Mardin'de 'Sen İstersen Avrupa' Projesi

Mayhoş

mayhoş
Reaction score
0
Mardin'de engellilere yönelik hazırlanan "If You Want Europe" (Sen istersen Avrupa) projesi kapsamında 40 engellinin ihtiyaçları karşılandı.

Mardin'de bir grup öğretmenden oluşan Ulusal Gençlik Birliği ile Belçika'da hizmet veren YIEAW Derneğinin ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında önceden sağlık taraması yapılan 40 engelli ve ailelerinin ihtiyaçları giderildi.

Proje Sorumlusu Murat Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen projede tespit ettikleri 40 engelli ve ailelerine tekerlekli sandalye, akülü araba, yürüme aracı, temizlik, gıda yardımı yapıldığını söyledi.

Ailelere engelli hakları ve çocukların sosyal gelişimi hakkında bilgilendirme yapacaklarını kaydeden Akdağ, projenin 12 bin 364 avro tutarında olduğunu ve mayıs ayına kadar süreceğini ifade etti. Akdağ, şöyle dedi:

"Belçika'dan gelen uzman ekip de aileleri engellilere bakım konusunda eğitim verecek. Öte yandan proje kapsamında Acun Ilıcalı ve TES Vakfı tarafından tam donanımlı bir akülü araç gönderilecek. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca engellilerimizin evlerindeki yaşam sahalarının yaşanabilir daha iyi mekanlar olabilmesi için Belçikalı ortaklarımız ile ev ev gezerek boya, badana ve onarımlar yapıyoruz. Hergün evleri ziyaret ediyoruz. Diğer engelli kardeşlerimizin de evleriniz ziyaret edeceğiz."

Belçika'nın Gent şehrinde yer alan YIEAW Derneği proje temsilcisi Leentje De Bruycker de Mardin'de engelliler ile kaynaşmak için Belçika'dan 4 engelliyi getirdiklerini belirtti.

Mardin'de yer alan ve projenin hedef kitlesini oluşturan engellilerin evlerini ziyaret ettiklerini kaydeden Bruycker, "Bu ziyaretler esnasında fazlasıyla üzüldük. Engelli çocuğu bulunan ailelerin çocuklarının hakları, öz bakım becerileri ve yaşam alanlarının düzenlenmesi ile ilgili çok yetersiz ve bilinçsiz olduklarını gözlemledik. Bu konu da özellikle aileler ile görüşmeler yapıyoruz. ailelere eğitim vereceğiz. Ayrıca engelli kardeşlerimizde öz bakım becerilerini sağlamak için eğitim vereceğiz. Engellilerin yaşam şartlarını en iyi yere getirmek için çeşitli faaliyetler de yürüteceğiz" diye konuştu.

Allah razı olsun emeği geçenlerden

Geri