Londra’da provokatif toplantı!

€rd@ls10

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Londra’da provokatif toplantı!

fft17_mf224327.Jpeg

İngiliz milletvekilleri ve bazı bakanlar ile görüşmek üzere Londra’ya giden DTP Genel Başkanı Ahmet Türk konuşmasını bu haritanın yanında yaptı...

İngiliz milletvekilleri ve bazı bakanlar ile görüşmek üzere Londra’ya giden DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, ziyaretinin ilk günü Kuzey Londra’da bulunan Haringey Kürt Toplum Merkezi’nde bir konuşma yaptı.

Beraberinde DTP milletvekili Şerafettin Halis’in de bulunduğu Türk, konuşmasını arkasında Aşıdi ve Azadi isimli öldürülen terör örgütü mensuplarının büyük posterleri ve sözde Kürdistan haritalarının asılı olduğu bir salonda gerçekleştirdi. Son seçimlerin ardından DTP’ye karşı başlatılan eş zamanlı operasyonları ağır dille eleştiren Türk, “Parlamento’da olmaya çok meraklı değiliz. Demokratik siyaseti yapabilirsek yapabiliriz. Bize siyaseti kapatırsanız o zaman Diyarbakır’ın sokağında Mardin’in sokağında Nüsaybin’in sokağında halkımız ile oturup tartışacağız. Eğer bunu da çok görürlerse cezaevine de hazırız” dedi. Batılıların Türkiye’nin demokratikleştiğine dair bazı söylemlerinin kesinlikle gerçeği yansıtmadığını iddia eden Türk, “Ben sıkıyönetimleri yaşadım. Bakıyoruz ki o dönemde bile gözaltına alınan insanların yüzde 60 veya 70’lik kısmı serbest bırakılıyordu ancak DTP’ye karşı düzenlenen operasyonlarda yüzde 70’e yakın kısmı tutuklanıyor. Bu nasıl bir iyileşmedir. Şu an ırkçı ve milliyetçi yaklaşımın geliştiği tehlikeli bir süreç yaşıyoruz. Bu yaşananlara elimiz kolumuzu bağlayarak sessiz kalmayacağız” şeklinde konuştu.

BATI YAKASINDA YENİ BİRŞEY YOK Türk, 14 Nisan’da Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’un yaptığı açıklamaları da değerlendirdi. Başbuğ’un açıklamalarının tüm televizyon kanallarında canlı yayınlanmasını eleştirerek, bu olayın Türkiye’nin ne kadar demokratikleştiğinin bir göstergesi olduğunu iddia etti. Türk sözlerine, “Bir yazarın da dediği gibi batı cephesinde yeni bir şey yok, Başbuğ’un söylediklerinde demokrasi açısından hiçbir şey yoktu. Kültürel birlik olacak ama grup kimliği olmayacak, yani Türkiye’deki anayasa gibi o da sosyal, demokratik hukuk devleti der ama, “amalar” ile demokratikliği de, sosyalliği de siler atar” dedi.

“MANDELA GİBİ, ÖCALAN’DA MUHATAP ALINMALIDIR”
Türk ayrıca, seçim zamanı sarf ettiği gıyabında inceleme başlatılmasına sebep olan eski Güney Afrika lideri Nelson Mandela ile Abdullah Öcalan arasındaki benzerliğe yaptığı vurgulara da değindi. Türk, “Nelson Mandela’nın koşulları değiştirilmeseydi, daha özgür yasama olanağı sağlanmasaydı Güney Afrika sorunu çözülmezdi. Sayın Öcalan’da daha barışçı bir çözüm için çaba sarf ediyor. Muhatap almak zorundasınız. Her projeye dürüst yaklaşmak lazım. Anahtar nerde iyi bakmak lazımdır. Sonuçta bize dönüp geleceksiniz ya, PKK ne der diye sorsalar? Dürüst yaklaşmazsanız Kürt sorunu daha işin içinden çıkılmaz hal alır” şeklinde konuştu. Ahmet Türk’ün 23 Nisan etkinlikleri dolayısıyla ziyaretini planlanan süreden kısa tutacağı belirtildi. Londra’da bazı sivil toplum örgütlerinin düzenleyeceği toplantılara katılacak olan Türk ayrıca, Think thank kuruluşu Chatham House’da bir konuşma yapacak olan Türk, Kürt sorununun çözümüyle ilgili bazı bakan, milletvekilleri, lord ve hukukçularla bir araya gelecek. kaynak

