hastalik kapiyolar :eek:

P@S@KLI_KIZ' Alıntı:
soyle bisey aklima geldi kus gribi bence penguenlerden gecmistir..
penguenler soguk suda yuzdukten sonra kurulanmiyolar gariplarim hasta oluyo grib oluyolar kuslarda bunlarin bulunduklari yerden gecerken penguenlerden hastalik kapiyolar :eek:

ÇOK GEYİKSİN YAAA

sana olayın özünü anlatayım eskidende kus gribi diye bir sey varmıs hatta eski ismi kuşkıran mış .insanlara bulaşmıyormus. bu hastalığı yapan virüs modifiye olmuş (mutasyona uğramış) veya da birileri bu işi para kazanmak için yapmıs böylece bu virüs artık insanlara da bulaşabiliyor :eek:

mahseryerindeyaralıkurt' Alıntı:
ÇOK GEYİKSİN YAAA

sana olayın özünü anlatayım eskidende kus gribi diye bir sey varmıs hatta eski ismi kuşkıran mış .insanlara bulaşmıyormus. bu hastalığı yapan virüs modifiye olmuş (mutasyona uğramış) veya da birileri bu işi para kazanmak için yapmıs böylece bu virüs artık insanlara da bulaşabiliyor :eek:
ya kuskiran bu hastaligi duymustum onceden..
para kazanmak icin bi virus urettiler diyosun yok artik daha neler ben boyle birsey oldugunu sanmiyorum hastalik iste onceden sars vardi simdi kusgribi...

P@S@KLI_KIZ' Alıntı:
ya kuskiran bu hastaligi duymustum onceden..
para kazanmak icin bi virus urettiler diyosun yok artik daha neler ben boyle birsey oldugunu sanmiyorum hastalik iste onceden sars vardi simdi kusgribi...

neden olmasın ki teknoloji gelişti bilim ilerledi kaptalist düşünce tavan yaptı ... hal böyle iken neden olmasın o kus gribine etkili olduğu söylenen tamiflu denen ilaç ne kadar sattı bazı ülkelerde ne kadar ilaç depo edildi bir fikrin olsaydı belki böyle düsünmezdin

bütün sorun sistemde hani olmayan bi sistem varya bu ülkede insanların kendileri inandırıp kandırdıkları bu salgın tammamıyla kurmaca bu kuş gribi ortaya çıkmadan önce yurt dışından alımı durdurulan bi ilaç vardı..tamiflu isimli ilaç genelde gribe karşı koruyucu tedavide kullanılıyordu yani o dönemde ilaca talep azdı ve şimdi düşününce yüksek bi artış var ve yüksek miktarda da sipariş verildi insalar korkuyor ve korkutuluyor ..bence kanatlı hayvan itlaf çalışmalarıda düzmece.. onları öldürmekle bu durm ortadan kalkmaz sağlık müdürlükleride bence bunun bilincinde ortada dönen işler var ama en önemlisi gerçekten insanların hayatı tehlikede...ve insanlar bilinçlendirilmiyor ...ve en acı olanıda birileri bu işi ticarete döktü insanların hayatıyla oynuyorlar

o değilde bugün aldığım büün yımırtaları yıkadım deterjanlı suyla.. ben bile bööle sapıttıysam düşünün artık :)

theozy' Alıntı:
o değilde bugün aldığım büün yımırtaları yıkadım deterjanlı suyla.. ben bile bööle sapıttıysam düşünün artık :)

senin gibi bilinçli birisi bile böyle yapıyorsa millet ne yapsın bir problem var ama bildiğim kadarıyla virüs yumurtanın içinde oluyor dışını deterjanlamak pek de mühim degil gibi???? bilmem sen ne düşünürsün gerci iyice pişirilirse yenilebilir diye acıklama yapmıslar ama yine de tavsiye etmem

ya yinede bilmiyorumda anladığım kadarıyla virüs yumurtada değil çünkü hastalanan tavuk kardeşin yumurtlayacak zamanı olmuyormuş

:))) thxxxxx eminsin degil mi yeni bir sey ögrenmek güzelll

Geri