Passenger
DontWannaMyDiaßLo
- Katılım
- 24 Eki 2006
- Mesajlar
- 3,253
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 44
uzunca bir süredir buöyle tarif arıyodum anlatamam?ama içinde yag ve yumurta olmayanını bulamamıştım...en sonunda buldum:clap:biggrin:goz: 1 bardak = 250 ml
* 1/2 bardak hurma (çekirdeği alınmış ve ikiye bölünmüş)
* 1/4 bardak portakal suyu
* 1 bardak kavrulmamış badem
* 1/2 bardak kuru kayısı
* 1/4 bardak erik kurusu
* 1/4 bardak kavrulmamış ayçekirdeği (kabuksuz)
* 1/4 bardak kavrulmamış kabak çekirdeği (yerine susam kullandım)
1. Hurmayı portakal suyu ile ıslatın, 5 dk bekletin
2. Diğer kuru meyveleri ve bademi mutfak robotundan irice kalana kadar çekin
3. Portakal suyunu ve hurmayı ekleyin, bir kaç kere daha robottan geçirin
4. Çekirdekleri de ekleyip kısa aralıklarla bir kaç kere robottan çekin
5. Islak ellerinizle tezgah üzerinde 1cm kalınlıkta 4.5cm eninde şekil verin, 8 parçay kesin
6. Metal fırın tepsinize yerleştirin, her iki yanını da 8er dk pişirin, soğuyunca afiyet olsun!

* 1/2 bardak hurma (çekirdeği alınmış ve ikiye bölünmüş)
* 1/4 bardak portakal suyu
* 1 bardak kavrulmamış badem
* 1/2 bardak kuru kayısı
* 1/4 bardak erik kurusu
* 1/4 bardak kavrulmamış ayçekirdeği (kabuksuz)
* 1/4 bardak kavrulmamış kabak çekirdeği (yerine susam kullandım)
1. Hurmayı portakal suyu ile ıslatın, 5 dk bekletin
2. Diğer kuru meyveleri ve bademi mutfak robotundan irice kalana kadar çekin
3. Portakal suyunu ve hurmayı ekleyin, bir kaç kere daha robottan geçirin
4. Çekirdekleri de ekleyip kısa aralıklarla bir kaç kere robottan çekin
5. Islak ellerinizle tezgah üzerinde 1cm kalınlıkta 4.5cm eninde şekil verin, 8 parçay kesin
6. Metal fırın tepsinize yerleştirin, her iki yanını da 8er dk pişirin, soğuyunca afiyet olsun!