Lütfen yardım

darksage

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşalar yaklaşık iki senedir sorunsuz bir şekilde vista kullanıyorum. Lisanslı ve güncellemeleri tam. Fakat dün UTORRENT indirdim siteden ve sürekli muhtelif aralıklara MAVİ EKRAN ÇIKIYOR VE CRASH DUMP LA BAŞLAYAN BİR İLETİ VERİYOR. iletinin arkasından da laptop kendine reset atıyor. acaba sorun nedir ve çözüm ne olabilir?

Ben bilgisayarın hafızasında yer kalmadığını düşünüp C drive da 25GBlık bi alan açtım ama sorun hala devam ediyor. Arada da tek bir biiip deyip susuyor.

Not: ram kullanımı da kafayı yedi %90-95leri görüyor ne oluyor acep? (2GB ram var)
Kafa yoran herkese şimdiden teşekkürler.

Arkadaşım iyi diyorsun da hem eset smart security, hem spy emergency, hem de windows defender en son güncellemeleriyle çalışır durumda. Yani bu makinaya da virüs girdiyse kaspersky değil allahı gelse kurtaramaz (Bence).

Ayrıca vista zaten ramlere yeterince yükleniyor bide üstüne kaspersky kurarsam ben bu makinadan nasıl verim alacağım?

Genede okuduğun için teşekkür ederim!

Kardeşim bu bi ara aynı sorun bendede vardı düşünmeden format attım. çok mu acımasızım ne?

Biraz fazla acımasızsın ya 160 gb harddiske nasıl format atayım o kadar dökümana nasıl kıyayım yada nereye kopyalayayım bu kadar bilgiliyi. Hiç olmasa bunların 90-100 gbı lazım bana e buda format seçeneğini sıfıra indiriyo benim için.

Eminim buna sebep olan bir program vb. var ve gene eminim ki bunun bir çözümü de var. Bu soruna Hackhell bilgi deryasında formatsız bir çözüm bulacağıma eminim.

Tek ümidim bu çözümü bir an önce bulabilmek.

Yorumların için teşekkürler.

kardeşim format atmak zor diyosan iyi bir virüs programıyla temizlik yap(kav gibi). Kullanmadığın programları kaldır. Olmazsa restore yap.

INDIRDIGIN Utorent AKTUELL UPDATE YAPMA ESNASINDA BASARISIZ OLMASINDAN KAYNAKLANAN BIR HATA vermisdir. SORUNU BILGISAYARI GGÜVENLI MODUSDA ACIP uTORENT PROGRAMINI KALDIRMAK virüsHARDDISK taramaSindan gecirmek VE EN ÖNEMLISI UTORRENT DEN DOSYA INDIRMEK ICIN mümkünse sistemi utorrent yüklemesinden önceki geri yüklemeye getirmek ,, BASKA BIR YERDEN SAGLAM sorunsuz PROGRAM YÜKLEMEYI DENE ayrica iyi bir antivirüs zamani gelmis geciyor BILE

Arkadaşlar sorun mesajı tam olarak şöyle:

Collecting data for crash dump...
Initializing disk for crash dump
Begining dump of phsical memmory.
Dumping physcal memory yo disk : 0'dan 100 kadar sayıyor sonra restart...

İnternette gezerken aynı sorunu yaşayan kişiler olduğunu gördüm. Ekran kartı ram yada anakart sorunu olabileceği yazıyordu hepsinde.

Sitenin birinde Anti Crash diye bir programın bu mavi ekran sorunlarına çözüm olduğu yazıyordu programı indirdim ve kullandım 2 tane sorun buldu ve düzeltti ama ben sorunun geçip geçmediğini bilmiyorum? Duruma göre tekrar burdan bilgi vereceğim.

Bu konu hakkında daha yetkin bilgileri olanlar varsa lütfen paylaşsınlar.

Herkese Teşekkürler.

Youmların hepsi virüs üstüne olunca bende ısrarlarınıza dayanamayıp kaspersky antivirüsü indirip tarattım fakat hiçbir virüs vb bulamadım?

Gerçi utorrenti sildim ve hatadan kurtuldum ama performansım çok düştü?

Sizce sorun ve çözüm ne olabilir?

Herkese tekrar teşkkürler

Geri