Passenger
DontWannaMyDiaßLo
- Reaction score
- 0
Lincoln ya uyacak ya gidecek!
11 Eylül 2008 Perşembe 23:30
G.Saray Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin, Lig TV'de katıldığı bir programda sorulara hayli çarpıcı yanıtlar verdi....
Galatasaray Futbul AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin, Lig TV’de yayınlanan 2'ye1 programına konuk oldu. Sezgin, Ömer Güvenç'in sorularına net yanıtları verdi... İşte çarpıcı açıklamalar:

Hepimizin paçası ıslanır....
Eleştirileri saygıyla karşılamak lazım ama birkaç kelimem de olacak. Futbolun ana görevi toplumdaki barışa katkı sağlamak olmalı. Maalesef bu eleştirilerin dozu maksadını aşar hale geldi. Hepimizi görevi Türkiye’deki futbolun kalitesini arttırmak. Hepimiz aynı gemideyiz, eğer bu gemi su alırsa hepimizin paçası ıslanacak. Eleştiri kişilik haklarına dokunmadığı sürece saygıyla karşılanmalıdır. İnsan olarak hata yapabilirsiniz. Birçok antrenör adayımız vardı. Geçen sene şampiyon olmuş genç ve kaliteli bir kadromuz vardı. Skibbe’nin böyle bir ortamda takımla beraber hedeflere gitme doğrultusunda doğru adam olduğunu düşündük ve onunla anlaştık.
Skibbe kriterlerimize uyduğu için getirdik
Adnan Sezgin: Galatasaray yönetiminin çizdiği tabloda Galatasaray’a uyacak bir çalıştırıcı kriteri vardı. Skibbe bunlara uydu. Genç olması, çalışkan olması, takıma uyum sağlayabileceğinden dolayı tercih edildi.
Devler Lig'nde şansızlık yaşadık
Her şey için çok erken. Avrupa’da büyük hedeflere koşmak bizim projemiz. Bir şanssızlık yaşadık. Şampiyonlar Ligi Galatasaray’ın olmazsa olmazı. Bu yüzden elenmemiz bizi üzdü. Avrupa Şampiyonası’nda 46 gün kampta kalmış bir grup vardı. 8 kişi oradaydı bizden. Sezon planlaması yaparken bu arkadaşlara ayrı planlama yaptık. Bir de oradan sakat gelen arkadaşlar oldu Emre ve Servet gibi. Geçen seneden sakat olan oyuncular da vardı. Dolayısıyla bizim en büyük dezavantajımız bir arada çalışamamak oldu. Kadroya katılmış bir sürü yeni isim var. Bunlarla beraber tam olarak hazırlanamadan maçlara çıktık biz. Avrupa Şampiyonası nedeniyle lig yeniden düzenlenirken bunu düşünmemişler olacak ki resmi maç oynamadan eleme maçı yaptık.
Başarısızlık varsa herkesindir
Başarıda nasıl herkesin payı varsa başarısızlıkta da hepimizin hatası vardır. Bir kişiye yüklemek mümkün değil. Tek suçlu olarak teknik direktörü göstermek son derece hatalı. Bir arada çalışma ortamını sağlamak bizim idaremizin dışında gelişen olaylarla mümkün olmadı. Bu takım iyi çalışmıyor dediler geçen sene. Ama sonra Galatasaray’ın maçları son dakikalarda çevirdiği görüldü.
Skibbe'de kararlıyız...
Bu sezonu Skibbe ile bitirmeye kararlıyız. Hocamızla o yüzden kontrat imzalattık zaten. Geçen sezon çalıştığımız Feldkamp olayı ayrı. O 6 hafta kala kendi isteği ile istifa etti gitti. İstediğimiz düzeyde değiliz ama maç oynadıkça çok iyi yerlere gidecek bir kadro var. Skibbe için baskılara dayanacağız.
