laptop - açılmıyor :(

nitromania

New member
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar...

hp nx8220 model bir bilgisayarım var.
ama bir problemim de var..

son zamanlar da bilgisayarım power düğmesine bastığımda güç geliyor ama çalışmıyor.
bazen biraz sallarsam/ yada artık bilgisayar canı isterse çalışıyor...

bazen de çalışırken tık diye duruyor.kilitleniyor.kesinlikle yanıt vermiyor.

sizce sorun nerededir.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sorun muhtemelen işlemcide olabilir, masaüstü olsa fanlar çalışmıodur diycem, bi süre çalışıp ısınınca donar kilitlenir, yada sıcakken açılmaz falan..İşlemcinde bi temassızlık vs.. olabilir

ya işlemci slotunda gevşemiştir. yada ana kartın mefta olmaya başlamıştır. garantisi varsa bir an önce götür derim.

aldığın yere gir yanisini al bence bu olunca daha düzen tutmuyo hiç masa üstü kullanmadım hep laptop kullandım tavsiye:melek

benimde başıma aynı sorun masa üstü pc de geldi babamın pc bozuldu babam kendine yeni laptop alınca bende eski pc nin ram ini ekran kartını falan kendi pc me taşicama babamın pc yi kullaniim sorun zate hartdisk te dedim (ama anakartın yandıını bilmiyoduk sade hartdisk yanmıştır die düşündük) ve benim parçalarımı (ram i falan) bozuk pc ye taktım ve herşey hazırdı çalıştırma düğmesine bastım kasanın ışığı yandı ancak pc çalışmadı ayrıca kasadan pervane sesi bile gelmiyodu sonra düğmeye yine bastım ışıklar söndü sanki araba kontağı gibi araba çalışmıyo sadece kontak açılıyo ve sonra ana kartın yandığını ve pc nin bu nedenle ana karta bağlı hiçbirşeyi çalıştırmadığını öğrendik yani bu nedenle sadece kasa ışıkları yanıyodu yani kısa lafın özeti senin anakartın yanmış OLABİLİR genelde bu gibi vakalarda hartdisk te ana kart aniden yanmışsa anakartla beraber yanar sanırım pc nin sadece ışıklarının yanmasının asıl sebebi bu pc çalışıyor ancak anakart ölü. umarım yardımcı olabilmişimdir

servise gotur buyuk ihtimalle kablolarda bir problem olusmustur

kolay gelsin

pff

arkadaşlar hepiniz çok sağolun..

yalnız anakart falan toptan gitse hiçbir zaman açılmaması gerekir..

Ancak, bilgisayarı sallayınca bazen açılıyor..yada diyelim açık..o zamanda bazen donuyor..

kalıyor öyle..

garantisi de geçti aletin..

servisde acayip ücret çekti..

bende bi tamirciye götürdüm..adamlar 200 YTL istediler ve chipset te sorun olduğunu söylediler..

sizce bu ihtimal nedir..?

( üçkağıda gelmeyelim... :)

chipset' te problem olacak ve 200 ytl' ye cozecekler:D

kardes bak; eger chipset' te yapisal olarak bir problem olsa onu tamir etme olasiliklari zayif,en fazla gorunen kisimlarda bir kopukluk varsa onu tamir edebilirler,lehim vs...cunku;

anakart gozle gorebildigimiz 6-7 katmandan olusur, tabi esasta 10-15 katman arasidir ama goz algilayamaz,

aklima gelen ilk sorun kablolarda bir temassizlik veya parcalarin yerlerine tam oturmamasi olasiligi (sarsinti vs.'den dolayi),

tabi ikinci alternatif olarak anakart'ta da bir problem olabilir,
yeni nesil laptoplar kolaylikla acilabiliyor,bu konu hakkinda bilgisi olan bir arkadasin varsa kontrol etsin
yoksa hic ugrasma, servise ver, uc kurus fazla olur ama yapacaklari isede garanti verirler,
gecmis olsun...

kolay gelsin

aynısı bendede oldu actım ramı temızledım sımdı tıkır tıkır.

Geri