Makina Müh. Mezun olunca ne yapmalı?

ylmzad

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar.

İnternette yeterli bilgiye ulaşamadığım için konuyu buraya açma gereği duydum.

Bir Mak.Müh. Mezun oldukdan sonra ilk iş oda kaydıdır herhalde.

ama asıl soru şunlar;

Sıhhi Tesisat Projesine imza atabilmek için Oda kaydı yeterlimi?
yeterli değilse, gerekecek belgeler nerden nasıl temin edilir.

Kat Kaloriferi Projesine imza atabilmek Oda kaydı yeterlimi?

Doğalgaz Projesine imza atabilmek için yetki belgesini hangi kuruluş, hangi durumda veriyor.

Asansör Mekaniği Projesie imza atabilmek Oda kaydı yeterlimi?

Isı yalıtım projesi, hesabı ve ısı ihtiyacı kimlik belgesine imza atabilmek Oda kaydı yeterlimi?
yeterli değilse, gerekecek belgeler nerden nasıl temin edilir ki ısı ihtiyacı kimlik belgelerinde bi düzenleme yapıldı sanırım.
Bu konu hakkında da detaylı bilgi verirseniz sevinirim.

Yapı Denetim Firmalarında yardımcı kontrolör elemanı olarak çalışabilmek için Oda kaydı yeterlimi?

Yapı denetim firması açmak için Mimar veya Müh. olmak gerekiyor.
peki Mak.Müh. açabiliyor mu. Yani buradaki Müh. İnşaat Mühendisiyle kısıtlı mı?

şimdilik aklıma gelen sorular bunlar.
inşaat haricinde farklı alanlarda çalışanlarda, çalıştıkları alan ile ilgili bilgileri verirlerse sevinirim.

Herkese hayırlı günler.

Makine mühendisiyim. Mekanik tesisat sektöründe 2 yıl proje mühendisi olarak çalıştım. Yapı denetimi bilmiyorum ama diğer belgeleri almaya lüzum görmedim.
Zaten mekanik tesisat sertifikasını almak için en az 1 sene bir mekanik tesisat firmasında çalışman gerekli o şartı sağladıktan sonra hepsini alman mümkün...

Hacım valla bütün bu saydıklarından önce biyerlerde bi dayın olmalı yoksa Türkiyedeki bütün diplomaları alsan sertifikaları kapsan havagazı

en iyisi sanayide çalışmak bi aralar bende çalışıyordum:D

Kardes hepsını makına muhendıslerı odasının sıtesınde ıstedıgın bılgıye ulasabılırsın

oto yıkama yağlama olur. :p bu ülkede makina mühendisleri genelde matematik öğretmeni olmakta.

Doğalgaz işi yapmayında ne yaparsanız yapın

makina mühendisliği okuyorsun hiç bir yere giremiyorsun.. neymiş bilmem ne sertifikası gerekliymiş.. o zaman okumasaydık o sertifikayı alsaydık sadece.. okulda öğrendiğini piyasada kullanan mı var bu devirde...
işe başvuruyorsun her yer farklı bir program arıyor.. bizim okul autocadi bile zor verdi daha 10 çeşit program var.. bunun daha ısıl sistemleri var. office i var .. kaç tanesini okul veriyor hiç birini.. okul ne işe yarıyor o zaman..

iş veren senden tecrübe istiyor ama ne tecrübesi yazmamış.. lan belki 5 yıl garsonluk yaptım alıcan mı beni işe...elemeye bahane arıyorlar... piyasa mühendis kaynıyor.. biri gidiyor biri geliyor..

bilmem nerenin yan sanayisidir çok iyi ing ister.. g*tüne mi sokucan internetten hatun mu düşürcen napcan ingilizceyi.. çok iyi ingilizcem olsan sana başvurmam zaten...

4 yıl hava atarsın mühedisim diye gider bir yerde iş bulursun haftada 6 gün it gibi çalıştırırlar verirler 800 lira para oturur kalırsın. mezun olunca napmalı bilmem yeni mezun oldum bende ben askere gidicem.. birde kpss yi dene..

Bende okuldayken havalardaydım. Nasıl olsa her yerden iş bulabilirdik. Ama mezun olunca işlerin böyle olmadığını anladım. Org. sanayide bir yıl fırın fabrikasında çalıştım. Çok zor şartları vardı, mesela akşama kadar sadece yemek ve çay molalarında oturabiliyorduk onun dışında sürekli fabrika içindeydim. Sonra askerden önce ve sonra olmak üzere 3,5 sene asansör işinde çalıştım. Sanayiye göre daha kolay ve güzel bir iş ama hem mevkin çok kötü hemde aldığın para(Son çalıştığım firmada 2,5 sen çalıştığım halde maaşım 1300 liraydı). Sonra maymun gözünü açtı ve devlet sektörüne girmeyi kafama koydum. 2,5 ay kpss çalıştım 87,4 puanla atandım.Şu an il özel idaresindeyim, kurumum çok güzel. Biraz işleri yoğun ama olsun boş yatmaktan iyidir. Hem maaşımda son işimden nerdeyse 2 katı kadar fazla. Ben daha ne isteyim.Allah gönlünüze göre versin dostlar

zoombiee38 isimli arkadasım merhaba.bende makine mühendisiyim.kpss düsünüyorum.acaba devlette ne gibi işlerle ugrasıyosunuz?biraz bilgilendirir misin? tesekkurler:)

hocam piyasa amele gibi mühendis kaynıyor bu bir gercektir .tabi firmlarda bunu bilio bunun için eleme bahanesi cok. ister inanın ister inanmayın bir tane elemanın sırf tuvalet kullanımından işten atıldığını gördüm ve hayretler içinde kalmiştım.lanet olsun ki çekilen o 4 yılın emeğini bu ulkede almak çok zor adamlar işten atacak oldu mu cok bahane buluyorlar
hele TÜRKİYE sartlarında işe girmek için 3 yol var
1. bir yerlerde dayın olak
2. çok bilgili olcan ve mühendislik senden sorulacak
3.çok sosyal olup geniş bi ceven olcak
ya da güzel bi hatun olcan

Bende okuldayken havalardaydım. Nasıl olsa her yerden iş bulabilirdik. Ama mezun olunca işlerin böyle olmadığını anladım. Org. sanayide bir yıl fırın fabrikasında çalıştım. Çok zor şartları vardı, mesela akşama kadar sadece yemek ve çay molalarında oturabiliyorduk onun dışında sürekli fabrika içindeydim. Sonra askerden önce ve sonra olmak üzere 3,5 sene asansör işinde çalıştım. Sanayiye göre daha kolay ve güzel bir iş ama hem mevkin çok kötü hemde aldığın para(Son çalıştığım firmada 2,5 sen çalıştığım halde maaşım 1300 liraydı). Sonra maymun gözünü açtı ve devlet sektörüne girmeyi kafama koydum. 2,5 ay kpss çalıştım 87,4 puanla atandım.Şu an il özel idaresindeyim, kurumum çok güzel. Biraz işleri yoğun ama olsun boş yatmaktan iyidir. Hem maaşımda son işimden nerdeyse 2 katı kadar fazla. Ben daha ne isteyim.Allah gönlünüze göre versin dostlar

87.5 puan kpss 3 puanı mı yoksa bu bakanlıklara falan ayrı bir puandan alıyor o mu?

arkadaşlar güzel noktalara değinmişler hepside bu ülkenin gerçekleridir.

ajdar gibi iyi bir örnek varken saçma bir soru

Geri