Skibbe’nin Galatasaray’ın ağırlığını taşıyacak bilgi-birikime sahip olduğuna inanıyoruz
Hocamızla her konuda konuşuyoruz
Skibbe tamamen özgür. Bir kriz yönetimiz var, bir de teknik direktörle anlaşıp öyle devam etmek var. Geçen seneyle karıştırmamak lazım ama ne zaman isterse fikir alışverişine açığız. Takımın başarısı için eğer yardımımıza desteğimize ihtiyacı var ise konuşuruz. Her gün konuşuyoruz. Bu da yanlış anlaşılıyor. Fikir alış verişimiz olması yanlış anlaşılmamalı. Biz her konuda konuşuyoruz. Sırf takım hakkında değil.
Kaleci için geçen sezon karar verdik
Bizim ihtiyaçlarımız belliydi. Arayışlarımızı yakından izlediniz. Bir kaleci alacaktık, bunu da açık açık belli ettik. Geçen seneki kararlar arasında olan bir transfer yaptık. Hoca da hemfikirdi.
Lincoln'ün ayrıcalığı yok
Adnan Sezgin: Bütün futbolcular bizim için aynıdır. Bir farklılığı yok onun da. Bakın, sezon açılışı tarihi belliydi. Bu tarihte bir futbolcu kampa katılmadıysa bunun gereği yapılır. Sözleşmelerde sadece seneler, paralar yer almaz. Kulübün bütün beklentileri yer alır. Zamanında kampta olmak bir zorunluluktur. Bunu yapmadığına göre idari işlem gerekiyor. 104 Bin EURO ceza verdik kendisine.
Lincoln verdiğimiz cezaya İtiraz etti tabi, ceza yemek hoş gelmez kimseye. Ama gerekçeleri açıkladıktan sonra o da razı oldu.
Lincoln'ün yetenekleri tartılışmaz
Geldiğinde beklentiler çok yüksekti. Bunlara cevap vermedi. Sakatlık sorunu oldu, çok hassas bir futbolcu. Gereğinden hassas diyebilirim. Yaşına paralel olmayan bir hassasiyet gösterebiliyor. Taraftarımız ilk maçlarda büyük destek verdi. Bu kadar büyük para verilerek alınan bir futbolcu 5 tane değil de 15 tane atmalıydı denebilir. Bu da son derece doğal. Yeteneklerini tartışmaya gerek yok. Bunların sahaya nasıl yansıdığına bakmalıyız.
Takımda herkes satılabilir
Galatasaray'da sadece Lincoln değil herkes için satılabilir. Her zaman bu kararı alabilirsiniz. Şu ana kadar böyle bir teklif gelmedi.
Arda ve Mehmet Topal'a teklif yok
Mehemet Topal ve Arda Turan için hiçbir resmi teklif gelmedi. Bu oyuncuların 5 senelik kontratları var. Eğer bir kulüp bu oyuncularla ilgileniyorsa başvurması gereken kurum Galatasaray’dır. Zaten futbolcuyla konuşmaları yasak. Bu FIFA’da ayartan kulüp konumuna düşmelerine neden oluyor. Ancak menajerlerin bazı bulandırmaları var tabi ki. Nonda için biz Roma kulübüne müracaat ettik, söyledik, oyuncuyla görüşebilir miyiz dedik, görüştük, anlaştık, oldu. İzin almak zorundasınız kulüpten. Siz menajerle sadece koşulları görüşebilirsiniz. Meira’yı da öyle aldık. Zaten farklı yöntemlerle almak mümkün değil. Juninho konusunda 2 sene önce beni FIFA’ya şikâyet ediyorlardı. Eğer kabul ederlerse ben gelmek istiyorum dedi oyuncu. Biz kulübe gittiğimiz zamanlarda kulüp başkanı bizi ayartmakla suçladı. Tam o zamanlarda kulüple görüşünce bu düşüncelerinden vazgeçtiler.
Başkan ne derse o olur..
