St.AnGeR
Document Visor..

Linux.. Beyas(z) Masa Help Center.. (Linux & Unix Haqqnda s0runlarınıs we Chösümleri Paylashm Bashlıı..)
Set By |St_AnGeR|

evde 4 normal 3 sanal makina kurulu bunlardan bir tanesine linux kuruyorum linux ten istediğim makinaya bağlana biliyorum fakat windows makinalar linux kurulu makinayı görmüyor ne yapmam gerekli?
teşekkürler bu kadar hızlı ve ilginizden dolayı
Belki biraz ayıp olucak ama bi sorun um daha var eğer yardımcı olursanız memnun kalırım
fedore core (MySql) sunucu duraksıyor
arkadaşlar ibm server kasa işlemci ve ram i hatırlamıyorum (xeon cpu, 2 GB.ram olması lazım)
linux fedora core kurulu bir sisteme ortalama 60 pc bağlanıyor.
kullandığımız program mysql veri tabanı kullanıyor
sistemin en yoğun olduğu zaman ortalama 10 - 15 dakikada bir programların hepsi birden duraksıyor
yani mysql sıkışıyor nedendir ve nasıl çözülür
işlemci ve ram mi? yetersizmi acaba?
mysql admin ile bakınca sadece key buffer de sıkışma görüyorum...
" Key Buffer Usage : 7,980,032 s " yazıyor şu an ve hitrate %100 yazıyor...
yardımcı olabilirseniz sevinirim
sauron' Alıntı:Laptop'ıma debian kurdum ve boot için grub kurdum. Daha sonra windows böLümüne format çekmek zorunda kaLınca tabi haLiyLe grub siLindi. grub u nasL yeniden kuracağımı anLatabiLirmisiniz acaba?
smallness' Alıntı:mallness@burse452147444:~/Desktop/amsn-0.96RC1> ./configure
checking for prefix by checking for wish... no
which: no tclsh in (/home/smallness/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/bin:/usr/games:/opt/gnome/bin:/opt/kde3/bin:/usr/lib/mit/bin:/usr/lib/mit/sbin)
expr: syntax error
./configure: line 1406: test: too many arguments
checking for gcc... no
checking for cc... no
checking for cc... no
checking for cl... no
configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH
See `config.log' for more details.
WiLdBoY' Alıntı:kardeş gcc yok nasıl derleyeceksingcc'yi kur
lütfen sorunu belirtmeden önce iyice bi araştıralım ayrıca hata mesajını inceleyelim
edit : ayrıca şu komutların çıktısını alabilir miyiz senden?
# whereis gcc
# which gcc
# echo $PATH
smallness' Alıntı:bu gcc nerden bulabilirim yardim edersen sevinirim linuxde yaniyim daha ilk defa kurdum onedenle acemiyim simdilik
komutlarida calistirdim hicbir cevap yok komut satiri bi alt satira iniyo ve bekliyo
tesekkurler
WiLdBoY' Alıntı:kullandığın dağıtım nedir? ayrıca terminal denen komut yeri yok mu, dediğim komutların çıktısını görmem lazım
smallness' Alıntı:merhaba
smallness@burse452147444:~> whereis gcc
gcc: /usr/lib/gcc
smallness@burse452147444:~> which gcc
smallness@burse452147444:~> echo $PATH
/home/smallness/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/bin:/usr/games:/opt/gnome/bin:/opt/kde3/bin:/usr/lib/mit/bin:/usr/lib/mit/sbin
smallness@burse452147444:~> echo $PATH
ayrica suse 10.1 kullaniyorum
bi problem daha var 1 haftadir muzik dinleyemedim mp3calmiyo![]()
cok tessekurler
dadas_25' Alıntı:merhaba arkadaşlar,
UNIX işletim sistemine usb ile yazıcı bağlantısı yapıp çıktı nasıl alabilirim . paylaşımlarınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim
# lsusb