Laptop 2 saniye içinde kapanıyo YARDIM LÜTFEN

hack007

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar Laptop yaklaşık 1 haftadır kendi kendine tam emin değilim ama kaspersky yada ad-aware pc yi tararken durduk yere aniden kapanıyo normalde bile başlat-bilgisayarı kapat deyince bile 10-15 saniyede kapanıyo.Virüs taratmazkende ama gene kapanıyo neden acaba virüs taratıyorum trojan falan bişey yok ama anlamadım gitti.Yorumlarınızı bekliyorum.SAYGILARIMLA.

virus taramasını güvenli kipte yap bide ole dene belkı bıseyler bulur ole...

sağolasın nedim vallah güvenli kipte taratmak hiç aklıma gelmemişti sence farkedermi yani normal moda göre?Normal Moddayken bulmayan virüsleri bulabilirmi yani bilmiyorumda onun için soruyorum yanlış anlamayın.

valla bazen buluyo bende bulmustu ondan dedım...

inşallah bulur ya peki sence ikisiylede mi taratıyim?kesin virüstenmi kapanıyo acaba?

Donanımdan da kaynaklanıyor olabilir. Genelde asus bu tür sorunları çıkarıyor.

Tam özellikleri nedir?

bios kendini korumak için bir kaç saniye içinde kapatır. Biosdan işlemcinin sıcaklığını kontrol edin. Temizlemeye çalışın. Fazla ısınmasından kaynaklanıyor olabilir.

Güvenli mod'da sadece sistem dosyaları çalışmakta. Virüsün yayılmasını engelleyebilirsiniz bi süre. Daha rahat bulur ve silebilirsiniz.

ComboFix ve HijackThis ile taratın...

arkadasim senin sorunun islemci faninin calismamasi.yapacagin seysu
1. bilgisayari tamamen kapat
2.3-5 sn bekledikten sonra makinayi ac.
3. makinayi acmadan cihazin altinda delikli gozeneklerden fani goreceksin
4.bilgisayari actiginda o fan calismasi gerekli
5.virus programlarini tarattigina gore 99% sorun faninda

toz girmis olabilir veya fanin tamamen olmus olabilir

bilgilendir bizi

Fan çalışıyo texaco hatta bazen araba egsozu gibi ötüyo.Çok acayip bir gürültüsü oluyo kendi birden bi başlıyo bağırmaya bayağı bi susmuyo.Sessiz bir pc değil yani bir garip.

Eğer bunlar sorununu çözmediyse teknik servise göndermeni tavsiye ederim...

Metalist özellikler bunlar ;
Mainboard Manufecturer:Intel
Model:Santa Rosa CRB
Chipset:Intel
CPU:2 GHZ
RAM:1 GB DDR2

Yalan söylemiyim abi işlerim var pcde daha güvenli modda taratamadım.Peki kesin yani virüstenmi kaynaklanıyo acaba???

kardeş en son çare olarak format attırmayı dene...olur mu ?

bilgisayarının yanındaki fan boşluklarından kuvvetlice üfle..toz moz bişi kalmasın..
eğer kapanmadan önce mavi bi ekran gelip 'bilgisayar tehlikeli bir hatadan kurtarıldı' yazısı çıkıp kapanıyo tekrar format atman gerekli..
sorun yine devam ederse daha önceki arkadaşın dediği gibi fanında sorun var işlemci ısınıyor ve makinayı kapatıyor..bence bunu iyice kontrol et.. ilerde daha büyük sorunlara yol açabilir..

ayrıca markası ne bilgisayarının ?

kirpos önceden windows açıldıktan ve masaüstüne geldikten sonra diyoduki Sistem Ciddi Hatadan Kurtarıldı.Ama öncelerden şimdi abi direk kapanıyo ve şunuda söyliyim kapanıyo ama laptopun power tuşunun ışığı normalde güçlü yanarken kapanınca ekranda görüntü falan yok kapanıyo ama hafif bir çalıştığını anlıyosunuz pcnin yada bana öyle geliyo yani gücü ve sesi normalden %80 düşüyo diyim.Power tuşu ışığıda çok hafif yanıyo basılı tutuyorum powera kapanmıyo pc bende hemen mecburen bataryasını çıkarıyorum korkuyorum bişey yanar falan diye değişik bişey ilk defa başıma geldi bu.

Ramide çıkarıp taktım güzelce tozunuda aldım açıp pcnin.Şimdi olay yeni bir boyut kazandı.2 kere güvenli kipte Ad-awareyi çalıştırdım 2-3 dak.içinde direk kapandı gene.Yani ışığı falan azalıyo işte powera basıyorum kapanmıyo nasıl bişey içinden çıkamıyorum.Acaba genede virüsle bi alakası varmıdır?

virüsle alakalı bişi olduğunu sanmıyorum..nası bi virüs olabilir ki bu bööle sistemin içine edecek kadar...fan ve ısınma olayının üstüne git derim ben..yada adam gibi bi format at önce..fanından ses geldiğini de söylemişsin bence sorun ısınmadan kaynaklanıyo ve makina kendini kapatıyo ve iyi de yapıyo..makinayı yakma dikkat et

üfleyerek temizleyemezsin fanı ..
saç kurutma makinesiyle dene..
fan dönerke aşırı ses yapmasının sebebi, fana sürtünen birikmiş pisliklerden kaynaklanıyor...

koko fönle yaptım zaten ama pek toz yoktu vede fan herzaman ötmüyoki çok pc kendi kendine kızınca gaza basıyomuş gibi yüksek ses çıkarıyo.

Geri