laptop sorunu!!!!

plumber

New member
Reaction score
0
arkadaşlar elimde asus a2h/l marka ve modelinde bi laptop var bu laptop un genel özellikleri ise fabrikadan söyle p4 2.8 gzh işlemci 256 mb 266 mhz cl2 ram 40 gb 4200 rpm hdd4 usb port 1 serial port 1 vga a port 1 tv out dvd rom cd rw combo writer vs
bu laptop un ben harddiski 160 gb ve ram i 2X1gb 400 mhz ram ile değiştirdim bir süre bu şekilde kullandım arada cok cok nadıren mavı ekran hatası verıyordu fakat ben mavı ekran hatasını dahı okuyamadan pc yenıden baslatıyordu su sıralar pc acılıyor ve wındows a gecıste beklıyor hıc bır ıslem yapmıyor format atmak ıstıyorum cd takıp da cd den on yukleme yapma assamasını gecıp mavı ekran da ıslemlerı yapıyor yanı on yukleme ıslemlerını yapıyor ve asıl seceneklere geldıgınde pc oylece kalıyor hıc bır ıslem yapmıyor sorun ne olabılır sızce dostlar yardım edebılecek arkadaslara sımdıden tesekkur ederımm
saygılarr

forumda sata driverli bir cok xp mevcut onlari indir dene... sendeki xp de laptop icin olan sata raid driverleri yoktur... mavi ekran cikmasi dogal..

iki olasılığın var;

1- işlemcin çok ısınıyor olabilir. makinanı kontrol et, işlemcinin olduğu bölümün ısısına bak.

2- en muhtemel olanı da bu; RAM arızası mevcut. Zira windows kurulumları bu tip hataları genel olarak ram problemli olduğunda yapar.

Son olarak eğer bir şekilde sistemi kurabilirsen. Sistem hatalarında makinanın otomatik yeniden başlamasını devre dışı bırak. Böylece hata mesajınıda görebilirsin. (Hata ekranında fazla kalmanı tavsiye etmem . Isınan bir şey varsa yanabilir.)

Kolay gelsin...

forumda sata driverli bir cok xp mevcut onlari indir dene... sendeki xp de laptop icin olan sata raid driverleri yoktur... mavi ekran cikmasi dogal..

öncelikle cevap yazan herkeze teşekkür ediyorum

sizin söylemiş olduğunuz ihtimali daha önce göz önünde bulundurdum hocam ama benim ihtiyacım olan zaten sata değil makina eski olduğu için butun bağlantılar ide ya da pata diyebiliriz kapanma ihtimali bundan olmasa sanırım ama yine de deneyeceğim

sabit bir disk bulunamadı hatası mı veriyor ?

hayır kesinlikle sabit disk bulunamadı hatası değil daha önce de bu gibi durum söz konusu olduğunda sabit diskin arkasında bulunan jumper ile sabit diski görmesini sağladım su anda makina da sabit disk ile ilgili bi problem olduğunu sanmıyorum ama şöyle de bir durum var makinamın ilk sabit diski 40 gb idi arıza yaptı 160 ile değiştirdim bu durumda aklıma şöyle bir soru geliyor acabaa diyorum bu makina 120 nin üzerinde bir sabit diski kaldıramama gibi bir durum söz konusu olabilir mi ?? bu arada 160 gb hdd yi yaklaşık olarak 3 ay kullandım sorun yok gibiydi

iki olasılığın var;

1- işlemcin çok ısınıyor olabilir. makinanı kontrol et, işlemcinin olduğu bölümün ısısına bak.

2- en muhtemel olanı da bu; RAM arızası mevcut. Zira windows kurulumları bu tip hataları genel olarak ram problemli olduğunda yapar.

Son olarak eğer bir şekilde sistemi kurabilirsen. Sistem hatalarında makinanın otomatik yeniden başlamasını devre dışı bırak. Böylece hata mesajınıda görebilirsin. (Hata ekranında fazla kalmanı tavsiye etmem . Isınan bir şey varsa yanabilir.)

Kolay gelsin...

sizin söylemiş olduğunuz tamamen aklıma yatan kısım işlemci ısındığı ve makinanın çok eski olması hasebiyle işlemciyi bi kaç kez söktüm ve taktım takarken işlemci termik sıvısını sürmeyi ihmal etmedim evet işlemci aşırı ısınıyordu makinanın kendi test programı ile (asus probe) işlemci ısınının 67 dereceye ulaştığını gördüm ama makina uyarı veriyor kapanmıyordu asıl olarak benim kafamda da yer eden ram. ram ler 2*1 gb 400 mhz cl 2.5 üzerindeki eski ram ise 256 mb 266 mhz cl2 araştırmamda bu makinanın 512 mb 333 mhz cl2.5 bir ram i kaldırabileceği yazıyordu ama makina performansı artsın istediğim için ben ram satın almaya gittiğimde 1 gb leri takıp test ettiğimde sorun yok gibiydi acaba diyorum burada bir sıkıntı olur mu ayrıca makinanın ekran kartı tümleşim malum laptoplarda hep aynı ekran katı üzerinde de bi takım tuş vs var pc nin acılıp kapanmasına yarayan tuş da dahil işlevini yitirmiş durum da

bi memtest yapsana

memory test sürekli yaptığım bir şey asus probe bunu da yapıyor ama memory test de programda bir şey görünmüyor memory test ten asıl kastınız nedir nasıl yapılır ??

Asus A2 A2H/L 200pin Laptop RAM Memory Upgrade

Yukarıdaki siteye bir bakarsan sanırım cevap orada. Senin makinan PC2100 ya da PC2700 ram destekliyor. Şuan kullandıkların ise PC3200 ram.

Eğer denemediysen şunu yapabilirsin; eski ram/ramlerin ile sistemi kur ve sonra diğer ramlari tak. Arada bu yöntemi bende kullanıyorum :)

Kolay gelsin.

Geri