Lost - Adadan Kurtulma

fells2

Banned
Reaction score
0
Adadan fiziksel anlamda kurtuluşu, en büyük çözüm yolu olarak benimse de adadakiler, zaman geçtikçe yavaş yavaş bu ümitlerinden uzaklaşmaya, koşullara uyum sağlamaya, alışmaya ve artık çaba sarfetmemeye başlamışlardır. Başka alanlarda kurtuluşa yönelmiş, aradıkları sorulara çözümler bulmuşlardır.

> Sezon 1

Walt, adadan ayrılmamak için kurtuluşun çözüm yollarından biri olan babasının yaptığı salı yakmıştı..

Aynı şekilde, Locke, adadan kurtulmak için sinyal yayını yapmak için uğraşan Sayid'e saldırmıştı. Bu operasyonu sabote etmişti.

Sal ikinci kez yapıldı. Sawyer, Jin, Michael ve Walt adadan ayrıldılar. Daha ilk gecelerinde Others'ın saldırısına uğradılar. Emek verdikleri sal parçalandı ve Walt kaçırıldı. Sonuç kurtulamadılar, gerisin geri adaya döndüler.

Bir de kurtarıcılığa soyunanlar ve ağzının payını alanlar var. Boone "White Rabbit"te Jack'e sorar: "Kim seni kurtarıcımız olarak atadı, he?"

> Sezon 2

Sawyer, Swan'ın içinde ilk kendine geldiği anda Kate'e "Kurtulduk mu?" diye sormuştu.

Charlie şöyle şarkı söylemişti; "Kimsenin yardımı olmadan, yenilmez olmayı deneyebilirim / şimdi ise birlikteyiz, kurtarılabiliriz."

Charlie'in annesi, oğluna piyanoyu hediye ederken gelişecek sanatçılığı ile onları kurtaracağını umuyordu.

Sahilde koskoca bir sos işareti ile uğraşan Bernard "Adadaki herkes bir şeyler inşa etmeye başladı. Ben ise bizi kurtarmaya çalışıyorum." demişti. Bu çıkışa Mr. Eko aynen şu cevabı vermişti; "İnsanlar değişik yollarla kurtarılırlar, Bernard."

Rose'un Isaac tarafından değil, ada tarafından iyileştirildiğini açıklaması üzerine Bernard çabalamaktan vazgeçmiş ve her ikisi de adadan ayrılmamaya karar verdmişlerdir. Ayrılmaları halinde Rose'un kanseri tekrar nüksedecektir.

Elizabeth'i görenler kurtulduklarını sandılar. Ancak içinden çıka çıka Desmond çıktı. Des, iki haftadır adanın karasularından çıkmaya çalışmış, bir türlü başaramamıştır.

Sezon sonunda Michael'in Others ile yaptığı anlaşma gereği oğlu Walt'ı da alarak Ben'in söylediği yöne gittiklerini gördük. Ve bir daha da karşımıza çıkmadılar. Peki kurtulabildiler mi? Bilemiyoruz.

> Sezon 3

Charlie'yı sokakta çalgıcılık yaparken ve Oasis'ten Wonderwall'un "Because maybe, you're gonna be the one who saves me..." (Çünkü, belki de beni kurtaracak olan sensin) dizelerini söylerken gören Desmond, gerçekten de Charlie'in hayatını bir çok kez kurtarmış olacak insandır.

Claire kuşlarla mesaj yollayarak adadan kurtuluş için elinden geleni yapmıştı.

Locke, Flame ve denizaltıyı patlatarak kimsenin adadan ayrılmaması için elinden geleni yapmıştı.

Kurtuluş için uğraşanlar sadece adada değil, dış dünyada da biri var: Penelope. Uzatmalı sevgilisi Desmond'ı bulmak için uğraş veriyor. En son kutuptaki çalışanları Desmond'ın izini bulduklarını söylemişlerdi. Ardından Penny'i, Looking Glass'taki monitörde izledik, hala Desmond'ı aramaktaydı. En azından artık sağ olduğunu ve doğru iz üzerinde olduğunu biliyor.

Penny'nin Desmond'ı kurtarma çabasında olduğunu bilen sadece kendisi değil. Naomi ilk düştüğünde Desmond'ı aramak için Penny tarafından kurulan ekipte yer aldığını söylemişti. Penny ise Charlie'ye böyle birşeyden haberi olmadığını belirtti. İkisinden biri yalan söylüyor. Ben'in de çırpınmalarına bakarsak Naomi iddiayı kazanacak gibi.

Naomi, 815 sefer nolu Oceanic uçağının başka bir yere düştüğünün ve kimsenin kurtulmadığını açıklamıştı.

Sezon finalinde, en son Naomi'nin teknesi ile irtibata geçildiğini, geminin, bizimkileri kurtarmak için hemen yola çıkacaklarını duyduk.

Sezon finalinde adadan kurtulmayı başarmış 3 kişinin varlığını gördük (hoş birinin cenazesi yapılmaktaydı).Ama bu kurtuluş biraz şaibeli. Emin olduğumuz şey ise bu kurtuluşun herkese mutluluk getirmediği. En azından Jack'in tekrar adaya dönmek için yırtındığını gördük...

Geri