Laptopta vista yüklü.. CDrom kendiliğinden kayboldu.. bulamıorum :S

silver021

New member
Reaction score
0
arkadaşlar bana bş yardım edin yha.. laptobu geçen gün aldım.. içine vista ultimate yükledim ama bi türlü CD romu bulamıorum.. dün gözüküodu bugünn gözükmüo.. nerodan CD ye bişey yazamıorum.. çünkü ööle bi sürücü bulunamadı yazısı çıkıo.. :S bu CD sürücüsünü geri nasıl çıkarabiliriz :vur:vur:vur:vur

bıos menusunden goruyormu bakman gerek dostum ısletım sıstemı baslamadan once dell tusuna bas orda sıstem ozellıklerı menusu var tabı bu menu ıngılızce ordan goruyormu bakmalısın gormuyorsa cd rom gumlemıs demektır :)

tabı ıde kanalındada problem olabılır buna bakmadan denemeden kesın bır sey solememız mumkun degıl teorıksek olarak cozuımu bu?

bi tanıdıkta da aynı sorun vardı bir türlü çözemedik sonunda xp ye döndü. bende yükledim ama sorun çıkarmadı. sen bi sürücüleri yükle güncelleştirmeleri kontrol et muhtemelen işine yarar

masaüstünden bilgisayarım'a sağ tıklaıp özellikler de, solda aygıt yöneticisi'nden DVD / CDROM sürücüleri bölümü bulup açtıksan sonra cdrom'ı kaldır..

ardından denetim masası'ndan donanım ekle'ye gir, otomatik olarak makinada bir donanım taraması yap, cdrom'u görüp yükleyecektir büyük ihtimal..

cd taktığın zaman açılmıyomu açılması lazım görünüyodu kaybolduysa dediğin gibi windowsu yeniden yükle bu arada wista problem xp ye dön bence

Geri