yargı kesinlikle siyasallaşmıştır ..akp nin emrindedir

eğer öyle değilse neden bu partiyi hala kapatmıyorlar .güneydoğuda akp ye danısıklı dövüş yapmak için lazımmı yoksa ? yada akp dtp el ele ülkeyi daha iyi böleriz hesabından dolayımı goz yumuluyor bunlara ?

yargı kesinlikle siyasallaşmıştır ..akp nin emrindedir

eğer öyle değilse neden bu partiyi hala kapatmıyorlar .güneydoğuda akp ye danısıklı dövüş yapmak için lazımmı yoksa ? yada akp dtp el ele ülkeyi daha iyi böleriz hesabından dolayımı goz yumuluyor bunlara ?

ÜLkemizde Parti Kapatma DavaLarını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Açar.

ÜLkemizde SiyasaL Bir Partinin KapatıLması Kararını Anayasa Mahkemesi Verir.

Sen Şimdi Bu KurumLar İçin SiyasaLaştımı Diyorsun?

ÜLkemizde Parti Kapatma DavaLarını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Açar.

ÜLkemizde SiyasaL Bir Partinin KapatıLması Kararını Anayasa Mahkemesi Verir.

Sen Şimdi Bu KurumLar İçin SiyasaLaştımı Diyorsun?

cumhuriyet başsavcısı davayı açmasına açtı orda sorun yok ...

bu anayasa mahkemesi değilmiydiki laiklik eylemlerin odağı olmasına rağmen akp yi kapatmayan para cezası veren ?

aynı şekilde haşim kılıç değilmiydi kürtcü özal tarafından anayasa mahkemesi yapılan fetonun adamı ?????????

aynı haşim kılıç değilmiydi refah partisinin kapatılmasına karşı çıkan ve 367 engeline karşı çıkan ???????????

aynı haşim kılıç değilmiydi anayasa mahkemesi seçilince ABDullah gül tarafından özel tebrikler alan ???????????

eee böylesine bir haşim kılıçı oraya getirenler onun gibi bir kaçınıda sokmuştur o anayasa mahkemesine ..ve akp nin kapatılmasında tamamen suçsuz olduğunu söyleyen baskan ..bütün üyeleri suclu bulurken o suçsuz bulmadımı ..kimiside suclu buldu para cezası verilsin dedi onlarıda anlamak mümkün değil ..onlarında çıkar ne oldukları haşim kılıç nasıl çıktıysa merak etme !!!!!!!!!!!!!!!!!

мυѕтαƒαƒв;4245423' Alıntı:
Kararı Akp Verseydi Kendisine Dava açıLmazdı herhaLde?

ben kararı akp veriyor demiyorum ama akp nin etkisinde kararı veren anayasa mahkemesi ..

ayrıca davayı açan savcılıktır onu karıştırmayalım birbirine

cumhuriyet başsavcısı davayı açmasına açtı orda sorun yok ...

bu anayasa mahkemesi değilmiydiki laiklik eylemlerin odağı olmasına rağmen akp yi kapatmayan para cezası veren ?

aynı şekilde haşim kılıç değilmiydi kürtcü özal tarafından anayasa mahkemesi yapılan fetonun adamı ?????????

aynı haşim kılıç değilmiydi refah partisinin kapatılmasına karşı çıkan ve 367 engeline karşı çıkan ???????????

aynı haşim kılıç değilmiydi anayasa mahkemesi seçilince ABDullah gül tarafından özel tebrikler alan ???????????

eee böylesine bir haşim kılıçı oraya getirenler onun gibi bir kaçınıda sokmuştur o anayasa mahkemesine ..ve akp nin kapatılmasında tamamen suçsuz olduğunu söyleyen baskan ..bütün üyeleri suclu bulurken o suçsuz bulmadımı ..kimiside suclu buldu para cezası verilsin dedi onlarıda anlamak mümkün değil ..onlarında çıkar ne oldukları haşim kılıç nasıl çıktıysa merak etme !!!!!!!!!!!!!!!!!

