Laptoplarda Vistanın üzerine Xp kurmak....

tsk123

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaslar bende bir vista kurulu laptop war....

ve ben buna xpkurmak istıom.. Ama xp cd sini takıp yukledıgım zaman yuklemenın ortasında hard disk takılı değil. yazısı çıkıyor...

bır tane arkimde toshiba laptop wardı.. . ondada vista yukluydu ama xp yi yuklemeyı basardı cunku onun laptopunda bios ayarlarında "SATA HARDDİSK" secenegı wardı.. bu ayardan harddiskin modunu deıstırerek xp yi yukledı..

ve benım loptomumda bı secenek gozukmuyor . bazıları disket takıp o secenegı acıyor bazıları cd den ayarlar yapıyor.. ben hıc bırısını yapamadım ..

Kısacası: Bıos ayarlarındaki harddisk modu secenegını nasıl gorebilirim.. nasıl degıstırebılırım... Lutfen yardım edin....

ANLATABİLDİYSEM NE MUTLU BANA!!

:terCocuk:

bios' gir.orada ''load optimized defaults'' var.enterlayıp karşına gelecek küçük pencereden ''yes'' şeç.biostan çıkarken f10 tıklayıp yaptığın işlemleri kaydet.bu işlemleri yaptıktan sonra xp yüklemeye çalış bakalım olacak mı?

ewt abi yaptım onu ama bir işe yaramıyor... ? lutfen bırı yardım etsın..

arkadaşım senin hatan biostan felan değil sen 2 sistemide aynı dizine kurmaya çalışıyosun sorun burda

hdd böl xp yi kuracağın kadar alan ayır pc cd başlat kurulumu böldüğün hdd ye kur bu kadar

kardeş aynı sorunu ben de yaşıyorum bir türlü xp kuramadım laptopuma.laptopum asus marka. biostan sata yı aktive edin diyorlar ama benim biosta satayı aktive edecek menü yok seninki gibi benim laptop da. biosun güncellenmesi gerek dediler. biosun güncel dosyasını da buldum ama bios nasıl update edilir bilmiyorum. biosu update etmek de sakat diyorlar artık bilemeyecem

valla sen bence kendin format atma git bi bilgisayarcı halletsin işini....

ben biraz ınternetten araştırdım nlite dıye bır programla yapılıyormus. ama nasıl kullanılır bılmıom bu nlıte programı xp cdsıne bır dosyamı eklıo ??

şimdi bios update olayıda war. ama bılgısayar açılmıo hıc bı turlu sorun bu.

Geri