.::LaZ BöReĞi::.

lazzuri53

"LazigoL"
Reaction score
0
i45663_LazBoregi.jpg

Malzemeler:

Muhallebisi için:
1 kg süt
3 adet yumurta
1,5 bardak un
yarım paket yağ
3 bardak şeker
1 fincan yoğurt

Yufka için Malzemeler:
1/2 kg un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
yarım fincan sıvı yağ

Yapılışı:

(Muhallebinin Yapılışı:Sütü,şekeri,unu,yumurtayı,yağı karıştırarak pişirin.Pişirdikten sonra içine vanilya ile bir fincan yoğrdu katın soğumaya bırakın.)

Laz böreği için mutlaka elde açılmış yufka gerekir. Önce 3-4 kat çok ince olan yufkayı seriyoruz. Arasına muhallebi koyuyoruz. Muhallebiyi tepsinin üzerine açılmış yufkanın üzerine döküyoruz. Sonra üzerine karabiber de döküyor ve fırına veriyoruz. Muhallebi göz göz kızardıktan sonra çıkarılır, üzerine 6 tane yufka ve aralarına çok az tereyağı konularak tekrar fırına verilir. Nar gibi kızardıktan sonra çıkarıp birazcık bal şerbeti veya normal koyu şerbet sadece yaprakların parlaması için dökülür. Ve servis edilir.

Not: Afiyet olsun :D

su böreği yapıcam dedi bizim teyze :):):) onda da razıyım ya

size bisi diyim bu laz boregi diil neden mi?
ben rizeliyim yani lazım we ben hayatım boyunca boyle laz boregi gormedim. resimden bahsediyom bu arada
mazeme listesine bisi daha ekliyim muhallebisine karebiber koyulolardı onceden harika olurdu artık koymuyolar neden bilmem ama tavsiye ederim:D:D anneme soyliyimde yapsun bi tepsi canım cekti:p

biri yapsada yesek ne güsel olurdu :) acıktımda:)

schzoprenic' Alıntı:
size bisi diyim bu laz boregi diil neden mi?
ben rizeliyim yani lazım we ben hayatım boyunca boyle laz boregi gormedim. resimden bahsediyom bu arada
mazeme listesine bisi daha ekliyim muhallebisine karebiber koyulolardı onceden harika olurdu artık koymuyolar neden bilmem ama tavsiye ederim:D:D anneme soyliyimde yapsun bi tepsi canım cekti:p
sen hakkatten laz çıktın lem:D :D
1 Resimdeki hakiki Laz Böreği
2 Yapılışı bölümünde karabiber dökülüo yazıo zaten :sigara: :D

Sonra üzerine karabiber de döküyor ve fırına veriyoruz. diyo ama ben muhahlebisine konuluyo diyom :D
tamam anneme yaptırcam laz büregi resmini cekcem buraya koycam :D tabi yaparsa

ulaa laz böreginin bi gun tartısma konusu olucagı hic aklıma gelmezdi :D

Eline sağlık çok güzel bir tarif sevgilimr yaparım bundan:D

Ne alaka arkadaşım yaww niye dalga geçeyim:) güzel tarif niye yapmiim:D

Mmm...:goz: bunun tadı çok güzel ama onun adı laz böreği değil laz tatlısı.en azından biz öyle biliyoruz .nefistir çok severim...

Geri