Sendeki Bu MuhaLif Ruhunu ALkışLıyorum.Haşim KıLıç 1 Kişi Karşısında Var 10 Kişi.
Ve Bu İnsanLar AKP'nin LaikLik KarşıtLığının Odağı OLduğu Konusunda 1 red 1 tarafsız ve DiğerLerinin Evet OyuyLa Karar verdiLer.Sen Bu İnsanLarıda AKP YanLısı OLarak NiteLnedirdin Ya.

Haşim KıLIÇ'ı Özal Atadı Ayrıca

_________________--

Sendeki Bu MuhaLif Ruhunu ALkışLıyorum.Haşim KıLıç 1 Kişi Karşısında Var 10 Kişi.
Ve Bu İnsanLar AKP'nin LaikLik KarşıtLığının Odağı OLduğu Konusunda 1 red 1 tarafsız ve DiğerLerinin Evet OyuyLa Karar verdiLer.Sen Bu İnsanLarıda AKP YanLısı OLarak NiteLnedirdin Ya.

Haşim KıLIÇ'ı Özal Atadı Ayrıca

bende senin şu okumadan yorum yazma yeteneğine hastayım bak ben özalmı yazmışım ne yazmışım iyi bak ama !!!!!!!!

haşim kılıç fethullahcı dinci bir eleman bunu kimse inkar etmesin ve ayrıca edemez ...

karşısındaki 10 kişiden 10 uda akp yi suçlu buldu ...verilecek ceza konusunda 5 i suçlu buldu ancak kapanmasın para cezası verilsin dedi 5 i ise suçlu kapatılsın dedi ...haşim kılıçsa tamamen suçsuz buldu ne hikmetse ...onun 6. yı oyu kapatılmamasına karar verilmesini sağladı ceza olarak para cezasında kararlaştılar .ama dikkat et 10 uda suçlu buldu ..haşimin ne mal olduğu belli zaten ..diğer kapatılmasın diyenlerin neden kapanmasın dediklerini anlamak lazım . zamanla kokusu çıkar nası tipler oldukları anlaşılır o zaman daha iyi anlarız olayı ...ama bi fetokulli döndü orası kesin

bu anayasa mahkemesi bu nedenlerden dolayı artık güvensiz hale geldi ...

dtp nin davasını bassavcı açtı ...süreci değerlendirmesi gereken anayasa mahkemesidir ..neden kapamıyor bu çakalların dtp sini ...

işte bu noktada ilk mesajımdaki sorularımı oku daha iyi anlarsın !!!!

bende senin şu okumadan yorum yazma yeteneğine hastayım bak ben özalmı yazmışım ne yazmışım iyi bak ama !!!!!!!!

haşim kılıç fethullahcı dinci bir eleman bunu kimse inkar etmesin ve ayrıca edemez ...

karşısındaki 10 kişiden 10 uda akp yi suçlu buldu ...verilecek ceza konusunda 5 i suçlu buldu ancak kapanmasın para cezası verilsin dedi 5 i ise suçlu kapatılsın dedi ...haşim kılıçsa tamamen suçsuz buldu ne hikmetse ...onun 6. yı oyu kapatılmamasına karar verilmesini sağladı ceza olarak para cezasında kararlaştılar .ama dikkat et 10 uda suçlu buldu ..haşimin ne mal olduğu belli zaten ..diğer kapatılmasın diyenlerin neden kapanmasın dediklerini anlamak lazım . zamanla kokusu çıkar nası tipler oldukları anlaşılır o zaman daha iyi anlarız olayı ...ama bi fetokulli döndü orası kesin

