Lütfen Yardım Edin ! ! !

Master Hck

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Evde 12.000 Btu Klimam Var Acaba Kışın ısınmada Kullansam Nekadar Yakas Bilenleriniz Varsa Lütfen Yardım Edin Konuyla Ilgili Olmadığını Biliyorum Ama çok Lazım Olmasa Yazmazdım Iyi Günler şimdiden Herkeze Tşk. Ler

arkadaşım katoloğunda ısıtmak için kaç watt yakar yazıyodur onu yaz buraya yaklaşık hesabını yapalım =)

arkadaşım katoloğunda ısıtmak için kaç watt yakar yazıyodur onu yaz buraya yaklaşık hesabını yapalım =)

Arkadaşın dediğine katılıyorum .Elektrikli cihazların etiketlerinde veya kataloglarında watt veya kilowatt cinsinden güçleri yazar .Klima buzdolabı gibi devreye girip çıkan bir cihazdır sen kış şartlarında kullanacaksın dolayısıyla odanın ısı myalıtımıyla ve istediğin sıcaklık derecesiyle kullanacağın elektrik miktarı değişir.Bana sorarsan şu son elektrik zamlarından sonra hiç akıllıca değil. Kolay gelsin.

Hocam,
o aletin ısıtıcısı olsa olsa 2 kw dır.Günde ortalama 8 saat çalışsa 16 bilemedin 20 kw yakar.Aydada 600 kw eder maximum.Kwh i ortalama 150 ykr den hesap edersek 90 ytl gibi bir maliyet çıkar.
Aslında yanlış yere açmışsın.Tam buranın makaralık konusu olmuşda,bu gün espri yapanlar az.Böyle idare edeceğiz.
Yak klimayı.Üç zamanlı kullan.Geceleri 6 ykr.Saat 22 den sonra kullan.Doğalgazdan ucuza gelir ama
hangi memlekette kullanacağında önemli.Hadi hayırlı olsun..

saolsun arkadaşlar yorumşlarınız iiççiin

ayrıyetten odannın büyüklüğünede bağlı bi olay

Geri