Kuru Patlıcan Dolması

Ata Kızı

Angel Of Revenge
Moderatör
Katılım
23 May 2010
Mesajlar
10,583
Reaction score
0
Puanları
0
Kuru Patlıcan Dolması için Gerekli Malzemeler

2 dizin kuru patlıcan
1 su bardağı su
1 büyük çay bardağı zeytinyağı

Kuru Patlıcan Dolması İçi İçin

2 su bardağı pirinç
2 büyük soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
Kimyon, yenibahar, kuru nane, karabiber, pul biber, tuz…
Zeytinyağı

Kuru Patlıcan Dolması Yapılışı




Önce dolmanın içini hazırlayın. Dolmanın içi Zeytinyağlı Nar Ekşili Yaprak Sarması tarifimdekiyle aynı: Pirinci, tuzlu ve sıcak suda, yarım saat öncesinden ıslayın.
Blendırdan geçirilmiş soğanı, bir tencerede zeytinyağıyla güzelce kavurun. (Sızma zeytinyağını şiddetle tavsiye ediyorum
smile.png
Soğanlar pembeleşince, suyu süzülen pirinçleri de ekleyin. Pirinçler kavrulunca 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı da domates salçası ekleyin.
Az miktarda kimyon, yenibahar ve kuru nane, bol miktarda karabiber ekleyin. Pul biberi de unutmayın. Eğer biber salçanız çok acı değilse pul biber miktarını çoğaltabilirsiniz de… Bir de 4-5 yemek kaşığı kadar nar ekşisini ekleyin. Yarım su bardağı kadar su ekleyip, pilav demler gibi kısık ateşte, ağzını kapatmadan pişirin.
İçinizi hazırladıktan sonra kuru patlıcanları yıkayıp kaynar suya atarak haşlayın.
Haşlanan kuru patlıcanların içine, dolma içini bir tatlı kaşığı yardımıyla dikkatlice doldurun. Çok sıkı sıkı doldurmamaya özen gösterin, yoksa pirinçler pişmeyebilir ve de dolmanın üzerinden fışkırabilir
Doldurduğunuz dolmaları dik olacak şekilde tencereye dizin. Üzerine 1 bardak suyu gezdirin. 1 büyük çay bardağı zeytinyağının da yarısını gezdirin.
Dolmayı 1 – 2 taşım kaynattıktan sonra altını kısın. Suyunu çektikçe su ekleyin. Yani biraz pilav gibi, demleyerek… Daha sonra kalan zeytinyağını da üzerine gezdirin. Tencereyi kulpundan tutarak hafifçe eğin. Tencerenin kenarında biriken yağlı suyu bir yemek kaşığı yardımıyla dolmaların üzerine gezdirin. Dolmalar pişene kadar bu işlemi birkaç kez tekrarlayın. Dolmalar pişince ocaktan alın ve servis edin. Afiyet olsun

Kaynak:yemekcini
 
Bana da bir tabak yollayıver sana zahmet : D : )))
 
Hepsini ben yedim deme sakın :biggrin:
Neyse iştahımı başka zamana saklayım en iyisi :tongue_smilie:
 
bir süredir evde tek yaşıyorum doğal olarak hepsini ben yedim :biggrin: ama bir tencere değildi tabiki küçük bir tavada yapmıştım : ) öyle olsa "kedi buysa ciğer nerede ciğer buysa kedi nerede" olur :p
 
Geri
Üst