Lenovo Recovery DVD oluşturma

-ensar-

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar daha dün yeni bir lenovo marka laptop aldım.Daha önce sürekli masaüstü kullandığım için dizüstülerle ilgili bir kaç sorum olacaktı.Yardım ederseniz sevinirim.

1)Yeni nesil laptoplarda recovery dvd oluşturmak gerekiyormuş.Laptop, üzerindeki tek tuşla format ve recovery olayı sağlıyor.Şimdi bu menüyu kullanarak dvd oluşturacam sanırım ayrıca laptop da gizli bir bölüm varmış.Recovery dvd si oluşturduğum zaman ayrıca harddiske de mi yazacak?

2)Recovery dvd si sadece sistemin kurulu olduğu bölümü mü yedekliyor?Yani sistem C de kurulu ise D (Şu an zaten boş)deki bilgilere dokunmuyor mu?

3)Harddisk bana göre mantıklı bölünmemiş.Ben kapasitelerini değiştirmek istiyorum ne yapabilirim?
Yardımlarınızı bekliyorum...

yardımlarınızı bekliyorum lütfen...

HayırLı oLsun yardım etmek isterdim ama maaLesef ;)

teşekkürler yardımlarınız için

bütün kurtarma programları aynı mantıktadır (bkz. norton ghost)

bilgisayarın en düzgün olduğu an (sana göre) program bilsayarın harddiskine yada bir dvd/cd/usb bellek vs vs ye bütün bilgisayarın bir imajını alır , eğer birgün sistem çöker, yavaşlar, sapıtır vsvs olursa bu programın bootable hale getirdiği dvd cd vsvs ile bilgisayarını o anki hale getire bilirsin.

bu sayede format atarken kaybettin zamanı kazanır, driverları, güncellemeleri, programları tekrar yükleme zahmetine girmezsinn!

kısaca bilgisayar CUK! diye eski haline gelir ;)

lenovoyu bende kullanıom-kurtarma dıskı olustur cunku bnm recovery calısmıodu ve suan garantıye gıttıı----ayrıca dısk bolme recovery ıle bı nevı saglanıo bıde ayrıca vıstada BULUNAN BI OZELLIK FORMATSIZ DISK BOLME

Sadece C: sürücüsünü alır, zaten sadece C yi alması senin için gayet güzel olur çünkü; ilerde kaybetmemen gereken veriler olacak ve onları pc de bi yere yedeklemek için kendine zemin hazırlaman gerekir. Hdd yi bölümle 2 parça olarak. C ye sistemi kur ve senin istediin hale geldiinde recovery oluştur. Eğer sistemin çökerse ve d deki bilgiler gerekli olursa o zaman annarsın yararını :D

D sürücüsündeki bilgilerin hiç bir şekilde zarar görmüyor.Açılışta F11 tuşuna basıp gerekli şekilde kurulumu yapıyorsun

Geri