Lcd Monitör Alırken Dikkat Edin!!!

ℓσя∂

Altın Üye
Reaction score
0
LCD monitör alırken dikat edilmesi gereken en önemli unsur Monitörde "ÖLÜ NOKTA" bulunup bulunmadığı...

Çoğu Firma Bu ölü nokta denen we ekranın herhangi bir yerinde bir pikselin ölü olması (yani o pikselin ekrana yansıtması gereken rengi yansıtmaması olayı) olayında pek de dostça yaklaşmıyor...

Ve de bu yüzden bir takım kurallar koymuşlar kendilerince...
Bu Ölü Noktalar 3 Adet weya 3 den az ise garanti kapsamı dışında kalıyor ürün* fakat 3den fazlaysa direk olarak değiştiriolar...

Ben de geçen cuma günü (14.10.2005) 19" Philips bir LCD aldım ve ewde denediğim esnada ekranın orta kısmının alt hizasında bir adet ÖLÜ NOKTA bulunduğunu gördüm.

Ertesi gün Almış olduğum yere giderek ürünün paketinin açılmış olduğunu ve ürünü açılmamış bir ürün ile değiştirmek istediğimi söyledim.

Bunu yapmamdaki amaç ÖLÜ NOKTAdan hiç bahsetmeyip dikkati başka yöne çekip sanki sorunum bu değilmiş gibi dawranmaktı...

Elemanlar da doğal olarak hiçbirşey diyemeyip ürünü direk olarak değiştirdiler...
Anlatmak istediğim şu ki; Eğer siz de böyle bir olay yaşarsanız* ürünü geri götürüp "Monitörde Ölü Nokta çıktı" falan diye konuya girmektense başka bir sebepten dolayı değiştirilmesini talep edin...

Ürünü satan firma hem sözlü olarak* hem de yazılı olarak gereken uyarıyı Ambalajın dışında etiket olarak koyuyor zaten ve size bu yönden fazla şans vermiyor...

Bilmeyen arkadaslar icin guzel bilgi ekstrasi da benden olsun..

satici firmalar aldiklari buyuk firmalardan olu nokta garantili aliyorlar yani degistiremeyiz lafini bir kere unutun..

ölü nokta olayını bıraz acarmısınız bılen arkadaslar...?

bide arkadaşlar hdcp diye bi protokol var onu destekleyip desteklemediğine dikkat edin eğer hdmi çıkışı varsa sorun değil yoksa ps3 çalıştıramazsınız

büyük alış veriş merkezlerinde bakmak,görmek imkansız. türkiye kızları gibi firmalar burnundan kıl aldırmıyor........... dikkat edin

resmi tekrar upload etsen anlayabiliriz....... :D

abi ztn direkt ölü nokta var die götürürsen almıolar ölü nokta 4 tane olursa anca alıyolar garantiye o da tamir olup geliyo değiştirmiyolar yani

Geri