Masaüstü'mü_? Laptop'mu_?

|OuZ|

TeksiN
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar Uzun Süredir Hackhell'e Giremiyordum Buda Bi Vesile Oldu Artık :huh:

Bir laptop almayı düşünüyorum tabi Oyunlardanda Geri Kalmamak İçin Güzel Bişi Almam Şart Size İki Örnek Sunucam Biri MasaÜstü Biri Dizüstü Onun Öncesinde Bir Laptopla Masaüstünü Ele Alalım Özellikleri Aynı diyelim arasında Performans Farkı Olurmu ? Tek korkum Masaüstünden alıcağım performansı alamamak örnekleri yazim hemen Tabiki bunlar arasında fark var ama Benim Merak ettiğim Laptoplardaki oyun performansı.. masaüstülerdekiyle kıyaslayabilirmiyiz ? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞLAR FİKİRLERİNİZ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ.
. :001_rolleyes:

MASAÜSTÜ alırsam Bunu Düşünüyorum

İşlemci Teknolojisi AMD Athlon II™ X2
İşlemci Numarası X2 215
İşlemci Hızı 2.7 GHz
İşlemci Bus Hızı 3600MHz
İşlemci Ön Bellek 2 MB
Hafıza (RAM) Kapasitesi 2 GB
Hafıza (RAM) Tipi DDR2
Hafıza Bus Hızı 800 MHz
Sabit Disk Kapasitesi 320 GB
HD Dönüş Hızı 7200 Rpm
HD I/O SATA II
Ekran Kartı Hafızası 512 Mb
VGA Chipset Markası ATI
VGA Chipset Modeli HD4350
Optik Sürücü DVD±RW Double Layer
Card Reader var
İşletim Sistemi Win 7 Starter
Renk Siyah
Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza
İşlemci Markası AMD

DİZÜSTÜ

İşlemci Teknolojisi Intel Core İ3
İşlemci Hızı 2.13 GHz
İşlemci Numarası 330M
İşlemci Ön Bellek 3 MB
Hafıza (RAM) Kapasitesi 3 GB
Hafıza (RAM) Tipi DDR3
Sabit Disk Kapasitesi 320 GB
İşlemci Markası INTEL
Ekran Kartı Hafızası 512 Mb
VGA Chipset Markası ATI
VGA Chipset Modeli HD5470 (DX11)
Ekran Boyu(inch) 15.6" " CRYSTAL BRITE
Monitör Tipi WXGA
Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
Optik Sürücü DVD SUPER MULTI
Mobil Özellikler Kart Okuyucu, Wireless, Kamera
İşletim Sistemi Win 7 Home Basic Tr
Ağırlık 2.8 KG
Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza

..:.. dostum daha iyi özeLlikte bir Laptop aLırdım ben senin yerinde oLsam artık masa üstü kuLLanmak gibi bir hata yapmam asLA Laptop ın gozunu seweyım ttabbı masaustunden bıras malıyetLı oLacak o kadar da :D ..:..

DİZÜSTÜ daha mantıklı geldi..

hem ddr3 hem ekran kartı daha iyi işlemciside güzel bence laptop

evet kardeşim laptop al ikisi arasında elbette masaüstü biraz daha ii gibi duruyo ama arasında aşırı bi fark olmaz özellikleri çok yakın

apple in yaptığı herhang bir ürünü tercih edeceksen farketmez derim.

ancak yinede paraya kıyarım diyorsan daha iyi bir laptop al. en azından sıkılınca satarken masaüstü kadar zarar etmezsin.

Laptop tercih ederim ama şunu söylemek gerekirse laptop kullanmak biraz dikkat isteyen birşey masaüstüne benzemiyor sinirlendiğinde haybiye çakamıyon =) ve ısınma sorunları oluyor vs. vs. Laptop almanı tavsiye ederim ama kaliteli bir markası olsun uzun dayansın ve sana sorun çıkarmasın kardeşim bir laptop kullanıcısı olarak..

Ne laptop'u arkadaşım eğer sen bir oyun canavarı olacak yeni çıkan oyunları takip edecek ve sürekli bu zevkten mahrum kalmak istemeyeceksen yapacağın şey 'Masaüstü bir Pc ' almaktır.Unutma laptopların yapılış amacı 3D uygulamalar değil aksine mail,internet erişimi,anlık mesajlaşma ve ufak boyutlu programlarla taşınabilirliğindeki kolaylık tetikleyici olmuştur.

Asla bir masaüstü pc'den alacağın performansı laptopta alamazsın çünkü ısınma sorunu 1,parça değişimi 2 ve en önemlisi ki bana göre ekranının yetersiz derecede geniş olmayışı.Laptoplar arasında da elbet oyunlar için özel yapılmış olanlar var ama bunlar baya baya pahalı olabiliyor.Sana tavsiyemdir mutlaka masaüstü al.Ama diyorsan ben taşıyabileceğim bir pc'ye ve fazla kasmadan bir kaç oyun oynayabilmeye ihtiyaç duyuyorum o vakit kullanımına uygun olan bir laptop en mantıklısı.Etrafımdaki herkes oyun oynadığı için laptopa lanet okuyor,çünkü ısınmasını engelleyemiyorsun.2-3 saat oynadıktan sonra kapatman gerekiyor yoksa ısınmadan dolayı zaten kendi kendini kapatıyor.Parça değişimleri baya zahmetli çünkü pahalı oluyor,yeni çıkan bir ekran kartını entegre etmek istediğinde bu neredeyse hayal olarak kalabiliyor.Yine de tercih senin ;)

Laptopa vereceğin parayla pc topla.
1.5-2 sene tüm oyunları güzel güzel oynarsın üstüne de dandik bir netbookla mobil internet yaparsın.
Oyun için yapılmış laptopların fiyatına toplayacağın masa üstü ile bunları yaptıktan sonra bide gezer eylenirsin.
Mobil bir işin yoksa oyun için laptop almak büyük kazık yemektir.
Çünkü mobil cihazlar performans için değil düşük güç tüketimi için üretiliyor.

Herkeze teşekkür ederim arkadaşlar Vatan Computerdeki Pro 2000 Masa Üstünü Alıcam bu hafta Değerlendiren yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim..

lcd ekran sahibi bir masaüstü bence

Geri