Adnan Polat “Avrupa’da kupa kaldırmadan Mehmet Topal’ı ve Arda’yı vermem” dedi... Galatasaray’da başkan ne derse o olur. Galatasaray geleneklerinde bu vardır. Milan Baros’a bonservis bedeli olarak: 11 Milyon dolar ödedik.
Arda Turan ne kadar alıyor
Lincoln senelik 2,5 milyon dolar alıyor. Arda düşük alıyordu. Onun seviyesini de makul düzeye çektik. Arda 1 Milyon dolar garanti para alıyor ve maç başına para alıyor.
Takımda 6 kaptan var
Galatasaray’ın büyük avantajı var. Kadromuzda bulunan oyuncuların birçoğu gerçekten Galatasaraylı. Bu liderlikten daha önemli. Bugün Ümit olsun, Ayhan olsun, Hasan olsun, Arda olsun, Sabri olsun… Hepsi bunu yapabilecek düzeyde. Yabancıların çoğu da Milli Takımlarında kaptan olan oyuncular. Lider sıkıntısı var diye bir söze katılmıyorum. Eğer kaptan diyorsanız Galatasaray’da 6 tane kaptan var.
Hasan bizim sponsorumuz
Hasan Şaş özünde çok iyi bir insan. Çok da iyi bir kalbi var. Ama zaman zaman kendini kaybediyor. Her itirazdan sonra gördüğü kart için 5 bin dolar cezayı üzülerek veriyoruz. Bizim önemli sponsorlarımızdan biri Hasan. (gülüyor)
Kaptanlık sorun oldu mu?
Hasan da kaptan sonuçta. Biz Ümit’ten yana kullandık. Ümit daha iyi diyalog kurabilen birisi. Hasan’ın biraz sakinleşmesi lazım. Yapmaması gerekiyor bunları. Hakem kararının itirazla düzeldiğini ben görmedim 40 senedir. İtirazın faydası değil zararı var bize. Bu sene fazla yapacağını zannetmiyorum.
3 transfer de hataydı...
Carrusca ve Bouzzid yanlıştı. Barusso yanlıştı. Ama diğerlerinin yanlış olduğunu düşünmüyorum. Transferde yüzde 100 doğruluk payı çok imkânsızdır. Artıları eksileri bir tarafa koyacaksınız. Eğer eksiler fazlaysa kararlar yanlıştır bu kadar basit. Ortaya çıkan tabloya bakmamız lazım. Bardağa ne taraftan baktığımıza bağlı. Geçen sene kaç oyuncu aldık, kaç tanesi oynuyor? Buna bakmak lazım.
Zirveyi kimler zorlar?
Adnan Sezgin: Ben klasik bir lig olacağını düşünüyorum. Daha 2 hafta olduğu için ligde henüz takımlar istenen seviyede değil. Böyle 5. – 6. hafta ligin bir çizgi tutturacağını düşünüyorum. 4 büyükleri zorlayacak Sivas, Gaziantep, Kayseri olabilir. Sivasspor’un iyi bir organizasyonu var. Geçen sene gerçekten beklenmeyen bir başarıya imza attılar. Örnek bir davranış sergilediler.
Song'un menajeriyle anlaşamıyorduk
Bizim o zaman verdiğimiz kararlar arasında o vardı. Menajeri ile fazla anlaşamıyorduk. Kendisine ilettik bunu. O da daha iyi koşullarda Trabzon’a gitti. 4 sene bize hizmet etti. Futbolculuğu ve karakteri itibariyle çok iyi bir oyuncu. Görüşüyoruz hala. Ayrıldı diye konuşmayacak halimiz yok.
Lincoln uymazsa kendi yolunu çizer
İlerleyen haftalarda takımımız çok daha iyi olacak. Bu takımın en büyük avantajı çok genç olması. Eğer bu takımı 3-4 sene beraber oynatmayı başarırsak Avrupa’da söz sahibi bir takım olacağız. Lincoln de bu planlara uyacak... Uymazsa kendi yolunu çizecek.