Kuzey Irak'ta neler oluyor ?[Soykırım]

AntidepresaN

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Kuzey Irak'ta neler oluyor ?

Türk basını ve Türk Halkı uyurken, biliyor musunuz Kuzey Irak'ta neler oluyor!

Bir daha sormak istiyorum... Kuzey Irak'ta durum çok ama çok ciddi ve sizler hatta tek satır dahi yazmayan Türk basını biliyor musunuz Kuzey Irak'ta neler oluyor!

Ben söyleyeyim, hatta maddeler halinde arz edeyim

1- Kerkük il meclisi, kentin Kürt bölgesine bağlanması kararını aldı.

2- Kürtler "Irak meclisinden geçen yerel seçim yasasını" bahane ederek Türkmenler'e saldırıyor ve bu saldırı "katliama dönüşerek" günlerdir devam ediyor.

3- Türkiye "aynen Kıbrıs politikasında olduğu gibi Kuzey Irak politikasında da" zaaf gösteriyor ve konu hakkında ciddi bir girişim henüz yok.

4- Türk Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada "Gelişmeleri kaygıyla izliyoruz" cümlesini kullanıyor ve Türkiye olaya "tabiri caiz" ise "seyirci" kalıyor.

5- Bu açıklama Türkmenler arasında "derin bir hayal kırıklığı" yaratmış durumda ve "Türkiye'nin derin bir pazarlık sonucu, açıklamasa bile Kuzey Irak politikasından vazgeçtiğini" düşünüyorlar.

6- Irak Parlamentosu'nun Türkmen milletvekillerinden Fevzi Ekrem Terzioğlu'nun açıklamaları oynanan oyunu net olarak ortaya koyuyor "...Bundan bir yıl önce tüm dünya kamuoyuna ve Birleşmiş Milletler'e, seslendik. Kapalı kapılar arkasında Kerkük'te büyük oyunlar oynanmaktadır ve milletimizi yok etmeye çalışıyorlar... Türk dünyasının harekete geçmesini istiyoruz... Türkiye'nin harekete geçmesini istiyoruz... Geçtiğimiz hafta Türkmen kuruluşlara yapılan saldırıları sonrasında Türkmenler'i korumak için getirilen bir asker taburun sorumlusu bile peşmergelerden seçilmişti..."

Sonuç:

Konuyu dağıtmamak için fazla uzatmayacağım. Durum gerçekten çok vahim... Barzani komutasında, uluslararası petrol şirketleri desteğinde makro bir plan uygulanıyor... Size bir soru sorarak bitireceğim siz bu yazıyı okurken, başıyla sonu arasında "Acaba kaç Türkmen" öldürdüler... İlgilenmiyorsanız iyi uykular... Siz de uyuyanlara katılın haydi gecikmeyin!
Yiğit BULUT

Türk'lere karşı yapılan bu soykırımı sadece kaygıyla izleyenler, Türk Tarihine kara bir leke olarak girecektir.

çok doğru sölüyosun k.ırakta şu an devlet olma yolunda

14vqjis.gif

o8ywt1.jpg

KERKÜK TÜRKTÜR TÜRK KALACAK!!

peşmergelere bak eşit haklar verildi diye kaç Türkmenin canına kıydılar asıl ırkçıların kimler olduğu belli oluyor :mad:

onlar ''İZLEYEDURSUN''

bu millet uyandığı zaman onlar aynada bi taraflarını izleyeduracaklar...

'Türkmen Bölgeleri Kürt İşgalinde'

'Türkmen Bölgeleri Kürt İşgalinde'

Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kemal Beyatlı, Kerkük'te Türkmen kuruluşlarına yapılan saldırılarla ilgili olarak, ''Şu anda Türkmen bölgeleri Kürt peşmergelerin işgali altındadır. Bu kaosa son vermek ve ikinci bir Bosna'yı yaşamamak için, BM ve NATO güçlerinin Kerkük'e gelmesini istiyoruz'' dedi.

Dernek genel merkezinde, İstanbul'da bulunan Türkmen sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan basın bildirisini okuyan Beyatlı, 28 Temmuzda Kerkük'te peşmergelerin yarattıkları kargaşada 17 Türkmen'in kaçırıldığını ve ağır işkencelere tabi tutulduklarını söyledi.

Beyatlı, bu olayla dünyanın bir kez daha Türkmenler'in baskı altında yaşamlarını sürdürdüklerine tanık olduğunu savunarak, ''Her türlü terör eylemini lanetliyoruz. İnsanları öldürmekle bir yere varılmaz. Acilen bu insanlarımızın serbest bırakılmaları için gereğinin yapılmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Kemal Beyatlı, şunları kaydetti:

''Şu anda Türkmen bölgeleri Kürt peşmergelerin işgali altındadır. Bu kaosa son vermek ve ikinci bir Bosna'yı yaşamamak için, BM ve NATO güçlerinin Kerkük'e gelmesini istiyoruz. Ayrıca Afganistan'a, Lübnan'a ve dünyanın birçok ülkesine barış gücünü gönderen Türkiye'nin de barış gücünü Kerkük'e göndermesini istiyoruz.''

