Lost - Hamilelik

fells2

Banned
Reaction score
0
Öğrendiklerimiz doğrultusunda artık biliyoruz ki adada kadınlar hamile kalamıyorlar. Kalanlar ise bir şekilde ölüyorlar. Bu soruna neden olan durumu tespit etmek ve çözümlemek için kanserli kardeşinin hamile kalmasını ve sağlıklı bir çocuk doğurmasını sağlayan Juliet Burke adlı bir doktor, Others himayesinde adaya getiriliyor..Fakat yine de sonuca ulaşılamamış ve Juliet de elinden geleni ardına koymadan çalışmasına rağmen soruna karşı etkili olamamıştır..

Bir şekilde hamile kadının vücudu gebeliği vücuda yapılmış bir atak olarak görüyor, hissediyor ve akabinde iflas ediyor. Oceanic 815'in adaya düştüğü gün Claire 8 aylık hamileydi ve bir süre sonra bebeği Aaron'u zor da olsa dünyaya getirdi..İlk düştükleri andan itibaren detaylı bir gözlem altına alınan Claire, Ethan Rom'un kontrolünde ilerletilen bir kontrol prosedürü idi. Hamile bir kadın olarak onun üzerinde yaptıkları deneyler ve çalışmalar belki de sorunun çözümü olacaktı..Ama iş çığırından çıkmış, Others'a karşı toleransı olmayan (olamayan) bizimkiler, işi yine çok değişik bir boyuta çekmişti..Charlie, Claire'ı kaçırdı diye dayanamayıp Ethan'ı öldürmüş, Others'ın kontrol dosyası ve incelemeleri yarım kalmıştı..Daha sonraları Claire'in yine hastalığı ortaya çıkmış ama büyük bir plan vesilesiyle bizimkilerin kampına sızmış olan Juliet tarafından kurtarılmıştı..Her şey asıl şimdi başlıyor, önemli bir soruna ışık tutuluyordu..

Dizide bulunan hamile/daha önce hamilelik geçirmiş, doğurmuş/doğuramamış veya doğuracak olan karakterler;

- Ana-Lucia: Jason McCormack onun bebeğini kaybetmesine sebep olmuştu..
- Cassidy Phillips: James Sawyer Ford'dan olan çocuğu Clementine Phillips'dir..
- Katherine Austen: Hamilelik testinde negatif çıkmıştı..Babası muhtemelen Kevin Callis (evli olduğu polis) olacaktır..Öte yandan Others'ın test yapmak istediği diğer bir bayandı..Çünkü Sawyer ile beraberliğinden hamile kalmış olma olasılığı yüksekti ki Sawyer'ın da son dönem bunalım takılmasına neden olan hassas bir konu olmuştur bu..
- Rachel Carlson: Juliet'in kardeşi, Juliet'in tedavi yöntemi yardımıyla hamile kalmış ve Julian Carlson'u doğurmuştu..
- Sarah Shephard: Jack Shephard'dan bebeği olmamıştı..Ama flash-forward'da gördük ki kendisi hamiledir, karnı burnundadır..
- Susan Lloyd: Michael Dawson'dan doğan Walter Lloyd'un annesi..
- Sabine: Others üyelerinden birisi olan bu kadın, hamileliği yüzünden adada ölmüştü..
- Claire Littleton: Aaron Littleton'u adada sağlıklı bir şekilde doğurmuştur..Babası ressam Thomas'tır..
- Danielle Rousseau: Babası bilinmiyor ama kendisi Ben'in kızı olarak tanıdığımız Alexandra Rousseau'nun annesi..
- Sun-hwa Kwon: Şuan da hamile ve babasının Jin olduğu Juliet'in Staff'de yaptığı ultrason sonucunda belli oldu..Sun bu habere öleceğini bile bile çok sevindi..
- Emily Linus: Ben'in doğumu sırasında kan kaybından ölmüştür (Adada değil..Nerede peki? Portland'a 32 km kala)

Öte yandan, Ben'in söylediği bir laf benim aklıma geldi şu an:
"I was born on this island. Not many of my people can say that."
(Ben bu adada doğdum. Halkımdan çoğu kimse bunu söyleme ayrıcalığına sahip değildir.)
Bu da ayrı bir teoriye ışık tutacak bir laf olarak kayıtlara geçmiştir..Ama büyük bir yalan olduğu sonraki bölümlerde açığa çıktı..

Bu arada hamile olma ihtimalini sorgulayan (dizde gördüğümüz) her kadın "Widmore Labs" marka hamilelik testini kullanmıştır (bkz: Sun, Kate, Rachel)

Geri