lütfen hrkz okusun bunu

mrvodoo

New member
Reaction score
0
27.08.2007pazartesi gününün önemini anlatmak istiyorum lüfen yorumlarınızı yazın

1-) mars dünyadan gözükecek

MARS'I CIPLAK GOZ ILE HAYATTA BIR KERE GOREBILME SANSI
MARS GEZEGENI AGUSTOS ITIBARI ILE GECELERI GÖKYÜZÜNÜN EN PARLAK CISMI
OLACAK. MARS ÇIPLAK GÖZLE DOLUNAY KADAR BÜYÜK GÖRÜNECEK. 27 AGUSTOS'TA
MARS DÜNYAYA 34,65 MILYON MIL YAKLASTIGINDA EN BÜYÜK GÖRÜNDÜGÜ GÜN
OLACAK. 27 AGUSTOS GECE 00:30'DA GÖKYÜZÜNÜ IZLEYIN. DÜNYANIN 2 AY'I
VARMIS GIBI GÖRÜNECEK. MARS'IN DÜNYAYA BU KADAR YAKIN GEÇECEGI BIR
SONRAKI TARIH 2287 YILI. BUNU DOSTLARINIZLA PAYLASIN. BUGÜN HAYATTA OLAN
HIÇ KIMSE BU OLAYI TEKRAR GÖREMEYECEK

2-) berat kandili

3-) şaban ayının 15 i en mübarek gecelerden biridir

Üç ayların ikincisi olan Şaban ayı ve onun 15. gecesindeki Berat Kandili de Mü’minlerce kutsal sayılmış , bu gecenin , diğer gecelerden farklı bir şekilde geçirilmesi, bu gecede daha fazla ibadet edilmesi adet halini almıştır.

Bu gece hakkında Hz. Peygamber’in şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir.

“Allah Teâlâ, Şaban’ın 15. gecesi, -rahmetiyle- dünya semasında tecelli eder ve Kelb Kabilesi koyunlarının kılları sayısından daha fazla kişiyi bağışlar.

“Şaban ayının ortasında (Berat gecesinde) gece ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz, Allah o gece , güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, yok mu benden af isteyen, onu affedeyim; yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim; yok mu bir musibete uğrayan, ona afiyet vereyim; yok mu şöyle, yok mu böyle!, der

Bir kısım alimlerin, kıblenin Kudüs'teki Mescid-i Aksa’dan , Mekke’deki Kabe istikametine çevrilmesinin , Hicret’in ikinci yılında Berat Gecesi’nde vukû bulduğunu kabul etmeleri de bu geceye ayrı bir önem kazandırmıştır.

Bu rivayetlerle, Hz. Peygamber'in Şaban ayına ve özellikle bu ayın on beşinci gecesine ayrı bir önem vererek, onu ihya ettiğine dair diğer rivayetleri göz önüne alan İslam alimleri, bu geceyi ibadetle geçirmenin sevaba vesile olacağını söylemişlerdir.

arkadaşlar vallah a ben korkuyorum bu mars bula bula berat kandilinimi bulldu bence bu gece bize bir işaret veriliyor herkes dikkat etsin

cenabı allah bize kıyamet alametlerinden birini yine gösteriyor

Hz. Peygamber ( s.a.s.) ümmetim gökyüzünde 2 tane ay görmeden kıyamet kopmayacak
hadisi şerif

bunu düşünün bi

walla yazdıkların guzel ama bana daha cok doum gunume 4 gun kaldıgını ısaret ediyo:D ...

biLgiLendirme icin teseKKür ..

Bilgiler için Çok Teşşekkürler--

önce Ay ile Yıldız sonra Mars... Bizde yolcu

Geri