Irak'ta, barış ve huzur içinde yaşamak istediklerini ifade eden Beyatlı, barış ve huzurun silahların gölgesinde sağlanamayacağını vurguladı.

Kerkük benim, demek ayrı gördüler
Şu döşüme paslı hançer vurdular
Sanki benim öz evime girdiler
Oğlum gibi ağlayan vatan Kerkük
Soysuz ite yurt mu oldun sen Kerkük?

Bu nasıl özgürlük, sana hiç düşmez
Garipleri kimse görmez, görüşmez
Zalim değişir de, mazlum değişmez
Ellerimde can çekişen can Kerkük
O itlere yurt mu oldun sen Kerkük?

Beni sorma, halkın kesiriyim ben
Mükemmel(!) bir çağın kusuruyum ben
Bir eski destanın esiriyim ben
Bir kendine, bir de bana yan Kerkük
Soysuzlara yurt mu oldun sen Kerkük?

Günahım çok ama gel gör gizlerim
Gelemem de içten içe sızlarım
Bıktırmıştır tutulmayan sözlerim
Ama bu son, ama bu son, son, Kerkük
Peşmerge’ye yurt mu oldun sen Kerkük?

Bayrağındır, mavi görsem, ölürüm
Tabutundur, çivi görsem, ölürüm
Mezarındır, evi görsem, ölürüm
Uykularım ve gözlerim kan, Kerkük
Düşmanıma yurt mu oldun sen Kerkük?

Bilmez miyim, beni nerde kim bekler
Ak nineler, gün görmemiş bebekler
Kurda karşı bir olurmuş köpekler
İşte benim çıldırdığım an Kerkük
Çakallara yurt mu oldun sen Kerkük?

Irak’tasın, başın yine dar da mı?
Bebeklerin, çoluk-çocuk zorda mı?
Ve peşmerge, ve Barzani orda mı?
Namus sözü, geleceğim ben Kerkük
O itlere yurt mu oldun sen Kerkük?

ALİ KINIK

Türkmenlerin feryadı

KERKÜK'ten bir telefon, Türkiye'de akrabası bulunduğunu söyleyen ürkek bir erkek sesi:

"Yok Ergenekonmuş, yok AKP davasıymış, yok askeri şûra toplantısıymış. Bunlar tabii bizi hiç ilgilendirmiyor. Bizim derdimiz can... Artık buralarda rahat değiliz. 'Türk Kerkük' artık 'Kürt Kerkük' oluyor, haberiniz olsun. Türkiye artık ne yapacaksa yapsın, -bize sahip çıksın değil- bize söylesin; biz ne olacağız?"

- Son durum nedir Kerkük'te...

- Türkmen Partisi'nin kongre hazırlıkları öncesinde Kerkük'teki 4 ilçe merkezi güdümlü füzelerle bombalandı. Kürtlerin baskıları artık inanılmaz boyutlara geldi; bizi ölümle tehdit ediyorlar. Hepimizin giderek artan tedirginliği, 'Kürtler, Türkmenlere katliam yapacak' söylentileri... Kendi evimizde hiç rahatımız kalmadı; Saddam'dan sonra Kürtler başımıza bela oluyor. Size Kerkük'te yer yok, buradan gidin diyorlar. Birçok Türkmen'in Hazine arazileri olsun, bizlere ait olsun büyük arazileri, hiç kimseye sormadan Kürtler tarafından işgal ederek evler yapılmaya başladı. Kürtlerin taşeronluğunu PKK yapıyor.

AKP'YE DESTEK KARŞILIĞINDA KERKÜK

- Kerkük'te şu anda ne kadar Türkmen var?

- Kerkük'te en az 750 bin, Irak'ın tümünde 3.5 milyon... Kürtler bize Bağdat'a, Süleymaniye'ye, Erbil'e gidin diyorlar. Bağdat'a gidersek Arapların tehdidi başlıyor bu kez. Yani aşağıda Kürtler, yukarıda Araplar... Ankara hükümeti, bizim için bir şeyler yapsın diye bekliyoruz. Şöyle bir beklenti var; Türkiye müdahale edecek ya da Kerkük'ü verecek. Zaten buna benzer işaretler yok değil. Kürtler açık açık 'Barzani ile anlaştık, Kerkük'ü bize veriyorlar, bunun karşılığında Türkiye'de AKP'yi destekliyoruz' diyorlar. AKP'nin Kıbrıs'ta Rumlarla birleşmeye izin vereceği gibi bir şey bu... Biz can derdiyle boğuşurken, bu duyulanlar karşısında dehşete kapılıyoruz.

Yalçın Bayer

Geri