laptop bataryaları hakkında

in-trouble

New member
Reaction score
0
Arkadaslar mrblar.... konuyu buraya açtım yalnış yerdeyse kusura bakmayın...

Merak ettiğim şudur... yeni aldığım laptop un bataryasının uzun ömürlü olması için en doğru kullanım şekli nasıldır?? Örneğin evde kullanıren batarya laptop un üzerindeyken AC güç e sürekli bağlı mı kullanmalıyım?? bataryamı çıkararak mı kullanmalıyım? Eger bataryayı çıkararak kullanmak doğruysa bataryamın bi köşede dolu veya boş halde beklemesi farkeder mi? Yada bunlarn hiç biri değilde sürekli doldur boşalt şeklinde mi kullanmalıyım????

Bir çok yerde bu konuyla ilgili yazılar okudum ama çok farklı şeyler vardı açıkcası kafam karıştı... makinayıda henüz yeni almışken en doğru şekilde kullanmak istiyorum anlarsınız...

Bildiğim kadarıyla %70-80 arası doluyken serin bir ortamda muhafaza etmek en doğrusu.
Bu arada ölen batartaların içerisindeki hücreler değiştirile biliyor :D Batarya içindeki kontrol çipi hainlik yapmazssa da sorun olmuyor. Sadece hızlı ve vecerikli lehim yapacak insan lazım. (Lityum bataryaların asıl düşmanı sıcaklıktır)

birde bataryan tam bitmeye yakın güç fişini tak.tam deşarj olmadan şarj etmekte bataryayı bitiriyor.ama sen ne yaparsan yap sonuçta bu pil.er yada geç batarya eskisi gibi fazla dayanmaz hale gelicektir...

walla bnde asus un 9 cell li bataryası var.3 senedir aynı derecede olmasada sağlam. tam doldur tam boşalt yap sürekli yeter.her türlü o performansı düşecek ister istemez.aldığımda 4 saat gidiyordu şimdi 3 saat...

Geri