tesbih22
New member
- Reaction score
- 0
'Kutlu Doğum' dolayısıyla sigarayı hem içmeyi, hem de satmayı bıraktı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesinde 16 yıldır sigara içen Recep Yanık, "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla hem sigara içmeyi, hem de dükkanında satmayı bıraktı.

Ormanlı beldesinde dükkan işleten 2 çocuk babası 34 yaşındaki Recep Yanık, 16 yıllık süre zarfında içtiği sigaranın hiçbir faydasını görmediğini ifade ederek, "Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla hem sigara satmayı, hem de içmeyi bıraktım." dedi.
Ormanlı beldesinde dükkan işleten 2 çocuk babası 34 yaşındaki Recep Yanık, 16 yıllık süre zarfında içtiği sigaranın hiçbir faydasını görmediğini ifade ederek, "Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla hem sigara satmayı, hem de içmeyi bıraktım. Bunu da 1 Nisan'dan itibaren uygulamaya başladım. İnşallah bunu sonuna kadar götürürüm." dedi.
Arkadaşlarına da sigarayı bırakmaları tavsiyesinde bulunan Yanık, hayatın değerini ve güzelliğini sigarayı bırakınca anladığını dile getirdi. Sigara satmama kararına müşterilerinin de çok şaşırdığını aktaran Recep Yanık, "Müşterilerim raflarda sigarayı göremeyince, 'Hayırdır dükkânı mı soydurdun?' diyorlar. Ben de aldığım kararı anlatınca bana hak veriyorlar. Tebrik ediyorlar." diye konuştu. Necla Yanık da, eşinin aldığı karara çok sevindiğini ifade ederek, eşinin yıllardır sigara içtiğini, bunun zararını hem kendisinin, hem de çocuklarının çektiğini kaydetti.
Peygamber Efendimiz'in dünyayı teşrifi ile ilgili Kutlu Doğum programları, Müslümanlar arasında tüm coşkusuyla sürüyor. Hicri takvimle Rebiülevvel ayının 12. gecesi dünyaya gelen Peygamber Efendimiz'in kutlu doğumu, bu yıl 30 Mart'taki yıldönümünde kutlanmasından sonra 12 Rebiülevvel 571'in karşılığı olan Miladi 20 Nisan 2007'de de değişik etkinliklere sahne olacak. Arada geçen sürenin de değerlendirilmesiyle kutlu doğumlar aya yayılmış oldu.