İyide Kardeşim, BiriLeri Taraf Tutuyosa ve AKP'ye Zarar GeLmesin Diye Uğraşıyosa O Zaman Neden AKP'yi LaikLik Karşıtı EyLmeLerin Odağı OLarak Görüyo. İsnat EdiLen SuçLamaLarı Hiçbirini KabuL Etmez ve Davayı Esasatan Bozardı.Neden Davayı Ceza VeriLecek Noktaya Taşısın.Ayrıca Tek SiyasaLLaşmamış ve AKP'nin Hükmedemediği Tek Kurum OLarak Anayasa Mahkemesi ve ÜyeLeri GösteriLirken Senin AKP YanLısı Olduğunu İddia Etmen benim AnLama DeğiL Senin TahLiL Etme Sorunu Ortaya Çıkarmaktadır.AKP İktidarı Dönemince Anayasa Mahkemesince İptaL Edilen KnaunLarla Diğer HükümetLer Döneminde İptaL EdiLen KanunLarı KarşıLaştır BakaLım Anayasa Mahkemesi Kime ÇaLışmış.

sözde " güçler ayrılığı ilkesi " var ama işin özünde tek güç iktidarın elinde bulunuyor

İyide Kardeşim, BiriLeri Taraf Tutuyosa ve AKP'ye Zarar GeLmesin Diye Uğraşıyosa O Zaman Neden AKP'yi LaikLik Karşıtı EyLmeLerin Odağı OLarak Görüyo. İsnat EdiLen SuçLamaLarı Hiçbirini KabuL Etmez ve Davayı Esasatan Bozardı.Neden Davayı Ceza VeriLecek Noktaya Taşısın.Ayrıca Tek SiyasaLLaşmamış ve AKP'nin Hükmedemediği Tek Kurum OLarak Anayasa Mahkemesi ve ÜyeLeri GösteriLirken Senin AKP YanLısı Olduğunu İddia Etmen benim AnLama DeğiL Senin TahLiL Etme Sorunu Ortaya Çıkarmaktadır.AKP İktidarı Dönemince Anayasa Mahkemesince İptaL Edilen KnaunLarla Diğer HükümetLer Döneminde İptaL EdiLen KanunLarı KarşıLaştır BakaLım Anayasa Mahkemesi Kime ÇaLışmış.

valla hiç uzağa gitmeye gerek yok neyin ne olduğu ortada ..

ben sana ne diyorum sen anlamıyorsun ki

bak ben diyorum ki haşim kılıç zaten ne mal olduğu belli olan birisi .diğer laikliğin odağı ama para cezası verelim diyenler ne baskı altında öyle dedi yada neyi düşünerek bunu istediler orasını bilemiyorum .diyorum ki bu kişilerinde neden bu tür karar aldıklarının kokusu zamanla çıkabilir .şuan için suçlu ama para cezası verelim diyenler hakkında bir bilgim yok ..ama bu demek değildir ki birileri iş birliği içinde değildir .bunlar karışık işler .o yüzden kuşkuyla bakarım ..suçlu buluyor ama nedense kapanmasına taraf değil burda bi sorun var demektir .o sorunun ne olduğunu anlamak lazım diyorum ben sana ve şuan için bunun mümkün olmadığını belki ilerde kokusu çıkarsa anlarız diyorum .

anayasa mahkemesini tek siyasallaşmayan kurum olarak kim gösteriyor söylermisin .ona bakarsan eski onursal yargıtay başsavcılarınında alayı siyasallaşmış diyor gel çık işin içinden ...

sonuç itibarı ile bu anayasa mahkemesi akp kararı ile tartısmalı hale gelmiştir .dtp yi neden kapatmıyor yada neden süreci hızlandırmıyor diye aklıma takılan sorular var onlarda ilk mesajımda ..

.........................................

Geri