Kuzey Kore Kendi Domain Uzantısını Alıyor

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Bilgi Teknolojilerine Karşı Temkinli Bir Siyaset İzleyen Kuzey Kore'deki Komünist Yönetim, ".kp" Uzantılı Domain İsimlerini Tüm Dünyaya Açmaya Hazırlanıyor.

Bilgi teknolojilerine karşı temkinli bir siyaset izleyen Kuzey Kore'deki komünist yönetim, ".kp" uzantılı domain isimlerini tüm dünyaya açmaya hazırlanıyor.

Yapılan açıklamada, İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu'nun (ICANN), Ekim ayında Los Angeles'ta yapacağı toplantıda Kuzey Kore'nin domain uzantısını onaylaması bekleniyor.

ICANN Yönetim Kurulu üyesi Suh Jae-Chul, "ICANN'ın, Filistin için ".ps" veya Avrupa Birliği için '.eu" uzantısında olduğu gibi Kuzey Kore'nin başvurusunu da onaylaması bekleniyor" dedi. Jae-Chul, "Bu, Kuzey Kore'nin internet konusunda daha aktif olacağı manasına geliyor" diye konuştu.

Kuzey Kore Sogang Üniversitesi'nden Prof. Kim Young-Soo, Kuzey Kore'de internet erişiminin çok sınırlı olduğunu belirterek, "Sanki çok gizli bir şeymiş gibi internete erişim sıkı şekilde kontrol ediliyor" şeklinde konuştu.

İnterneti komünist rejime bir tehdit olarak algılayan Kuzey Kore, halkının kültürel dejerenasyonunu engellemek için kendisini dış dünyaya kapalı tutuyor.

Komünist idareciler, medyayı bir propaganda aracı olarak kullanıyor. İnternet ise muhalefeti güçlendirecek potansiyel bir tehdit olarak görülüyor.

Ancak son girişimle birlikte ülkenin, bilişim teknolojilerinde daha fazla yer almak istediği belirtiliyor.

(AFP-İB-İB-ÖK-D) (İhlas Haber Ajansı)​

Geri